12.06.11
11:15
Здравейте!
Нека бъда и аз полезен на другите съфорумци със следното ревю. Така, на първо място малко за мен: на 23 години съм почти, стажът ми е някъде около 4-5 години. Стартирах на 171см височина и 65 килограма тегло. В момента съм 173см. на 87 килограма. Приемал съм доста голям диапазон от добавки .. от витамини, протеин .. до азот и креатинови матрици. Специално в това продуктово ревю ще говорим за азот и креатинови матрици ,така че ще споделя опита си с тях. С креатина започнах преди 3 години някъде с монохидрат. След това пих КЕЕ. Пил съм също SizeOn и GreenMag. От азотните бустери съм пил Jak3d и WhiteFlood. По време на приема на стака приемах и протеин. Бях на ВВД като се храних около 7 пъти дневно. Тренировките ми бяха 5 пъти седмично , като увеличих с 3-4 сериите за всяка мускулна група. Стресирах максимално мускулите като всяка седмица променях упражненията за различните мускулни групи. Програмата ми беше следната:
Ден 1.Гърди (15-18 серии)+корем Ден 2.Гръб (20 серии) Ден 3.Почивен Ден 4.Трицепс(15 серии)+бицепс(12 серии) Ден 5.Рамо(16 серии)+трапец+корем Ден 6. Крака(20 серии)+кардио+корем Ден 7. Почивен .. Като тренирах с около 60-70% ПМ и главно по 12 повторения за малките мускулни групи и 15 за големите.
Реших да опитам продуктите на VPX тъй като доста изчетох за тях в чуждестранните форуми и получих някаква представа за тях и събрах доста положителни мнения.
За предварителни очаквания няма смисъл да говорим. Всеки се надява да постигне дадената цел и естествено предварителните очаквания са големи. Лично аз не си правих такива за да не остана разочарован на края.
За критерии ще използвам оценките НИСКА .. СРЕДНА .. ВИСОКА
ЦЕНА: ВИСОКА
Взех ги и двете като стак и ми излязоха 160 лева. За стандарта на живот в България не може да се каже, че са евтини, но все пак 28 дози (за една кутия) за 80 лева мисля, че е някъде в средата. На мен лично NO-SHOTGUN ми дойде малко силен и пиех по половин доза така че 56 дози за 80 лева е супер. За сравнение Jack3d има 45 дози за около 70 лева (от него една лъжичка също ми беше достатъчна). NO-SyntheSyze за 80 лева мисля, че нормална цена за креатинова матрица в България. WfiteFlood на CL пък е доста по-скъп, но от него не останах особено доволен.
ВКУС: СРЕДНА
Взех си ги и 2-те на диня. Доста отдавна не подбирам храната и добавките по вкусови качества, та ми беше все едно какъв е вкуса, но не беше лош. Един колега пробва и каза, че много му харесва така че няма страшно ( не е като CEE - който е пил знае :D ).
РАЗТВОРИМОСТ: ВИСОКА
Нямах проблем с разтварянето. Всичко беше ок. Без утайки и без неразтворени субстанции.
СИЛА: ВИСОКА
Приемах NO-SHOTGUN 30 минути преди тренировка, а NO-Synthesyze-а го разтварях в 700мл. вода и го пиех преди,по време и след тренировка. Не тренирах много силово по време на цикъла, но имаше дни в, които ми се тренираше тежко и усетих увеличаването на силата. С около 10 % увеличение на работните тежести при всяко упражнение, което не е хич малко. Лежанка от 6х90 до 4х110, тяга от 6х120 до 6х150, клек 6х120 до 6х140.
ИЗДРЪЖЛИВОСТ: ВИСОКА
Тук беше силата на стака определено. Умората беше сведена до минимум. Тренирах с не повече от 30 секунди почивка между сериите. В момента, в който свършех серия си поемах 2 пъти въздух и бях готов за нова серия. След едночасова тренировка с 30 серии общо имах сили за поне още една такава. Наистина с този стак много трудно можеш да достигнеш до изтощение. В това отношение тези 2 добавки просто бяха безупречни.
МЕНТАЛЕН МОМЕНТ: СРЕДНА
Почти по никакъв начин не ми действаше на психиката. Нито боцкане, нито изтръпване, нито тунелно виждане .. нищо. При Jack3d-а нещата стояха съвсем различно. Имаше го изтръпването, огромното желание за тренировка. Всичко около теб ти минава като на лента, искаш само да се добереш до фитнеса и да започваш. Харесваше ми това чувство и затова давам оценка - средна.
МУСКУЛЕН РАСТЕЖ: ВИСОКА
Стартирах на 84 килограма като през зимата бях поомазнил доста. Започнах цикъла средата на Април някъде като прогреса е както следва: тегло+3килограма; ръка+1.5см; гръден кош+5см; талия-6см; бедра-3см; задник-5см. За да добиете представа всички тези сантиметри са предимно чиста мускулна маса, без излишни мазнини. Изчистих корема и вече си ги има 6те плочки, вече се “опитват да излязат и вените на ръцете и рамената (при мен много трудно излизат). Обем, сепарация,твърдост и чистота на мускула. При тегло от 87 килограма .. колегите ми споделяха мнение, че изглеждам 95 килограма. За себе си най-голяма разлика открих в огледалото. Не обичам много да се меря, да се снимам и да робувам на цифри. Просто искам като се погледна в огледалото да се харесвам. Тук мисля,че продуктите оправдаха очакванията ми. Изчистване на излишните мазнини и покачване на чистата мускулна маса. Тежки тренировки и страхотно възстановяване. При стака Jack3d+SizeOn също изчистих, но не качих толкова килограми. При стака с продуктите на CL-W+GM не успях да изчистя толкова добре, но пък качих 4 килограма. Всички тези мерки са условни, тъй като не мога да кажа, че и при трите цикъла съм се хранил еднакво и съответно съм тренирал еднакво. Прекалено относително е да се правят заключения ,затова споделям само мнения.
СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ: ВИСОКА
Давам висока оценка, тъй като странични ефекти при мен просто липсваха. Нито дразнене на стомаха, нито разтройство на съня. Само ще посъветвам чувствителните към азотни бустери да започнат с половин доза от NO-STOTGUN защото е наистина силен.
ОБЩА ОЦЕНКА: ВИСОКА
Искам да кажа, че всеки, който иска да постигне нещо трябва да направи някакви жертви и в тази връзка да се оплаква човек от вкус или цена не е много сериозно. Много съм доволен от продуктите. Препоръчвам ги на всеки. Пийте големи количества вода с тях.
Тук искам да кажа, за тези които търсят вълшебни хапченца или както е в случая прахчета, това не е за вас! Вълшебни прахчета няма! Това са страхотни продукти, но на първо място трябва да имате изграден хранителен режим, както и тренировъчна програма, която отговаря на целите ви. Това, което е подействало така добре при мен може да не подейства така добре при вас. Например едно такова увеличение на сериите при човек с малък стаж може направо да го откаже от фитнеса и нервната му система да страда доста. Според мен тези 2 продукта ( и като цяло азотните бустери и креатиновите матрици) са за хора с поне 3-4 годишен стаж. С изградени сериозни хранителни и тренировъчни навици. Да се приемат от лица под 18-19 годишна възраст е просто несериозно и безотговорно.
Дано да съм помогнал на някого със следното продуктово ревю. Нека предварително се извиня ако съм пропуснал нещо или съм сбъркал някъде. Имах няколко заявки да направя това ревю и ако имате въпроси може спокойно да ми ги задавате на ЛС примерно за да не спамим темата.
Приятен ден на всички!
P.S. И все пак направих няколко снимки :) Снимките са с лошо качество и са от преди 3 седмици. Ако скоро направя нови ще кача
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 12.06.11 11:29.
12.06.11
11:28
Хубаво ревю, добра форма, човече! Хареса ми :)
Лично за мен е височка цената, но не ми трябва много да мисля, за да ги пробвам, но определено преди тях ще мина през Джак-а. Аз си падам чувствителен към буустери, така че ревюто ти наистина ми беше от полза ;) Благодаря ти! ;)
ПП - И май няма да си взема диня :D
Браво, много ми хареса ревюто, най-вече че си го подкрепил и със снимки. Продължавай в същия дух. Желая ти успех!
15.07.11
00:03
Благодаря!