13.06.11
00:07
Здравейте, надявам се да не публикувам в грешен раздел, но ако е така, се извинявам - в момента съм доста разсеян.. Чул съм, че някои хора си правят протеинови шейкове вкъщи в блендера. Въпроса ми е какво точно да слагам - яйца, мляко, овесени ядки, мед - какво точно? Не искам да пия протеини на прах, поради ред причини, така че ще се радвам да ми предложите разни “рецепти” за такива шейкове...
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 13.06.11 06:21.
Зависи от целите ти и съответно диетата ти: ще качваш ли, ще сваляш ли. За закуска, за след тренировка или преди лягане...
13.06.11
21:26
Предполага се,че момчето иска да качва кг. (така мисля,най-често тези въпроси са свързани с това)
Така,”домашен”шейк можеш да си правиш,но естесвено без протеин на прах няма да е същото.
Ще ти кажа една рецепта,която аз използвах,когато започвах да се занимавам с ББ.
Предварително искам да кажа,че не е много препорачително по този начин,не се знае как тялото ти реагира и като цяло не е много удачно да се приема така,но питаш... ще ти отговоря с моят опит.
Аз го правих по следния начин:
5-6-7 белтъка ,1 желтък,1лъжица мед,и 100 мл. прясно мляко
п.п.Аз понеже не мога да консумирам яйца по друг начин и ги ям само сурови ,но това крие много рискове.Дори и да знаеш произхода им ,пак не е сигурно.Ако приемаш това примерно : 4-5 дни след това 1 седмица почиваш задължително.Аз бях прекалил и се изпъпчих в началото на лятото като дете болно от шарка :)
Можеш да си слагаш канела ,кафява захар и т.н.,но пак като цяло съвета ми е,ако искаш да вървиш добре без протеин е трудно.
Успех ии умната :)
14.06.11
17:23
Ами да, за качване искам, примерно след тренировка, защото точно след тренировка съм толкова гладен, че имам чувството, че мога да изям всичко.. Хубаво де, ноо изяждайки всичко ми се подува корема ии след време става бирено коремче, а бира не пия.. Ограничих хляба (по 1-2 филиики на хранене) и се справих горе-долу с тоя проблем, но все си мисля, че ми трябва нещо по-...”протеиново”, а не нормалната си храна, която ям. Знам, че е опасно да се консумират сурови яйца, а проблема с обривите е сериозен за мен, тъй като преди година, две след лечение с едно лекарство получих отвратително акне по лицето, от което се едва се излекувах, но кожата ми остана чувствителна (до такава степен, че почти не ям сладко). А ако си правя от тези протеиновите барове, вместо шейкове? Те по-бавно ли се усвояват?
14.06.11
18:11
Само не успях да разбера меда преди лягане защо е ? И тези бълтъците и жълтъците сурови или варени ?
Иначе е добре: 2-3 яйца - 100 грама извара - 1 часа мляко и готово ;)
31.03.12
13:24
300-350мл. прясно мляко
1банан
1с.л. мед
захар по желание,но не прекалявай ако си слагаш
N.2
250-300мл.прясно мляко
1банан
лъжица мед
1-2 кафени лъжици захар
100-150 мл. натурален сок
300-350мл. прясно мляко
1банан
1с.л. мед
захар по желание,но не прекалявай ако си слагашN.2
250-300мл.прясно мляко
1банан
лъжица мед
1-2 кафени лъжици захар
100-150 мл. натурален сок
Първо темата е от преди година, ама поради факта, че подобни глупости много ме забавляват не можах да пропусна. И тъй, айде сега като толкова вещ, кажи колко протеин се съдържа във въпросните “протеинови шейкове”? За да не се абиш ще ти кажа, за целия шейк, съдържанието на протеин е по малко от 2% или по-просто казано 10гр., демек ако днес трябва да приема 200гр. протеин и поради някаква причина трябва да е единствено от горепосочените шейкове, то значи трябва да изпия около 10 литра от тях. Забавно, не смяташ ли? :D :D :D А захарта изобщо няма да я коментирам :D