14.05.11
22:20
Поради финансови причини не мога да ям пилешко всеки ден и за това питам кога е по-добре да приемам повече протеин - в нетрировачен ден (когато мускула се възтановява и му трябва протеин за градивен материал) или в трениравачен ден (за да не изгоря мускул). Обикновенно гледам да не падам под 130 гр., но когато няма месо, карам на яйца но те не ми понасят в големи количества. Също така добре ли е веднага след трен. да ям мед, а след 20-30 мин. 4 яйца + ~100гр. кашкавал + 4 филии пълнозърнест хляб?
Ей не се научихте приема на протеин не зависи от това дали е тренировъчен ден или нетренировъчен ден. Аз ако днес тренирам гръб а онзи ден гърди те се опитват да се възстановят без да ги интересува дали днес правиш гръб. Дали ще гориш мускул зависи дали доставяш достатъчно гориво на тялото под формата на въглен и мазнини. И много сте се филмирали с това пилешко аз като беден студент ям мръвка сигурно веднъж в месеца те ти яйца, извара, риба, дробчета, мляко ако ти понася то даже суроватката излиза по евтино.
14.05.11
23:08
казано от igra4o на 14.05.11, 22:20:
Поради финансови причини не мога да ям пилешко всеки ден и за това питам кога е по-добре да приемам повече протеин - в нетрировачен ден (когато мускула се възтановява и му трябва протеин за градивен материал) или в трениравачен ден (за да не изгоря мускул). Обикновенно гледам да не падам под 130 гр., но когато няма месо, карам на яйца но те не ми понасят в големи количества. Също така добре ли е веднага след трен. да ям мед, а след 20-30 мин. 4 яйца + ~100гр. кашкавал + 4 филии пълнозърнест хляб?
Апропо яйчения белтък има много по добър аминопрофил от което и да е било месо,изключая дивечовото и телешкото примерно,което освен че имат също така добър профил имат и креатин,л карнитин и тнт и тнт
Да,и меда и яйцата след търенировка са много добре
15.05.11
09:58
Нуждата на тялото от протеин е еднаква във времето. Има леки изменения, примерно след тренировка, когато се нуждаеш много повече от протеин, но през останалото време (в нетренировъно време) ще имаш еднаква нужда от протеин. Дали ще е 1гр. на телесен килограм или 2гр. на телесен килограм вече ще зависи какво се изисква от протеина. Както знаете, протеина няма фукнция само на структурен елелемент. Те изпълняват фунцкия на антитяло, ензимна, посредническа, транспортна. Та, последните трудно бихме променили, но ако не тренираш, функцията му на структурен елемент ще е по-малка.
Следтренировъчното ти ядене не е от най-препоръчителните поради наличието на много мазнини, но ако нямаш друг избор е добър вариант. :)
казано от ProXxX на 15.05.11, 09:58:
Следтренировъчното ти ядене не е от най-препоръчителните поради наличието на много мазнини, но ако нямаш друг избор е добър вариант. :)
ProX, препоръчай какво да добавя и какво да махна :)
15.05.11
11:46
Аз мога да ти препоръчам много неща, но нали в случая говорим, че нямаш голяма възможност да капризничиш с храната. В случая подбора ти от храни съдържа чудесно количество пълноценен протеин. Просто ще се усвои по-бавно заради мазнините.
Иначе...ако трябва да препоръчвам - бедно от към мазнини месо (пилешко филе, телешко, пуешко), яйчни белтъци, сирене и кашкавал (обезмаслени), мляко (нискомаслено). Млякото съдържа голяма доза казеин, но все пак е вариант.
Друг номер - смес от бобови култури със зърнени, също така зърнени култури и ядки. В пример това означава - боб + царевица, ориз + ядки, боб + ориз. По този начин си набавяш освен въглехидрати и пълен профил аминокиселини. :))
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 15.05.11 11:53.