Аминокиселини и въглехидрати

01.06.11
18:44

Взех си едни аминокиселини,и понеже до сега не съм пил,разбрах,че трябва да се пият на гладно,защото иначе ще се забави разграждането им,което всъщност е най-голямото им преимущество.Сега обаче се чудя,колко “на гладно” да е това,за да съм сигурен,че организма няма да ги използва за гориво след като няма въглехидрати.Мисля си за 2 варианта-единия е прием на малко бързи въглехидрати и след 0,5-1 час да се приемат и аминокиселините,като така,хем тялото ще е заредено,хем няма да е много заето с разграждане и ще може да се справи бързо с аминокиселините.А другия вариант е с бавни въглехидрати,например овесени ядки,да се приемат примерно 2-2,5 часа преди аминокиселините.Като и двата варианта са ми за преди тренировка,за след не знам как да предизвикам инсулинов пик и да го съчетая с аминотата.Може би изпускам това,че като са в такава форма на тялото му е по-трудно да ги използва за енергия,но не знам не съм срещал такова твърдение никъде.Надявам се някой по-запознат да ми помогне.

01.06.11
19:43

За преди тренировка е по-подходящо да вземаш протеинова пудра, като 1:30-2 часа преди това си нарпавил хранене с комплексни въглехидрати и умерено до ниско количество мазнини. А след тренировката веднага аминокиселините с бързия въглехидрат, който ще индуцира инсулинов пик и по този начин аминокиселините, които вече ще се намират в кръвта ще се насочат директно към мускулните клетки :)

Мнението беше редактирано от AnToAn4o на 01.06.11 19:43.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1