Относно:Пиене на Яйца

26.06.11
17:11

Здравейте,
Пия от няколко дена “шейк” от яйца,мляко и мед.Въпроса ми е :Тъй като искам да сваля=>оформя да го пия ли този шейк?Едни ми казват от него се качва кила други ми казват мусколна маса и сила.Ако помогнете ще сам Ви много благодарен.Мерси Предварително.!!!

Какви са количествата на съставките в този шейк.По колко пъти на ден го пиеш?
А относно дали дали ще качваш маса или ще орефляваш зависи от диетата ти а не от шейка ти.

26.06.11
21:04

Това си е протеин, пий си ги... Аз пия по 4 всеки ден месеци наред вече :)

27.06.11
10:07

Пий, докато не хванеш салмонела от суровите яйца. ;)

Нямам желание да дискутирам за 100-ен път тази тема, а вероятно много малко хора ще имат.
Основните два проблема със суровите яйца са:
- хигиена (риск от салмонелоза)
- по-малка усвояемост

Останалото го е казал Христо Веселинов.

27.06.11
11:36

Какво ще рече по-малка усвояемост ? Аз до колкото знам е по-добре така, защото не минава през никаква топлина (термична обработка) => не губи белтък..., а за салмонелата....

27.06.11
11:41

казано от Death__ на 27.06.11, 11:36:

Какво ще рече по-малка усвояемост ? Аз до колкото знам е по-добре така, защото не минава през никаква топлина (термична обработка) => не губи белтък..., а за салмонелата....

Това, че не се губи белтък, не значи, че се усвоява по-добре. То и в соята има протеини, ама колко се усвояват от човешкото тяло? :D
По-добре да минават през термична обработка. ;)

27.06.11
11:43

Аз не мога да разбера друго - дори да оставим практическата страна на нещата, остава вкусовата. Как изобщо ви хрумва да приемате в този вид продукт като яйцето, което може да бъде толкова вкусно във вид на добре приготвен миш-маш или дори само чукнато на очи с мъъъничко масълце на тефлонов тиган? :)

казано от Death__ на 27.06.11, 11:36:

Термично обработените яйца имат по-висока усвояемост в храносмилателния тракт на човека. :)
В темите, където преди време сме коментирали това, има линкове с изследвания (говорим специално за яйцата).

27.06.11
12:36

Ясно, значи като в яйцето има 6гр. протеин, аз усвоявам само 4 (примерно) ?

27.06.11
14:06

Щом имате доверие в купешките яйца пийте наволя.

27.06.11
14:11

казано от brusakch на 27.06.11, 14:06:

Домашните са далеч по-опасни. :)

27.06.11
14:12

казано от Кольо Пияндето на 27.06.11, 10:14:

Нямам желание да дискутирам за 100-ен път тази тема, а вероятно много малко хора ще имат.
Основните два проблема със суровите яйца са:
- хигиена (риск от салмонелоза)
- по-малка усвояемост

Останалото го е казал Христо Веселинов.

“It is believed that whole raw eggs should not be eaten because albumin in egg white binds with biotin (part of the B-complex) in the body, causing side-effects. Egg yolk contains plenty of biotin to be utilized with albumin in egg white. The albumin/biotin combination is helpful because it helps to dissolve biocarbons and helps muscles retain carbohydrates. Whole raw eggs contain a wonderful, natural balance when eaten in a normal diet (whether the diet is raw or not).
XXXIn my experience with animals including human, who ate only the yolk and not the white (along with other foods on a raw diet), metabolism was considerably increased, usually withOUT increasing energy. The side-effects were that often hunger increased to a frenzy and dispositions tended to be irritable. It has been my experience in every case and condition that eating the whole raw egg was more nourishing, and better for metabolic and emotional balance.”

казано от brusakch на 27.06.11, 14:06:

домашните да ти кажа аз са по-рисковани...

казано от Стели на 27.06.11, 14:12:

“It is believed that…

Чии са тези думи? Споменавай източниците, за да не коментираме думи, увиснали анонимно във въздуха.

Digestibility of Cooked and Raw Egg Protein in Humans as Assessed by Stable Isotope Techniques
Темата, от която може да прегледаш мненията от 2009 година.

Това, което е написал Стели  е цитат от книгата на Aajonus Vonderplanitz.
За мен той е авторитетен източник.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1