09.05.11
20:26
Обръщам се към хората които НАИСТИНА разбират от кросфит.
Години: 17
Височина: 180 см.
Килограми: 67 кг.
Занимавам се сериозно с футбол от 8 години
Искам да си оформя тялото , но най-вече да си подобря качествата на терена.Смятам ,че Кросфит начин на трениране е най подходящ за нас футболистите , но съм да тук.Бих искал някой ако може да ми даде някаква програма за трениране ще съм му наистина много благодарен. МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО :):) (надявам се дадената ми информация да не е полезна само за мен ,а за всички които смятат да се занимават сериозно с футбол)
Vic: Пипнах ти заглавието, за да стане по-ясно за какво става въпрос в темата.
Темата беше редактирана от Vic на 10.05.11 10:50.
09.05.11
21:27
Влез в Кросфит раздела.Който и комплекс да направиш,ще допринесе нещо за теб. Пробвай,няма да сбъркаш!
казано от иван веселинов на 09.05.11, 20:26:
...
Искам да си оформя тялото , но най-вече да си подобря качествата на терена.Смятам ,че Кросфит начин на трениране е най подходящ за нас футболистите , но съм да тук.Бих искал някой ако може да ми даде някаква програма за трениране ще съм му наистина много благодарен. МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО :):) (надявам се дадената ми информация да не е полезна само за мен ,а за всички които смятат да се занимават сериозно с футбол)
Здравей, Иване!
Кросфит е... един от пътищата. За мен той е по-правилен, но това не го прави автоматично най-добрия за теб.
Само по себе си, практикуването на кросфит няма да те направи елитен спортист, така както ходенето на училище не те прави автоматично умен и интелигентен. Да, той може да подобри значително атлетическото ти ниво, но само ако вложиш достатъчно от себе си. Надявам се, разбираш, че не искам да те разубеждавам, а да ти дам поглед върху нещата.
Вероятно можем да сме ти от полза, макар изготвяне на индивидуална програма без да познаваш човека и неговите възможности, слаби и силни страни, да не е най-доброто.
Пробвал ли си нещо от кросфит досега?
Какви са ти резултатите?
Какво ти е фитнес нивото?
Постижения в различните движения (упражнения)?
Работни тежести?
С какво база разполагаш (зала, лостове, щанги, пудовки...)?
Силни и слаби страни (травми)?
Това са само част от въпросите, които биха насочили един треньор в работата му по съставянето на програма. Да не говорим, че има техника на движенията, която трудно би се описала в един пост, без да те наблюдаваме какво точно и как го правиш, за да е безопасно и ефективно.
Надявам се, разбираш, че практикуването на определен спорт, неминуемо изисква специализация. Съответно, тренировките за подобряване на общото атлетическо ниво задължително трябва да са съобразени с това. Не може да си се накъсал от бягане във футболната си тренировка, а аз да ти дам комплекс, който изключително набляга на натоварване на долната половина или да направиш една Linda и два дена да не можеш да кажеш “Добър ден”, без болки, а да ти предстои сериозен мач.
Ако все пак си наистина решен да се пробваш, тук сме и ще помагаме. В началото ще е тежко, докато започне адаптация към сериозното натоварване. За начало, дай ни отговори на въпросите по-горе за да добием представа за теб и възможностите ти.
Поздрави!
25.10.12
16:23
ок мога да посещавам фитнес зала ,мога и да тренирам на открито.
ниво- средно напреднал,тренирал съм фитнес по програма за маса и сила,но от кросфита не съм пробвал нищо.
тренирам футбол -тренировките се три пъти седмично + мач -събота или неделя,моля да ми помогнете със някакъв кросфит комплекс -колко и кога да го изпълнявам за да си подобря физическото и функционалното състояние ,скоростта ,издръжливостта!
БЛАГОДАРЯ ВИ!
25.10.12
16:43
Може би Вик е пропуснал да ти зададе най-важния въпрос: КАКВО Е КРОСФИТ? И да ти даде 2 възможни отговора:
а) някакъв комплекс със странни упражнения, който се прави няколко пъти седмично
б) постоянно променящи се комбинации от различни упражнения, рундове и повторения, т.е. всяка тренировка е различна
Повечето хора продължават да си мислят, че е първото. Не че пречи да си връткаш едно и също нещо и да си го наричаш кросфит де.
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 25.10.12 16:44.
25.10.12
18:20
постоянно променящи се комбинации от различни упражнения, рундове и повторения, т.е. всяка тренировка е различна-да точо това искам ,но съобразено с това, че тренирам и футбол?