12.06.11
22:47
Така в тази тема ще засегна няколко теми изключително важни в бодибилдинга.И ако може да си напишете вашето мнение по въпросите и темата.
1.Имаме 1 човек с 27% подкожни мазнини без тренировъчен опит.По моето мнение най-добирият вариант за този случай е покачване същевременно сваляне на мазнини.Това може да стане с прием на по малко от горимото и приема да е предимно на вещества с които се качва ММ.3 дни в седмица след тренировка кардио.Другият вариант е първо сваляне на мазнини след това покачване на ММ.Този начин според мен се извършва бавно и с по голяма загуба на ММ отколкото другия метод.Тук може да давате мнения за двата начина както за техните + и - .Както и кой е по добрият вариант.Както и при кой се чисти по бързо и при кой се прави повече ММ.
2.Лицевите опори могат ли да се сметнат към кардиото ?
Темата беше редактирана от гн.Хаджиев на 12.06.11 23:32.
Ако човекът е без опит според мен трябва да се пусне по кръгова 3 дневна. При положение че е начинаещ силовите тренировки ще спомогнат за редукцията на мазнини а ако са съпроводени и с промяна в храненето още повече. С кардио ще стане още по бързо редукцията на мазнини но като се има предвид че е наченаещ трябва да се вземе предвид и психологическия фактор и толкова тренировки накуп може да му дойдат в повече.
Лицевите не бих ги приписал като кардио упражнение камо ли пък при начинаещ.
Храненето не бива да се дели според мускулни групи днес правиш гръб а утре не но тялото иска своето количество белтъчини за да продължи да се възстановява.
13.06.11
10:03
Според мен човек без тренировъчен опит, независимо дали е с 30% или 12% мазнини започва като начинаещ, а именно - кръгова с опционален кардио завършек. Разлика може да има при определени упражнения, където теглото може да е проблем. Храненето - РБД или НВД при калорийно равновесие - т.е. изразходва толкова колкото приема. А вече факта, че е без тренировъчен опит ще напасне нещата - ще гори мазнини и качва мускули едновременно поради новия шок за тялото. :)
13.06.11
13:43
В началото каквато и да е тренировка, ще има ефект на натрупване на мускулна маса. За да се избегнат контузии е добре да бъдат кръгови, предимно за заучаване на упражненията. Най - важното в случая е храната, за първите два месеца хубабо е да бъде балансирано и след това да се определи, правилния режим за човека(Лично мнение). За тренировки при начинаещ първите две седмици обикновенно покачва или в най - добрия случай задържа теглото си поради покачването ма ММ и невъзможноста на организма да освободи мазнините в шока, който е поставен.
13.06.11
14:33
А кой е по подходящият начин за начинаещ да се орелефи с 1 дума.Сваляне на мазнини и после покачване на ММ или комбинираният метод?И чрез кой от двата метода се чистиш по добре и качваш повече ММ ? Мерси предварително за отговорите:)
Мнението беше редактирано от гн.Хаджиев на 13.06.11 14:34.
13.06.11
14:34
По пътя на логиката за да орелефиш,трябва да имаш някаква основа,тоест ММ.
13.06.11
14:42
Единствения начин да имаш релеф е да имаш нисък процент подкожни мазнини. Той пък може да се постигне по няколко начина:
1. Чрез редукция на самите подкожни мазнини чрез подходящ хранителен режим и тренировки.
2. Чрез покачване на мускулната маса без заедно с това да покачваш подкожните мазнини.
3. Чрез комбинация от двете.
Пример за 1 мисля, че няма смисъл да се дава.
Пример за 2. е от 80кг. лично тегло и 10% подкожни мазнини (8кг.) да станеш 85кг. като запазиш същите 8кг. подкожни мазнини. Така процента на мазнините слиза на 9,5%.
Пример за 3. се опитах да ти дам малко по-горе. Явно не си го прочел. :)
А какво значи за теб начинаещ? Не е нужно да поставяш хипотетични въпроси за трети лица, като е ясно, че става въпрос за теб. Най-добре питай директно. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 13.06.11 14:48.
13.06.11
15:13
аз преди съм питал за себе си но с тази тема се опитвам да разбера кое е по ефективно за трупане на ММ и горене на мазнини :)
13.06.11
15:19
казано от Джеид Хаджиев на 13.06.11, 15:13:
аз преди съм питал за себе си но с тази тема се опитвам да разбера кое е по ефективно за трупане на ММ и горене на мазнини :)
# За да трупаш мускулна маса трябва И да тренираш. Сигурен съм, че тук си съгласен с мен.
# За да може да тренира един начинаещ, той трябва да подготви тялото си за това. Да заучи упражненията на едно ниво, позволяващо му да ги изпълнява безопасно. И т.н. Това се постига със започване на тренировки за начинаещи.
Като събереш 1 и 1 получаваш 2, т.е. начинаещият трябва да започне да тренира по програма за начинаещи. И току виж след няколко месеца въпросът за какво да тренира вече не стои пред него, стига да е започнал да се храни както трябва.
Шансът да ме разбереш е малък, тъй като все още мнозинсството търси програма за релеф, а не хранене за релеф. Да не говорим пък колко плочкаджии се кълчат по клипчета от рода на ‘8 мунити за 8мм фуги между 8-те плочки’ и т.н...