17.06.11
14:29
И двата вида бойно изкуство ми харесват, но някак си немога да разбера каква е разликата между тях. Един приятел ми каза, че мау тай е повече на техника и удари с лакът... но не съм много на ТИ с тия неща. Харесва ми това, че и в 2-та вида изкуство се използват краката, което ми харесва. Бокса и той ми харесва, но няма крака в него и ми е скучен. Мисля на есен да се запиша или на кик бокс или на мау тай, но първо искам да разбера някои неща и за 2-та вида. Просто каква е разликата между единия и другия :)
казано от Ачо на 17.06.11, 14:29:
Бокса и той ми харесва, но няма крака в него и ми е скучен.
В Бокса няма крака ? Явно не си много запознат с кикбокса, щом говориш така :D.
17.06.11
16:05
Ми онзи ден гледах по НОВА СПОРТ бокс и въобще никой от противниците не прилагаше удър с крак, докато при кик бокса съм виждал, че може ;)
17.06.11
16:30
В муай-тай наистина има удари с колена и лакти, които в кик-бокса липсват. Все пак зависи и какъв кик-бокс искаш да тренираш, защото има няколко вида. Семи- и фул-контакт. При семи-то подскачат напред-назад и прилича повече на таекуондо ITF (поне на мен де, да не се обиди някой) отколкото на бокс. Фул-контакта е забавно(и той се делеше на някакви, но не си спомням точно, а и това разделение може да зависи от школата, в която тренираш). Муай-тай не съм тренирал, но това което съм чел е, че няма добра школа. Все пак и двете са хубави, което и да започнеш няма да сгрешиш, но все пак разпитай къде има добри школи. Аз лично играя бокс и съм най-доволен от всичко, което съм тренирал до сега. Бокса е изключително труден спорт, много по-труден от кик-бокса, нищо че, няма удари с крака. В крайна сметка пробвай и което ти хареса то това е твоя спорт.
Надявам се да съм бил полезен. Не знам колко ясно ще ти стане от това, което съм написал... :D
Мнението беше редактирано от Andrew Sotirov на 17.06.11 16:33.
17.06.11
16:50
Значи в мау тая разбирам, че има повече гама от удари, които в кик бокса ги няма. Нещо такова ми трябва. Да използвам цялото си тяло в някакъв боен спорт, крака,ръце,лакъти,колене....
17.06.11
17:05
Поинтересувах се за В.Търново и разбрах, че има само тай бокс и бокс. Тай бокс и мау тай едно и също ли са ?
казано от Ачо на 17.06.11, 17:05:
Поинтересувах се за В.Търново и разбрах, че има само тай бокс и бокс. Тай бокс и мау тай едно и също ли са ?
да
17.06.11
17:39
Някой от Велико Търново има ли ?
горна оряховица.. мога да разпитам за ВТ какво ти трябва точно изреди ми спортове аз ще питам един киокошинец ;)
Само да добавя,че кик-бокса не е бойно изкуство а спорт.В муай-тая(тай бокс)се използват удари с ръце,крака,колена и лакти.
17.06.11
21:30
казано от Bocko на 17.06.11, 17:49:
горна оряховица.. мога да разпитам за ВТ какво ти трябва точно изреди ми спортове аз ще питам един киокошинец ;)
Питай твоя приятел във В.Търново какви бойни спортове има, всичките да ми ги каже. И най-важното, дали има кикбокс :)
Тренера по муай-тай ми е личен приятел, както и инструктора по киокушин. Момчетата са даже от един и същи курс. Не говоря за истинските тренери на по 30-40 години+ а за тези младите им наместници там. Питай какво те итнересува и ще отговоря доколкото мога :)
17.06.11
21:50
Освен муай-тай, в Търново какви други бойни спортове има ?
Борба, бокс, киокушин, муай-тай и имаше ММА за 2-3 месеца, но май се разпадна клуба. Не мога да кажа 100% със сигурност, но и без това не си струваше. 30-40 лв на месец, отиваш, пребиват те и си ходиш дома :D Никой никого на нищо не учеше в тоя уж ММА :D
Има и кандска ама там са големи мамути :D
Мнението беше редактирано от Vlado89 на 17.06.11 21:53.
17.06.11
21:53
Разликата между муай-тайа и кик бокса е, че в муай-тайа използваш лакти и колене, също в муай тайа можеш да му хващаш крака като те рита и да го събаряш на земята има и клинчове. Това е общо взето.
Мнението беше редактирано от Стефан Бонев на 17.06.11 21:56.
17.06.11
21:59
тоз ачо голям чешит излезе.и в дневниците днес го наблюдавам... разсеяно натрапчив и приятно нагъл.ще стане човек от него!
17.06.11
21:59
казано от Vlado89 на 17.06.11, 21:52:
Борба, бокс, киокушин, муай-тай и имаше ММА за 2-3 месеца, но май се разпадна клуба. Не мога да кажа 100% със сигурност, но и без това не си струваше. 30-40 лв на месец, отиваш, пребиват те и си ходиш дома :D Никой никого на нищо не учеше в тоя уж ММА :D
Има и кандска ама там са големи мамути :D
До тук чудесно с информацията, жалко, че няма кикбокс :( А какво представлява киокушин ?
17.06.11
22:09
Ако не си от Варна или Бургас,забрави за Муай-Тай ;)
17.06.11
22:16
Или от София. :)
17.06.11
22:19
Е нали и в Търново има...
Този, който преподава в Търново муай-тай, Братков е точно то Бургас. Има по-малък брат, национал ако не се лъжа.
18.06.11
08:36
Владо, а цените как са при Борба, бокс, киокушин, муай-тай ?
04.07.11
20:06
казано от Borko на 17.06.11, 15:55:
казано от Ачо на 17.06.11, 14:29:
Бокса и той ми харесва, но няма крака в него и ми е скучен.
В Бокса няма крака ? Явно не си много запознат с кикбокса, щом говориш така :D.
Първото което е можеш да прочетеш внимателно какъв е въпроса. И после да си даваш отговорите. В кикбокс-а има удари с ръце и крака, а в муай тай-а има удари с лакти и колена. Но на мен най ми харесват смесените бойни изкуства. MMA
Тренировки по Муай Тай във Велико Търново ще има от 18 Юли. Дотогава клубът е в почивка. Тренировките се провеждат в спортната зала (през задния вход се влиза) от 7 до 9 часа вечер и от 9 до 11 сутрин, цената за една тренировка е 2 лева, за един месец е 20 лева.
+1 за муай тай, но както каза колегата по горе - ако не си от Варна или Бургас забрави за качествен треньор. Муай тай е с много по-голям арсенал от удари и комбинации от кик-бокса. Все пак имаш още 2 “крайника” и възможност от клинчове и отблъскване на атаката, а не просто да я блокираш или избегнеш. Лично за мен МТ е най-доброто БИ за самозащита в уличен бой (особено в комбинация с ескрима, ама тогава става грубо).
Киокушин е стил карате. Единственото,което не ми харесва там е, че не са позволени удар с ръка в главата, но пък там арсенала от удари е мега огромен.
Боксът е много интересен спорт. Имам желание да тренирам и бокс, но се притеснявам да не съм със счупен нос след известно време :D иначе при бокса няма майтап - удари ли те боксьор все едно те е блъснала кола.
Бих ти препоръчал да погледнеш и Уинг Чун. Това бойно изкуство също не е за изпускане
П.П. Както казва един мой приятел - Няма лошо бойно изкуство, има лоши треньори.
15.08.11
00:06
Едно си сещо е,само че в М Т са позволени ударите с колена и лакти
15.08.11
14:10
Записвай се смело на Муай Тай !!!
28.10.12
01:34
Някой може ли да ми кажи кой е най-подходящият боен спорт за мене. Висок съм 190см, 82кг ходя на фитнес от 8 месеца и много ми се тренира нещо.
29.10.12
10:32
казано от Dimitar Borisov на 28.10.12, 01:34:
Някой може ли да ми кажи кой е най-подходящият боен спорт за мене. Висок съм 190см, 82кг ходя на фитнес от 8 месеца и много ми се тренира нещо.
Със същия успех можем да ти кажем коя е най-подходяща да си хванеш за гадже...
Стъки е родом от Велико Търново, би трябвало да е тренирал някъде ...
Относно Бокс,Кик Бокс или МТ не мога да ти дам точен отговор.
Ще има много +/- за всеки от тях хора ще ги подкрепят и отрича.
Истината е,че ти трябва читав тренер и много и различни противници за спаринг.
29.10.12
11:00
казано от ISB на 29.10.12, 10:50:
Стъки е родом от Велико Търново, би трябвало да е тренирал някъде ...
В Абу Даби...с пловдивчани ;)
29.10.12
18:35
Станислав Недков не е ли завършил спортно училище с профил борба?
31.10.12
21:39
казано от Стефан Бонев на 17.06.11, 21:53:
Разликата между муай-тайа и кик бокса е, че в муай-тайа използваш лакти и колене, също в муай тайа можеш да му хващаш крака като те рита и да го събаряш на земята има и клинчове. Това е общо взето.
Някои удари са и по - различни като техника, особено с крака