07.06.11
20:55
Здравейте имам проблем със средната част на гърба и никога не съм имал прогрес в тази част, за сметка на останалата. Ще опиша тренироката ми за гръб за да видим къде греша. Приемам критики, но с мярка ;)
мъртва тяга 12х60кг 10х90кг 8х110кг
набирания широк хват 3х12кг 3х8кгс тежест
набирания тесен хват 3х10
мечка 1х16 1х14 1х12 през 3 тренировки го сменям с гребане широк хват при същите серии
гребане с дъмбел 3х12
трапец 1х16 1х14 1х12
трапец с дъмбел 3х12
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 08.06.11 08:06.
07.06.11
21:02
Какво точно имаш в предвид със “средната част на гърба”?
Външната среда на латисимуса? Той по-скоро има горна и долна...средна не бих казал.
Или нещо по вътрешната част на гърба те притеснява? Вътрешна - откъм гръбначния стълб имам в предвид.
Също така - какъв прогрес точно търсиш? Обем?
07.06.11
21:04
гребането с дъмбел и мечката не ги прави заедно , 1 път 1-ното др път другото ! Аз права първо набирания после тяга обаче трябва повече серии да правиш !
Тягата не ми е приоритет и за това не наблягам на нея. Да търся обем :)
Мнението беше редактирано от Dragshan на 07.06.11 21:26.
Под “Мечка” какво имаш впредвид? Мечка с широк хват или мечка с тясха успуредна ръкохватка?
Ако е първото - ОК, тренирай както си тренираш. Ако имаш в предвид второто - послушай Castiel!
Ще ти препоръчам две упражнения за тази час та гърба:
Придърпване на вертикален скрипец с “меки ръкохватки” (ако имате в залата).
Придърпване на дъмбел/лост от пейка с наклон (30 Градуса).
Прави ги вместо Набиранията с тесен хват. Няма смисъл от 50/50 упражнения в средата на тренировката.
Ако не си наясно с упражненията (техника, изпълнение) - пиши ми ЛС. Ще ти ги обясня.
Почти всички гребания и дърпания с хват успореден и по-тесен от раменете,акцентират на тази част.
Аз специално имам мускулна треска точно там,след набирания с успореден,на ширината на раменете или по-малко хват.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 07.06.11 22:49.
Под “Мечка” какво имаш впредвид? Мечка с широк хват или мечка с тясха успуредна ръкохватка?
Ако е първото - ОК, тренирай както си тренираш. Ако имаш в предвид второто - послушай Castiel!Ще ти препоръчам две упражнения за тази час та гърба:
Придърпване на вертикален скрипец с “меки ръкохватки” (ако имате в залата).
Придърпване на дъмбел/лост от пейка с наклон (30 Градуса).Прави ги вместо Набиранията с тесен хват. Няма смисъл от 50/50 упражнения в средата на тренировката.
Ако не си наясно с упражненията (техника, изпълнение) - пиши ми ЛС. Ще ти ги обясня.
В моята зала нямам скрипци, за това съм си направил лост и успоредка на телграфния стълб :D не ми достигат материали за скрипеца. Пейка имам... не чувствам напрежението в тази част на гърба. Мечката я правя с тесен хват.
08.06.11
09:21
Всички гребателни упражнения влизат И за трапец :) Тука колегите ги видях,че ти казват да не правиш мечка и гребане с дъмбел в един ден,но аз не съм съгласен :) И все пак наблягай на набирателните + Тяга,все пак универсално упражнение :)
Мечка (лост в някой ъгъл на залата + тясна ръкохватка от скрипец), придърпване на хоризонтален скрипец с тясна ръкохватка и гребане с дъмбел с лакът, плътно до тялото. Тези упражнения дават акцент на средната част на гърба.
Мечката съм я направил отдавна ;) просто искам съвети за упражнени, дори сплит ако може :)
Мнението беше редактирано от Dragshan на 11.06.11 17:44.
09.06.11
21:00
Тяга от поставки. Точно там го усещам това упражнение. Като е с 20-30 кила над максимума пък е още по-добре.