03.06.11
17:04
Здравейте!Малко не формулирах както трябва заглавието,но сега ще ви обесня за какво става въпрос.
Проблема ми е,че прасците са ми адски не симетрични на останалите мускули по тялото ми.Дори ако погледнете на една снимка предното и задното ми бедро и после прасеца ми на друга ще кажете,че са два различни човека.Това мисля,че е така защотото попринцип много малко успявам да ги натоваря,поради това мое плоскостъпие..Свода ми се изморява доста преди да започна,да треинрам прасците,е да всяка тренировка ги тренирам,но не е както трябва..И като съм по,къси панталони,някой като ме види сигурно ще си каже,че съм от онези,които не правят крака,а аз не пропускам клек :D аа отплеснах се.
Та искам да ви помоля ако някой има същия проблем или някаква теория как да ги тренирам по-добре нека да сподели.Инак аз ги тренирам с 2-3 упражнения,на лег преса таква за избутване с краката,после на тази механичката машина за клякане и от скоро на смит машината хващам лоста и се изправям на пръсти.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 03.06.11 17:13.
03.06.11
21:23
Какво имаш предвид, като казващ, че сводът ти се изморява? Болка, напрежение..?
Аз бих препоръчала за прасци тичане по стълби на пръсти (без да прескачаш стъпало), също скачане на въже, а лично аз съм си измислила нещо-с раница на гърба с тежест скачам по 30-на пъти на пръсти на единия, после на другия крак, а накрая на двата. Също докато си мия зъбите се повдигам на пръсти :D
И аз съм така, бате.. За 1-2 месеца свикнах с болката, гледай максимално да си на пръсти стъпил на съответния уред.
04.06.11
10:59
Да Miss Fight болка усещам,веднага след няколко по-тежки повторения.Може би наистина трябва да се помъча,да се абстрахирам от болката и да не мисля за нея :) Иначе ще взема да пробвам със стълбите,доста пъти съм си го мислил :)
04.06.11
23:15
Съжалявам, сигурно е гадно. Щом има болка, не съм убедена, че свикването с нея е решение. :(
Иначе да, стълбите са гот за прасците.
04.06.11
23:20
“Проблем с прасците ми, поради плоскостъпие”
Я помисли кой е истинския проблем и какво трябва да се опиташ да “изчистиш”.
05.06.11
10:27
Разбира се,че плоскостъпието ми е проблема поради,които не мога да тренирам адекватно прасците си.Но аз съм ходил преди години при доктори давали са ми стелки и попринцип за това нещо няма лек,поне така знам.Иначе единственото което си спомням,,като съвет от докторите е да ходя бос по пясък и на пръсти,и като цяло да си ходя бос.Инак ситуацията е много гадна това да немога да си тренирам добре прасците е ужасно въобще не са ми симитрични на тялото,но каквото е ще се мъча и дано да постигна резултат.Сега след малко отивам да тичам на стадиона и ще повървя по стълбичките.
05.06.11
18:57
О това е много лошо щом не можеш и да тичаш явно моя свод не е напълно плосък :) Ще се мъчим и ще успеем..И пак стигаме до прословутата фраза “No pain no gain” :D
05.06.11
20:47
А пък има случаи, когато хората превъзмогвайки болката продължават упорито и вземат, че се оправят. Но пък и обратното съществува.
Изобщо моят съвет е да се правят усилия, но умерени. Да сте упорити, да преодолявате неудобствата, но все пак да не се стига до ужасни болки-тялото сигнализира, че нещо не е в ред. Много е кофти наистина да не може да си тренира както му се иска на човек. Аз пък не мога да тичам продължително време нито интервално. Ако тичам повече от 20 минути или интервално (със спринт), половин-един час след края на тренировката започват зверски крампи, къркорене на червата, болки в корема. :( Абе бъгава работа. Май не само всичко ами и всички са мейд ин Чайна.