Споделете вашия опит с приема на добавки.

ВИ

30.05.11
02:33

Не съм сигурен за кой раздел ми е темата, а и май ми е първата:)
Установих нещо интересно.
На НВД съм, стриктно следене на диетата, 3 пъти дневно протеин - 2 пъти мио и 1 оптимум голд. 5 дена в седмицата - стандартни тренировки, 5с по 10 повт., около час + следва 1 час кардио (пътека и крос).
Обикновенно взимах суроватката след кардиото. т.е. след всичко.
Взимах и 3 пъти по 2 капсули fyre, сутрин, обед, вечер, докато не ми писна от това нещо и го спрях тотално, защото по никакъв начин не го чувствах. И съм 100% сигурен, че изобщо, ама изобщо не ми помагаше. И това си го показваше и дневника ми с калории, кг и храна.И не го пих към 2 седмици, даже мислех да го хвърля, почти нова кутия.
Свалях около 1 - 1.5кг седмично, в продължение на 4 седмици, което май е добре, по правилата и т.н. с или без fyre.
Нещо цялата работа ми беше много измислена, нищо, че за миото нявсякъде пише, че било хубаво вечер, голда след тренирвка и т.н. Фокусирам 30-40% от дневния си разход в 2 часа в залата, а протеините сутрин и вечер, докато се прозявам...
Затова промених единствено приема на суроватката, мио и дадох пак шанс на fyre, преди да отиде на боклука.
Реших да го пробвам пак, но само, като ще тренирам. Сега е 2 капсули fire в съблекалнята преди тренировката, 2 между силова и кардио.
Суроватката - между силова и кардио, без сутрин и вечер.
Мио - преди и след цялата тренировка, в съблекалнята, без сутрин или вечер.
Т.е. фокусирах всичко преди, след и в тренировката.
През останалите часове в дни с тренировка - само ядене.

Fyre в двата почивни дена просто спрях да пия, реших, че е безмислено, ако не тренирам веднага след това.
Суроватка в почивни дни - пак една доза през деня и 2 пъти мио сутрин и вечер.
Резултат от промяната - 2.5кг вече 2 пълни седмици = 5 кг, т.е. свалям 2 пъти по-бързо.
Определено започнах да усещам много по-здраво кардиото, потя се на силовата, все едно съм на кардио, имам доста повече сила, нетипично за мен, при НВД и т.н.
Т.е. много, много доволен съм от промяната, особено от суроватката между силова и кардио, не се изморявам така, въстановявам се много добре. За fyre още не съм сигурен, че е смислено нещо, но суроватката между силова и кардио, а мио преди и след ми е новото супер откритие :)
Та споделете Вашия опит, ако сте пробвали да не четете какво пише на етикетите и форумите, а сте си пили протеините, бързи или матрици, когато си искате и както го казва инстинкта ви?

Вие пиете ли суроватка между силова и кардио или чакате да свърши всичко и тогава?
Преди и след тренировка по доза протеин матрица, да има и бърз за след 3 минути първата серия и бавен за последната серия след час?
Fyre, Oxy или каквото там пиете, всеки ден ли го пиете, почивни дни, сутрин, вечер или го фокусирате преди силова и между кардио и силова?

П.С. Другата добра новина за мен е, че сега fire, oxy и подобни ще ми стигне за повече, защото пия само 20 капсули за 5 тренировки, за 1 седмица. Лошата - вече нося един сак с мио и голд, блендъри и вода в съблеканята :)

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 30.05.11 08:28.

30.05.11
11:23

Първо ако сваляш повече от 1кг на седмица освен ако не си много дебел сваляш мускул поне според мен ,аз свалях точно по 900гр до 1кг и 200 на седмица в продължение на 8 седмици и получих желания резултат падна само мазното без мускул,а ти сега като сваляш по 2.5кг на седмица не ми се мисли какво си причиняваш после аз пиех на половина добавките който ти пиеш и доста по слаб бърнер за да не сваляш някъде диетата куца не е проблема в бърнера освен ако не си очаквал магическото хапче да го глътнеш и пресата за 1 седмица да излезе също от 2та часа дето прекарваш в залата предополагам че тренировката ти куца защото е яко пенсионерска може би убиваш катаболните процеси с тоя протеин който пиеш между силовата и кардиото но въпреки това аз бих свел силовата тренировка до 45-50 мин и бих правил 20 мин високо интензивно кардио 2-3 пъти в седмицата ще има много по голям ефект.Та което ме довежда до това да ти кажа не търси вина в добавките те са само 5% от цялото уравнение тоест те само подпомагат диетата и свалянето на кг.А не обратното ;) .Иначе конкретно по въпроса ти бърнер се пие всеки ден тоест добавките не се пестят ;)

ВИ

30.05.11
12:20

Писах, писах и отговора изчезна, пак ще пиша :)

Мисля, че изобщо не си разбрал какво има предвид.
Не свалям мускул, за 10кг досега и още 2кг, които ми остават, бицепс 42см, прасец 41см не са мръднали, бедро и гърди само с 1 или 1/2см, корем и задник свалям, малко врат също. А ако трябва да сме точни, това 1кг на седмица си е поредната глупава общоприета норма. Нормата може да е % от теглото на човек за даден период и то, като се има предвид редица други неща, примерно процент мазнини, тип тяло и т.н. Така че твоите 1кг са нещо много относително. А постижения не са мръднали. Даже започнах малко повече килограми да вдигам, нищо, че свалям.  Определено съм много доволен, успях да си намеря и диета и добър калориен баланс и т.н.Няма проблем с добавките и т.н. Нито пък ще пестя от добавки, то ако пестя, няма да пия по 3-4кг от скъпите протеини на месец. Този бърнер е към 100лв. Колко да спестя, 100лв на месец я има, я не...

Съвсем друг ми е въпроса, всичко, което си писал е вярно, според форуми, сайтове, списания и кой ли не. Бърнер се пиел всеки ден, според кой, според производителя? И съм го правил и съм пил протеини, и креатин, както е утвърдено и какво? Според моето тяло това е грешно, а аз предпочитам да си слушам тялото. И е факт, че свалях, без мускул, но се сдухвах, оставах без сила, не се възстановявах и т.н. Откакто ги зарязах тези принципи, за които говориш и си слушам тялото, много по-доволен съм. Това е и темата - вашия опит, каквото ви казва вашето тяло, майната им на сайтове, принципи и т.н., важното е тялото, а не каквото пише и сте чели, защото или сте на 3 месеца стаж или просто така е по-лесно...Да споделите малко такъв опит, напук на всякакви принципи.

П.С. Както написах горе, все още не съм убеден, че този бърнер изобщо прави нещо, трудно е да го преценя, като пия и веднага на “тръстиката”... Категорично не прави нищо в почивни дни, всеки ден, сутрин, вечер, ако ще безплатен да е, цената няма значение. Мисля да го спра за една седмица, само това ще променя, да видя ще има ли разлика. Но определно голямата разлика ми идва, че изпивам по 3 дози протеин за двата часа тренировка.

Мнението беше редактирано от Васил Иванов на 30.05.11 12:36.

30.05.11
12:53

Сега аз се опитвам да ти дам съвет смятам че имам достатъчно опит тренирам от близо 6 години и съм правил много грешки за който съм съжалявал,за това се опитвам да ти кажа да не правиш същите ,бърнера действа на всеки различно така е има и различни типове тяло аз лично качвам лесно и свалям лесно никога не съм имал проблем с контрола на теглото нито пък да се мъча да кача мускул но “Според мен” както съм написал горе бърнер се пие всеки ден и принципите са си принципи те не са измислени защото някой е казал абе дай да измислим тука некви числа да ги спазват там Лумпените :D,но ако в момента с тази диета която спазваш и тези добавки постигаш желания от теб резултат и се чувстваш добре Супер ,Аз лично не мога да ти кажа не прави така ,може би ако промениш нещо ще станат нещата по бързо като да замениш нормалното кардио с Високо интензивно :) и щом парите не са проблем за теб си купи едни хубави БЦАА за да не пиеш по 10 дози протеин на ден :) един Xtend ще ти свърши перфектна работа пие се по време на тренировка ;) аз лично съм много доволен от него.

ВИ

30.05.11
14:04

Да, благодаря за съветите. Това с аминото определено трябва да го направя, следващото ми must do, само дето ми идват в много вече бутилките, шейкърите и какво ли не още, като сергия ми е сака. А иначе за високо-интензивното кардио, имам месеци опит с него, но там пулса ми скача към 150-160, сърцето бие, та се къса, а не се изпотявам и загрявам толкова. Имам чувството и като че ли ми е по-добре с умерено темпо, но продължително да държа 130 пулс,  40-60 минути. Май по-добре ми се отразява на свалянето. Пак и това е, каквото ми казва тялото, а и кантара.

30.05.11
14:25

Не забравяй това че се потиш много не значи че сваляш много и това че пенсионерското кардио повече се отразява на кантара не е добре това значи че има и загуба на мускул която се получава от него ще кажеш ама защо загубата идва от там че мускула за да работи иска много кислород и тялото за да компенсира недостига на кислород увеличава капацитета на белия дроб за сметка на бързите мускулни влакна по този начин губиш обем и дефиниция на мускула имаше една статия ,ако не е лъжа в този сайт а може би в един друг http://www.simplyshredded.com/crank-it-up-sprinting-towards-single-digit-body-fat-percentages-with-high-intensity-training.html предполагам знаеш английски прочети каква е разликата и как действа високо интензивното кардио там целта е да шокираш тялото което трайно забързва метаболизма ти за целия ден ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1