Какво трябва да ям преди лягане?

23.06.11
12:09

Здравейте, чух много неща за това какво трябва да ям преди лягане, и всеки ми казва че това което съм правил е било грешно. Досега пиех 2 чаши мляко преди лягане, но ми казаха че не е редно. Въпроса ми е какво трябва да ям или пия преди лягане. 187, 76, 15 години, не взимам хранителни добавки!

Модерация: Моля, поставяйте ЯСНИ и СМИСЛЕНИ заглавия на темите, които публикувате!

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 23.06.11 12:11.

23.06.11
14:25

Защо пък да не е редно да си пиеш прясно мляко преди лягане? Напротив, много си е добре! А иначе, преди лягане яж по 100-150-200 гр. извара! Това е най-доброто за преди лягане :)

TN

23.06.11
14:32

150 грама извара , 50 грама кашкавал , 400 грама кисело краве мляко , 1 яйце , 50 грама ядки = ТОТАЛЕН ХИТ :D

23.06.11
15:59

казано от Death__ на 23.06.11, 14:25:

Защо пък да не е редно да си пиеш прясно мляко преди лягане? Напротив, много си е добре! А иначе, преди лягане яж по 100-150-200 гр. извара! Това е най-доброто за преди лягане :)

А би ли пояснил,заради какво си е много добре?

Млякото е добре само в случаите, когато:

1. нямаш лактозна непоносимост
2. с бърз метаболизъм си
3. не си в период на чистене (намаляване на мазнините)
В такъв случай млякото ще ти е само от полза.

Но при наличието на поне 1 от горните точки млякото веднагически се превръща в хм... не бих употребил думата “нередно”, но по-скоро неподходящо. Изварата е добър вариант, но само ако ти харесва. Няма по-голяма глупост от това да се насилваш да ядеш определена храна, само защото “ТРЯБВА” и е “ПОЛЕЗНО”. Аз лично в момента чистя и последното ми хранене най-често е яйца+кашкавал или сирене. Когато качвах хапвах извара и не, че не е подходяща при чистене, но просто ми писна от нея. Също става и някоя мръвка (ако е пилешко филе или друга постна мръвка добавяш мазнини за да забавиш усвояването)

Мнението беше редактирано от Георги Владимиров на 23.06.11 16:33.

23.06.11
21:33

Благодаря за отговорите :)

23.06.11
23:12

казано от Георги Андреев на 23.06.11, 16:32:

Млякото е добре само в случаите, когато:

1. нямаш лактозна непоносимост
2. с бърз метаболизъм си
3. не си в период на чистене (намаляване на мазнините)
В такъв случай млякото ще ти е само от полза.

Но при наличието на поне 1 от горните точки млякото веднагически се превръща в хм... не бих употребил думата “нередно”, но по-скоро неподходящо. Изварата е добър вариант, но само ако ти харесва. Няма по-голяма глупост от това да се насилваш да ядеш определена храна, само защото “ТРЯБВА” и е “ПОЛЕЗНО”. Аз лично в момента чистя и последното ми хранене най-често е яйца+кашкавал или сирене. Когато качвах хапвах извара и не, че не е подходяща при чистене, но просто ми писна от нея. Също става и някоя мръвка (ако е пилешко филе или друга постна мръвка добавяш мазнини за да забавиш усвояването)

Май сте едни набори със съветника за млякото ,ама си личи кой е чел правилно за лактозата:)

22.07.11
23:11

туко ща изпих един Айрян и е 11, мисля че добре направих :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1