18.06.11
16:30
Имам да сваля 2килограма за да вляза в лека категория за съзтезание по карате. Проблемът е че вече съм на НВД и тичам по 2км сутрин и свалих 5кг, но вече само поддържам свалените кг. Въпросът ми е - някой бил ли е в същата ситуация и знае ли трикчета за бързо сваляне точно преди кантар?
18.06.11
16:48
Откъм тренировка,вкарай още една кардио - вечер колело или велоергометър и качване и слизане на стъпала :) не е много удачно да го казвам без да ти знам другите тренировки (по карате и дали ходиш на фитнес) но съм го пробвал точно за последните 2 килограма които се водят най-трудни ^^ за храненето вече не знам,аз лично не го промених а просто вкарах още една тренировка и ми свърши работа ... някои боксьори в последните седмици се къпят доста рядко и то набързо,тъй като кожата им абсорбирала много вода поради намаления прием на вода,но т’ва..е малко крайно според мен и доколко е вярно не знам :) сауната е вариянт може би ?
19.06.11
09:38
Според мен зависи и какво точно представлява НВД-то, което спазваш. Колко точно въглехидрати приемаш?
АКО всичко опира само до измерване на кантара и за слизане на една категория надолу можеш тотално да отрежеш въглехдиратите 2-3 дни преди измерването и да тренираш цялото тялото с цел изчерпване на останалия гликоген. Така ще освободиш още малко вода и според зависи можеш да смъкнеш 1кг. (може повече, а може и по-малко). Също така тотално можеш да спреш да пиеш вода последните 2 дни преди измерването. След като приключи измерването обаче започвай да се храниш и пиеш вода нормално, за да имаш сили по време на състезанието. :)