Катък - каква е хранителната му стойност?

10.06.11
11:19

Не мога да намеря хранителната му стойност , а и не знам как е на английски затова ще питам тук.Колко калории има на 100гр. катък и колко грама са мазнините и протеина?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 10.06.11 11:29.

Мисля, че има разлика от катък до катък и не може да се даде стандартна стойност, но едва ли е много по-различна от тази на киселото мляко.

10.06.11
13:20

138 10 1 1

Източник: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:BF5T4ph-kKcJ:spidersport.com/calories.php+катък+съдържание&cd=8&hl=en&ct=clnk&client=firefox-a&source=www.google.com

10.06.11
13:39

Е , не ми излиза нещо :
м-10гр - 90ккал
б - 1гр - 4ккал
в - 1гр - 4ккал
Не излиза да е 138ккал
Не , че има значение , ама си говори за неточност :)
То си зависи от катъка - оригиналният , най - вероятно има състав близък до този на овчето/биволското кисело мляко :)
Тез’ купешките , май са смески от цедено к мляко/извари/сирена/сметани ...и предполагам състава да е нещо средно м/у цедено мляко и сирене...около 200ккал :)
Честно казано - не знам , отдавна не съм яла :)
Поздрави :)

Мнението беше редактирано от Мая на 10.06.11 13:40.

20.06.11
10:12

Ако си взема цедено кисело мляко от магазина как мога да го пресеча,за да стане на катък ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1