12.06.11
23:17
На 23 години съм 177, 82-84 килограма. До февроари бях доста активен, занимавах се с фитнес, футбол, плуване, пак бях същите килограми, но доста по стегнат и не ми пречеше. Март месец искарах грип и започнаха здравословни проблеми и от тогава до сега не съм спортувал. Не съм спазвал и никакъв хранителен режим и логично се ошишках (на килограми съм сищия но формата ми е друга;) ). Искам да сваля до 75-6 килограма за 3-4 месеца, без да се лишавам от нищо, защото в момента имунитета ми е много слаб и трябва да внимавам какво не ям. За сега плановете са ми да започна с фитнес леко, 3 пъти седмично, предимно с базови упражнения и собствено тегло. След месец да вкарам и кардио. И да подържам хранителен режим.
За хранителния режим се поизчетох доста и се постарах да е възможно най-разнообразен, лесен за спазване и приготвяне, дано здравословен и възможно най-ефтин. Надявам се да съм се справил, но все пак, ако според някой имам основни грешки моля да ми ги посочин.
Ето го и самият режим:
Изчислих си калориите като, за изключително заседнал начин на живот, защото за момента е такъв, и за да съм на колириен дефицит ми трябват около 2000 калории, кагато започна активно фитнес и кардиото ще го преизчисля и ще увелича порциите или ще добавя допълнително ядене.
Дневна консумация:
около 2000-2100 калории, около 220 гр. въглехидрати, около 160 грама белтъци, около 60 гр. мазнини, които мисля да си доставя от следните храни:
200 гр пилешко/риба
100 гр кашкавал
кисело/прясно ниско маслено мляко около 300 гр.
50 овесени ядки със сушени плодове
100 гр грейфрут
100 гр моркови
200 гр чушки
100 гр лук
100 гр гъби
200 гр домати
200 гр извара
1-2 яйца
150 грама ориз/спагети или 400 варени картофи
50 гр фъстъци/орехи
чаена лъжица мед
и когато ми се дояде си ръфам марула.
Храненията са разделени:
9.00 Грейфрут
9.30 Варени или пържени на тефлонов тиган без мазнина яйца с 100 гр извара
12.00 Обяд 1 ориз с зеленчуци (домашно приготвен задушен без мазнини) Обяд 2 Картофи варени с лук Обяд 3 спагети със сос от домати и зеленчуци и кашкавал
14.00 Същото просто целия обяд го разделям на 2 по малки порции
15.00 Кашкавал, ако правя обяд 3 това ядене отпада и като цяло се чудя това ядене как да отпадне
16.00 Мляко с овесени ядки и чаена лъжица мед и орехи/фъстъци
18.00 тренировка
19.30 Вечеря 1 Салата с домати лук, чушки и други зеленчуци и пилешко/риба Вечеря 2, ако правя обяд 3 вечерята е от моркови и зеле или по вероятно марула.
21.00 Чушка с още 100 гр извара
Обащата себестойност на продуктите излиза около 8-9 лв на ден, което е на предела на възможностите ми, за това всякакви препоръки е желателно да не са ускъпяващи.
Пак повтарям не търся нито бързи, нито изумителни резултата, но като цяло се надявам да има ефект.
Темата беше редактирана от MERLINss на 13.06.11 00:49.
13.06.11
10:13
Добре е. Малко повече качествен протеин е добре да има. Изварата и кашкавала са с много съмнително качество в БГ. Да не говорим, че изварата поскъпна доста в последно време, а не е оправдано. Вместо кашкавал и извара, можеш да си купиш още яйца или месо (свинско, пилешко). Яденето в 15:00 няма смисъл. Съедини го с предишното или следващото хранене. Няма смисъл да се яде на всеки 1 час.