Гинекомастия?

20.05.11
22:25

Здравейте , на 22 години съм и след употреба на забранени медикаменти се появи едно надуване и леки болки в дясното зърно (лявото си е наред).Пих няколко дни клостилбегит , но не се оправи и сега от 5 дни пия тамоксифен.Стои леко надуто и отдолу като бучка лека.По време на тренировки се оправя донякъде и се прибира подутината , но се комплексирам от това.Висок съм 185 , тежа 76 кг и спортувам от вече 6 години.За 2ри път ми се случва , първия беше в пубертета.Въпроса ми е дали ще може да се излекува от тамоксифена?

Темата беше редактирана от Ronaldo на 20.05.11 22:26.

20.05.11
23:19

По някога и аз съм така и от двете страни.
Ако успееш да намериш някакъв лек моля те сподели.

20.05.11
23:21

Аз съм така от 1 седмица.Тук един шампион по културизъм ми каза изобщо да не се филмирам и да не си мисля някви глупости.Просто след тази употреба , хормоните се възвръщат към нормалното си производство и с тамоксифена трябвало да се оправя.За 1 седмица разлика не съм видял , освен че сърбежите спряха.

21.05.11
08:38

Ronaldo, получил си гинекомастия от стероидите! Щом си имал гинекомастия в пубертета, си от предразположените момчета. Силно ти препоръчвам повече да не прибягваш до “забранените медикаменти”.
Ако се е случило скоро, трябва да действаш бързо, иначе шанса да остане се увеличава (то и сега го има).
В зависимост от препаратите, които си употребявал се прави и съответната терапия.
Най-общо - ароматазни инхибитори, модулатори на естрогенния рецептор, някакви допаминергетици, които да подтискат пролактина, също и нещо за черния дроб за да може да метаболизира излишните естрогени.

21.05.11
08:40

казано от Ronaldo на 20.05.11, 23:21:

Аз съм така от 1 седмица.Тук един шампион по културизъм ми каза изобщо да не се филмирам и да не си мисля някви глупости.Просто след тази употреба , хормоните се възвръщат към нормалното си производство и с тамоксифена трябвало да се оправя.За 1 седмица разлика не съм видял , освен че сърбежите спряха.

Силно съм скептичен към думите на “шампиона”.
Тамоксифена е по-скоро превантивно средство, а не такова, което премахва гинекомастията.

21.05.11
10:02

казано от gynecomastia-bg на 21.05.11, 08:40:

казано от Ronaldo на 20.05.11, 23:21:

Силно съм скептичен към думите на “шампиона”.
Тамоксифена е по-скоро превантивно средство, а не такова, което премахва гинекомастията.

Ей тук точно грешиш тамоксифена може да намали последствията от стероидната гинекомастия, но това съвсем не означава, че точно на автора ще помогне неговото в момента е след дъжд, качулка. А и като чета какви ги дрънка явно дори и представя си няма защо се случва това, а слуша някой “як” батка, който вероятно е бил  основния ментор преди и по време на въпросния цикъл. Иначе решението за вече развита гинекомастия е единствено оперативната намеса.

ПП Има една много подходяща приказка за случая: Кой каквото сам си направи, никой друг не може да му го направи.

Мнението беше редактирано от Valdis на 21.05.11 13:30.

21.05.11
18:05

Може да пробваш доста неща преди операция, но исцяло некомпететното ми мнение, е че нямаш гинекомастия.. или поне е лека..Виш с летрозол/аримидекс и пий стабилно 1-2 месеца тамоксифен.. Може и бромкокриптин за пролактина, винстрол за прогестерона.

21.05.11
18:18

Поредния пример, за безрасъдна употреба на ААС.
За какво изобщо ти е трябвало на 22години при 76кг на 185см !?
Да си беше направил едни изледвания поне, преди да почнеш цикъл.

Станалото станало - моя съвет е, да отидеш при добър ендокринолог. Самолечението може и да помогне, но може и да навреди.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1