18.05.11
14:16
Мисля, че не е лошо да направим отделна тема за комплексите пускани в този сайт:http://www.crossfitfootball.com/
На мен лично много ми допадат и са добри варианти за покачване на сила в движенията включвани в официалните Crossfit комплекси. Допълнителен плюс е това,че могат да се изпълняват с минимално оборудване и са приложими за практикуване в повечето фитнес зали .За пример:
Front Squat 12x2 @ 80% of 1 RM (45 sec rest)
Press 3 RM
Мисля,че това е приемливо;)
А и да не забравяме факта, че Kalsu е рожба на този сайт(sweat)
Тъй като има и доста комплекси с пудовки не знам къде е по удачно да се слагат тук или в
Kettlebells at home
......
Та ето и комплекса
Friday, 05.13.11: Daily WOD
On the minute
Perform 2 Power Cleans & 1 Jerk on the minute for 15 minutes.
*Start the clock. At the top of every minute perform 2 cleans & 1 jerk.
*Use a maximal weight. 65-80% of 1 RM
*For every rep not completed, perform 5 burpees during rest time
Щастлив см, че не се наложи да бърпитвам . Някак си не можах да си представя как ще го направя в остатъка от минутата.
Изпълнен с тръстер. 80% При 1МП на обръщане тръстер 95 кг.= 76 кг.Горе долу ми отне около 19-22 сек да изпълня бройките в минутата.
Здраво натоварване . Удря цялото тяло като ковашки чук.
Сещам се за поне 3-ма юнаци от този форум които ще го харесат:D
Привет аз искам да попитам каква разликата между този сайт и онзи който си е официален.И зашо е наречен crossfitfootball не виждам особенна разлика в комплексите в единия и в другият сайт.
Може би специалистите трябва да кажат по-точно.
За мен разликата е ,че тук се набляга повече на експлозивната сила,застъпени са повече спринтовете и работа с тежести близко до макса.
Аз лично използвам подобен комплекс в дните когато имам олим-и движения .Тренировка А обръщане изтласкване, Тренировка Б изхвърляне .
Не казвам, че този сайт е по-добър от друг ,по-скоро и от тук може да черпите идеи за тренировки, а и трябва да има силов блок,ЕДИНИЦАТАда върви нагоре:)
18.05.11
22:02
Това отдясно е силовата тренировка. Това по средата на сайта - тренировката за деня, която вече се доближава, а често и съвпада, с типичните кросфит тренировки. Затова и сайтът им има ‘кросфит’ в заглавието, но си е за американските футболисти. Имат си и курсове и сертифициране по техен стандарт.
Много често дават да се прави силовата и след това и дневната тренировка (SWOD + DWOD).
Разделили са и на 3 нива тренировките в дясната секция - за аматьори, колежански и професионален футбол.
Ако се следи повече време се вижда схемата, по която процедират. Например понеделниците са клек и някаква преса (бенч или военна), тягите пак им се падат в друг ден и т.н.
Много кросфит зали също правят силов блок, след който имат някакъв комплекс тип меткон. Ако комплексът е силов, то няма силова част, а се приема той за силовия блок. В зависимост от него има после меткон, а може и да няма.
Много атлети тренират по подобна схема. Не е патент на кросфитърите.
На тренировките на открито следвам подобна логика. Ако се прави комплекс, то той може да замести силовия блог. Например скоро ще има Фран и няма да има силов блок, а по-дълъг меткон после. Миналата седмица напредналите правеха CrossFit Pullups и затова не правеха набиранията от силовия блок, докато другите правеха 5х5 набирания и 1-1-1-1-1-1-1 кофи.
Самият сайт има много по-яки комплекси от официалния сайт. Например Volkswagen и Calsu.
Въобще много рядко някой достатъчно запознат прави само един комплекс и това да му е тренировката за деня. В отделни дни от седмица - да, но не и винаги тренировката му да е само един комплекс. Вик може да потвърди :)
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 18.05.11 22:03.
...Вик може да потвърди :)
Изпревари ме :). Нямам какво да добавя към твоя пост. Усещаме нещата по еднакъв начин.
As many rounds as possible in 20 minutes:
One rounds consists of:
1 Handstand Push Up
1 Strict Chin Up
1 Ring Dip
3 Handstand Push Ups
3 Strict Chin Ups
3 Ring Dips
5 Handstand Push Ups
5 Strict Chin Ups
5 Ring Dips
Моят резултат 7 рунда и от 8 рунд до 3-те набирания
Complete 3 rounds for time:
10 KB Swings - 2 pood
10 Squats with KB in rack position - right
25 yard One Arm Farmer Walk with KB in rack position - right
10 KB Swings - 2 pood
10 Squats with KB in rack position - left
25 yard One Arm Farmer Walk with KB in rack position - left*Rest 45 seconds between rounds
http://www.crossfitfootball.com/page/index.php?menu=blog&page=blog&hide&id;=28606
Правен на 26.05.2011
Суинга заменен с обръщане изтласкване х 10 на ръка.
25 м. Фермерска.Руката се одървя от ракването,някои от клековете ги правих с придържане.
Доста по-трудно отколкото очаквах.
Време 13:08