Креатин монохидрат + лимон

20.06.11
19:48

За първи път ще приемам монохидрат и ме интересува дали ще си пречат по някакъв начин креатина и лимона като говоря за полувин лимон изстискан в 400-500мл. вода (в която слагам 5г. креатин) ?

АН

20.06.11
20:03

Nope

HE

20.06.11
21:19

Дали ще си пречат креатина и зеления боб? Всъщност не, искам да знам за креатина и доматите, а ако някой може да каже за креатина и спанака ще е дал безценен съвет! :D

п.п. Живо ме интересува въпроса за креатина и тиквите! ;)

Мнението беше редактирано от head_hunter на 20.06.11 21:29.

KY

20.06.11
21:34

Би могъл лимоновия сок да създаде кисела среда, която да катализира циклизирането му до креатинин при по-продължителен престой. Това зависи от много фактори, сред които и температурата на разтвора.

TN

20.06.11
22:23

Не е оферта креатина да се приема с лимон,pH-то става >7 с тоя лимон,а креатина,за да се усвой бързо най-малкото се иска около 7 или пък основа! (<7)

20.06.11
22:48

казано от head_hunter на 20.06.11, 21:19:

а ако някой може да каже за креатина и спанака ще е дал безценен съвет! :D

Все едно не знаеш :D

KY

20.06.11
22:51

казано от The Next на 20.06.11, 22:23:

Не е оферта креатина да се приема с лимон,pH-то става >7 с тоя лимон,а креатина,за да се усвой бързо най-малкото се иска около 7 или пък основа! (<7)

Обратното - киселата среда е при ниско pH. Иначе си прав. рН на лимоновия сок е около 2,5, но като се разреди с вода зависимостта не е линейна а логаритмична, защото рН всъщност е отрицателен десетичен логаритъм от концентрацията на Н+ (водородни катиони). При безкрайно разреждане се достига рН на разтворителя - водата. За >7 се изисква добавяне на основа.

TN

20.06.11
23:42

Е къде обърках :D

Исках да кажа по-малко от седем - КИСЕЛИНА
Повече от седем - ОСНОВА :D
7 - Neutral (водичката ;d;d)

Нещо знаците ми куцат сиг ;d;d;

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1