16.07.12
23:18
Миsho, вземи смени стероидите брат, тези не ти действат добре... Нещо нерви, нетърпимост, агресия... Прочел съм една статия? Пич, аз съм на 33, с фитнес се занимавам от 16-17 години, когато ти най-вероятно си бил я в Ташкент, я в Мадан...
“edit”
Айде много здраве.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 17.07.12 14:44.
Весо,вече обменихте мнения. Не си тийн, погледни си мнението. Наясно си, че това е излишно.
Интересна ми беше обосновката ти, докато я имаше, това по-горе вече си е чиста разпра.
Аз бих започнал тренировката си с мъртва тяга или набирания, като най-комплексни упражнения.
Всякакви чукчета, скрипци и други, бих оставил за след това.
17.07.12
00:01
казано от Петко К на 16.07.12, 23:18:
А това за “силата” на 70 килограмов лостаджия няма да го коментирам, щото е смешно. Доста културисти могат да тренират с дъмбели, като всеки дъмбел тежи повече от лостаджията :D
Това за лостаджиите беше образно казано. Истина е, че повечето са виждали Рони с колко кляка например (на клип де), но не става въпрос за това, а за онези назобаните батки дето не знаят какво е стреч, ходят с ръце на диагонал и влизат през вратата на ребро и не може, повтарям не може да се набере щото е тюфлек. “Доста културисти” за които пишеш не значи всички, не значи и повечето, това опира до цели в тренировъчната стратегия, а силата при културистите (особено про-тата) не е приоритет.
А иначе при про-тата има коренно различни подходи, от това да се тренира с максимална тежест до това “я си напомпай хубаво, тя химията си работи”. Това не се изключва и в твоите думи:
За техните цели и при тяхното ниво и “суплементация” е нормално, могат да си тренират както си искат и пак да има ефект ;)
За първия тип ОК, силата е ясна, но за другата крайност? Мисля, че и в ББ-тийм имаше статия, в която се споменаваше за силата на масата про-та, доста преекспонирана според мен, но все пак почива на някакви факти.
Съгласен съм с това
Не се набират, щото не им трябва. Скрипеца изолира по-добре, могат да регулират тежестите по-добре, да правят пирамида, да вкарат повече чийтинг и да помпат с повече повторения.
с тази разлика, че “изолира” и “чийтинг” някак не ми се връзват в едно изречение.
Без лоши чувства, поздрави.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 17.07.12 00:04.
Като за 33 годишен имаш доста ограничено мнение. Жалко, че си се оформил като поредния индивид с капаци на очите. За да се изказваш толкова категорично за нещо, трябва да ти е минало през ръцете.
Чийтинга се ползва при последните повторения, когато така или иначе мускулът е натрупал достатъчно умора и дори да промениш техниката натоварването в тренираната група не намаля. Проблем не виждам в съчетаването на 2та принципа.
Иначе за гръб аз бих направил разделил упражненията на 2 тренировки.Евентуално:
мъртва тяга / набиранки
гребане с щанга/ скрипец
Упражненията се намалят, но сериите се покачват, за да се запази минималния обем. Тренировката естествено ще е силово ориентирана
казано от Veso Pervazov на 16.07.12, 23:18:
.............
Направо ме закопа в дън земя.
17.07.12
14:53
казано от 6th на 16.07.12, 23:27:
Весо,вече обменихте мнения. Не си тийн, погледни си мнението. Наясно си, че това е излишно.
Интересна ми беше обосновката ти, докато я имаше, това по-горе вече си е чиста разпра.
6th, благодаря за критиката, оценявам я положително, коригирано е. Вбесяват ме някакви teen-хейтърчета, които се мислят за много в час, качили по 15-20 кила на зоб и вече знаят всичко...
Поздрави.
17.07.12
15:10
казано от NRG на 17.07.12, 11:00:
Като за 33 годишен имаш доста ограничено мнение. Жалко, че си се оформил като поредния индивид с капаци на очите. За да се изказваш толкова категорично за нещо, трябва да ти е минало през ръцете.
Чийтинга се ползва при последните повторения, когато така или иначе мускулът е натрупал достатъчно умора и дори да промениш техниката натоварването в тренираната група не намаля. Проблем не виждам в съчетаването на 2та принципа.
Иначе за гръб аз бих направил разделил упражненията на 2 тренировки.Евентуално:
мъртва тяга / набиранки
гребане с щанга/ скрипец
Упражненията се намалят, но сериите се покачват, за да се запази минималния обем. Тренировката естествено ще е силово ориентирана
За какви капаци говориш, за АС ли? Видях 3-4 твои коментара, които ми показаха мнението ти по въпроса, но няма да коментирам това повече, всеки сам прави избора си, жалкото е, че си на 19, какво, достигна потенциала си, опита всичко, за да продължаваш чисто или просто така е по-лесно... Както и да е, живота си е твой, избора също, продължавай смело, далече ще стигнеш.
Що се отнася до чийтинга, на всеки средно грамотен фитнес любител му е ясно за какво се използва. Въпроса е, че чийтинга увлича в движението и други мускули и прехвърля част от усилието върху тях, което на практика обезсмисля изолирането, целта там е друга. В този ред на мисли звучи в пъти по добре базово движение с чийтинг, а изолиращо с почивка-пауза например.
За тренировката за гръб +1, за останалото (facepalm). Поздрави.
АС са върхът на айсберга. Принципно говоря за заключенията които правиш. Не мисля, че си гледал коментарите ми... мисля, че си видял снимките ми ;) и от там ме причисляваш към “тюфлеците”. Щото видиш ли, това, че имам различно мнение, едва ли не ме прави за съжаление. ;)
Толерантност. Разбиране. Отстъпчивост. Знаеш какво значат тези думи... припомни си все пак. :)
А на базово - лег, клек, тяга да правиш чийтинг.... ха-ха. Не звучи никак безопасно. Но виж при изолиращо за бицепс сякаш дори да направиш леко движение в кръста май няма чак такъв риск ? ;)
Мнението беше редактирано от NRG на 17.07.12 17:49.
17.07.12
21:20
казано от NRG на 17.07.12, 17:46:
АС са върхът на айсберга. Принципно говоря за заключенията които правиш. Не мисля, че си гледал коментарите ми... мисля, че си видял снимките ми ;) и от там ме причисляваш към “тюфлеците”. Щото видиш ли, това, че имам различно мнение, едва ли не ме прави за съжаление. ;)
Толерантност. Разбиране. Отстъпчивост. Знаеш какво значат тези думи... припомни си все пак. :)
А на базово - лег, клек, тяга да правиш чийтинг.... ха-ха. Не звучи никак безопасно. Но виж при изолиращо за бицепс сякаш дори да направиш леко движение в кръста май няма чак такъв риск ? ;)
В интерес на истината четох ТОЧНО твои коментари и по-точно интервюто с Михран Михранян, мислех да хвърля някой поглед и на дневника ти, но честно казано не ми остана време за това, пък и вече не мисля, че си заслужава труда.
Започвам отзад напред. Има базови упражнения, които крият риск от травми при чийтинг, има и такива които го позволяват. Същото се отнася и до изолиращите и никъде не съм твърдял обратното. Но тук не става въпрос за това, а за смисъла от чийтинг в изолиращите упражнения и по-конкретно за придърпване на вертикален скрипец, за това, че изолацията се обезсмисля при чийтинг точно защото вече не е изолация. За това, че е по-добре набиране с чийтинг, след което чиста изолация на скрипец, пък ако искаш толкова да изцедиш кеф ти почивка-пауза, кеф ти дроп...опции много. Не знам как по-ясно да го кажа. Чети какво съм написал, недей да вадиш думи от контекста и да ги коментираш избирателно. Не е коректно (ето ти още една добре звучаща думичка). Не виждам и къде съм те причислил към тюфлеците, не те познавам, въпросния ми коментар е преди да се появиш в дискусията, защо реши, че те причислявам към тях? Относно АС, вече писах избора си е твой, живота и здравето също. Аз имам един син, живот и здраве до месец чакам втори и не знам какво бих правил без тях. И наистина без капка ирония ти пожелавам да не съжаляваш никога за избора си (тук съм напълно сериозен). Мисля да спра до тук, точно заради думи като толерантност, разбиране, отстъпчивост.
Поздрави и успех.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 17.07.12 21:24.