31.05.11
14:02
Добър ден.
Имам няколко въпроса свързани дали съм с дюстабан.
Не знам дал иси внушавам,но като гледам лявото стъпало на единия си крак и го сравнявам с дясното изглежда ми с малко спаднал свод.. смисъл има си свод,но като чели на десния крак свода е по голям ( стъпалата с еднакви сводове ли са или с различни и е нормално това ) ако не е нормално на какво може да се дължи не съм с наднормено тегло,мога да тичам не ме болят стъпалата ( единсвено като малък съм стъпвал с лявата пета навътре,но не са ми казвали че съм с дюстабан не са ми плоски стъпалата поне като стъпя и ги оглеждам виждам че си имам извивки и не влизат в контакт с земята,и ако свода ми е спаднал на единия крак каква е причината,и дали ще се възстанови или ще си остане така ? на 18 години съм
Темата беше редактирана от Spain Spain на 31.05.11 14:06.
31.05.11
19:52
Тук надали ще получиш адекватен отговор на този въпрос, а и да има кой да ти отговори ще трябва да ти види ходилата което тук няма как да се случи.
01.06.11
00:41
има разбира се и днес се чудех дали има смисъл да му пиша по тоя въпрос. като цяло може да си направиш и сам плантограма(мажеш си краката с олио, стъпваш върху един лист и гледаш отпечатъка), но предполагам не е това проблема(свода), особенно щом е на едното стъпало. по интернет това няма как да се прецени, защото не знам кой би се занимавал да опише цялата процедура на снимане, че да можемда му видим коленете, глезените, таза, стъпалата и всичко това едновременно.
ако имаш съмнение че си дюстабан - отиваш на ортопед(подиатри не знам дали имаме в българия) и той ще преценява. друг вариант е да идеш на кинезитерапевт. те нямат право да поставят диагнози, но за хора с дисфункции могат да имат по-добро око.
Мама ми казваше че съм дюстабан, но няма как да е така, щом функционирам нормално...просто имам по-широко ходило и не толкова видимо изразен свод.
Аз съм с дюстабан и при лявото ходило е малко по-изразено, така че е възможно несиметрично свличане на свода. Това с хартията е добър начин да провериш дали и ти със свлечен свод, може да отидеш и на ортопед. Недей да се шашкаш преди да знаеш дали го имаш, недей да се шашкаш и ако го имаш. Не е кой знае какво, може да се коригира и/или да се облекчи болката, ако имаш такава.
Мнението беше редактирано от Overlord на 01.06.11 10:17.
01.06.11
17:10
ts.vassilev според теб проблема щом не е свода дали може да е внушение ? ( аз си правих подобен тест самоче не си мазах стъпалата с олио ами ги намокрив на външната чешма и после стъпих на едно парче ламарина което го печеше слънцето) и видях отпечатаците преди това бях гледал снимки в интернет как изглеждат на нормалните стъпала отпечатъците изглеждат ми нормални сигурно си внушавам)
Мнението беше редактирано от Spain Spain на 01.06.11 17:13.
01.06.11
17:20
не съм хвърлял боб скоро. може да си внушаваш, може и не. може да си с плоски стъпала, може само едно да е плоско, може никое да не е плоско. може да идва проблема от таза, може да е от глезените, може да е от стъпалото.
наистина въпроса е какво ще правиш с тая инфоррмация?
01.06.11
17:26
ами аз няколко пъти си правих теста който описах в домашни условия и ми изглеждат нормални отпечатъците .... как така проблема може да идва от таза и т.н. като нали става дума за стъпалата .... знам ли изглеждат ми нормални отпечатъците нямам някакви болки в стъпалата...
01.06.11
22:17
казано от x_3_mar на 01.06.11, 20:25:
Ето колега http://art-07.org/st_ploskostope8.html
пич мерси ама линка е на руски на английски няма ли го ?