14.06.11
05:15
Здравейте, преди 4 месеца и половина скъсах пекторалиса, тренирах с лека травма и не бях и предполагал, че може да се случи такова нещо, случи се с тежест с която правих без проблеми 12ки, а се скъса на 6тото повдигане.Тоест не е при правене на максове,както и да е.Ортопедите решиха, че не съм за операция,частично скъсване, но явно доста голямо защото първите 2 месеца след травмата не можех да си вдигам ръката от легнало положение.Вече се движа нормално,даже преди 1 месец отидох в една зала и вдигнах лоста на лежанката няколко пъти.Чудя се кога мога да започна да тренирам пак,разбира се без голями тежести,е така с лоста, после с лоста и някви малки дискчета, или допълнителното натоварване ще забави възстановяването? Интересува ме мускула ще си възвърне ли старите постижения и капацитет,чел съм за мускулна памет, но има ли го тоя момент при скъсвания? Има ли медикаменти или нещо друго, което може да ми помогне за по-бързо възстановяване?Може ли да се направи преглед,не е кост да се снима с ренген, но има ли начин някакъв да се провери дали се възстановява както трябва и кога ще мога да го натоварвам в зала.Ясно е, че ще бъда в пъти по-предпазлив от преди,просто не издържам,всички около мен тренират ,аз загубих форма и не се понасям пред огледалото.