18.06.11
11:24
Привет,
От няколко дни ми се върти една идея, та реших да видя дали някой има мнение/знание по въпроса. Принципно ще питам и аптекарката, но все пак...колкото повече акъл, толкова по-добре.
Ситуацията е следната - вече 16-17 месеца се водя непушач. В последните седмици обаче нещо започвам да си позволявам все повече и при всяко виждане с приятел(и) пушач паля по 1-2 цигари. А седна ли да пия е още по-лошо. Когато съм си сам не изпитвам абсолютно никакво желание да запаля.
Спомням си, че когато отказвах цигарите (с помощта на “Табекс”) изпитвах отвращение към цигарите и дори в компания ми се гадеше от тях. Чудя се ако си купя една кутийка и започна да си ги пия както при отказване, дали ще има някакъв ефект? И по-точно се чудя дали ще има странични ефекти или някакъв проблем като цяло при положение, че се водя непушач. Благодаря за вниманието!
Поздрави!
18.06.11
11:56
Е, щом палиш по 1-2 цигари - значи не си НЕпушач. От това пък следва, че хапчето може да помогне.
ПП: Така мисля аз де...
18.06.11
11:58
аз очаквах да намеря тема заради http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/50_hits_of_nicotine
намери си други приятели. всички около мен ядат пържоли, не пият и не пушат.
http://www.medicine.bg/public/listovka/34139d.pdf
http://www.medicine.bg/public/listovka/34139s.pdf
18.06.11
11:59
Да кажем, че съм непушач, който прави грешка и може да се превърне в пушач ако не предприеме нещо. Та се чудя само на воля ли да разчитам или...
18.06.11
12:04
Да кажем, че съм непушач, който прави грешка и може да се превърне в пушач ако не предприеме нещо. Та се чудя само на воля ли да разчитам или...
1 ден през студения февруари 2011 си казах край с цигарите. До ден днешен не съм пипнал ;)
18.06.11
12:08
Май ще трябва отново да вкарам волята в действие, че ме притеснява следното:
Табекс, се използва при хора зависими от тютюнопушенето, които искат да се откажат.
Пък и действието му наподобява действието на никотина, което може да ми изиграе кофти номер и вместо да ме откаже да вземе да ме завлече напълно в “тъмната страна” :)
Това съм го минавал много пъти. Убеден съм, че пак ще пропушиш. Крачката от 1-2 цигари до 1-2 кутии хич не е голяма. Не се залъгвай. Спри с тези експерименти докато не е станало късно, защото после ще почваш всичко отначало. И да, само воля ти е нужна. Всички тези хапчета, лепенки и прочие са за да пълнят гушата на производителя.
Това съм го минавал много пъти. Убеден съм, че пак ще пропушиш. Крачката от 1-2 цигари до 1-2 кутии хич не е голяма. Не се залъгвай. Спри с тези експерименти докато не е станало късно, защото после ще почваш всичко отначало. И да, само воля ти е нужна. Всички тези хапчета, лепенки и прочие са за да пълнят гушата на производителя.
Не е точно така, аз отказах цигарите с помоща на електронна цигара, без нейна помощ нямаше да се справя. Скоро правя 2 години от както не съм запалвал такава гадост!
18.06.11
13:52
електронни цигари, лепенцки, дъвки и прочее пособия със сигурност работят но не всеки ще има еднакъв ефект от едното или другото.
18.06.11
13:53
Ел. цигарата какво съдържа, има ли в нея никотин ?
Ел. цигарата какво съдържа, има ли в нея никотин ?
Да, но има пълнители и течности и без никотин.
18.06.11
14:07
моите приятели 50/50 са пушачи и непушачи... в нас наще пушат и винаги дима в мен отива незнам това закон ли е.... аз не съм човек който мрази често но цигарите ги мразя доживот... незнам защо :D като цяло си си пушач първа степен така, че взимай тея ‘апове на време... колко месо ще изядеш с тея пари които даваш за лайна като тея....
18.06.11
14:40
Аз не давам пари. Карам на муфта :D Пък и разбирайте, че за последния месец съм изпушил 10 цигари. Не е ежедневно, а от дъжд на вятър. Въпроса е, че зачестява и затова се засилих да взимам мерки докато е време.
Значи ще се опитам като за начало да се сдържам повече, ако не...абе няма “ако не”. Ще се сдъжам и точка. :D
18.06.11
14:43
Сдържай се. И на мен преди много ми се пушеше, но с времето, с всичкото сдържане ги намразих цигарите. Ти избираш - спорта или цигарите. Аз избрах спорта. А ти ? ;)
18.06.11
14:46
You must unlearn what you have learned.
Try not. Do… or do not. There is no try.
Знаеш чии са тези думи, нали? ;)
You must unlearn what you have learned.
Try not. Do… or do not. There is no try.
Знаеш чии са тези думи, нали? ;)
:D Тъкмо се чудех тази вечер какво да гледам.
Мнението беше редактирано от Valdis на 18.06.11 14:51.
Ел. цигарата ти запазва навика да пушиш и дори да ти помогне, удължава много времето за отказване. Според мен най-важното е волята и мотивацията, помощните средства са като хранителните добавки - на някои помагат, на други не толкова и като цяло може и без тях :)
П.П.
А Йода не случайно е живял почти 1000 години, нямал е цигарки :D
Мнението беше редактирано от Anthony на 18.06.11 22:49.
Ел. цигарата ти запазва навика да пушиш и дори да ти помогне, удължава много времето за отказване.
Бих казал, че го замества, с електронната цигара бях около 5-6 месеца, докато в един момент не ми писна да зареждам пълнители и батерии, след което просто я хвърлих. С електронната цигара просто липсваше агонията съпровождаща всеки опит преди това, но много хора се отказват поради простата причина, че изисква определени технически познания и време за обслужване. Това да откажа цигарите е едно от най-прекрасните неща, които съм правил за себе си!
С това не мога да не се съглася. Няма по-гнусен навик. Не мога да си представя как съм пушил повече от 25 години и отказването им го считам за най-големия си успех в живота.
А цигарите пречат ли на растежа на мускулите в голяма степен, че и аз съм пушач и нямам воля да ги откажа... Познавате ли много набити и яки пушачи, които въпреки този навик си имат яка мускулатура? Мен това ме притеснява...
А цигарите пречат ли на растежа на мускулите в голяма степен, че и аз съм пушач и нямам воля да ги откажа... Познавате ли много набити и яки пушачи, които въпреки този навик си имат яка мускулатура? Мен това ме притеснява...
Познавам.. имат яка визия, ама са въздух под налягане! На това му се вика “пишман спортист” .. И пречат, и то доста! Не само на мускулите, но и на здравето :)