Две тренировки дневно и много тичане

27.06.11
16:37

Тренирам 2 пъти дневно.Сутрин и следобяд.Сутринта тренировката ми е свързана основно с трениране на различни движения (баскетбол) и стрелби.Доста скачам и тичам продължително (околко час и половина). Следобяд редувам един ден програма за отскок (експлозивна тренировка за краката) и на другия ден спринтове на къси растояния, иначе казано различен тип совалки.
Пон.трен отскок Вторник трен. совалки Сряда отскок Четвъртък совалки Петък отскок Събота совалки Неделя почивка Понеделник почивка и отначало.

Проблемът е, че краката ми не успяват да се възстановят напълно за следващия ден. Храня се добре, но явно не е достатъчно. Въпросът ми е какви добавки да взема за възстановяване? Спрял съм се на аминокиселини и протеин. Ако това е правилното решение, бихте ли ми препоръчали какви точно да взема. Това нещо ще трае, ако е възможно, около 2 месеца и половина. Също приемам препоръки.

драсни първо какво ти е храненето... това, че според се храниш добре е според теб истината може да е друга :)

27.06.11
16:52

Сутрин преди тренировка хапвам около 100гр. овесени ядки с 1 кофичка кисело мялко и 2 белтъка.След тренировка 2 банана с 1 кофичка кисело мляко.На обяд 1 свинска пържола със шопска салата, пържени картофки и малко пил.хапки.Следобяд преди тренировка хапвам отново 2 банана с 1 кофичка кисело мляко.Вечерята е същата като обяда.И преди да легна няколко белтъка със сиренце или кашкавал.

ами сори, че те връщам пак ама това са само имена на храни няма грамаж няма разпределение на храненията през деня .... иначе приема на белтък ми се вижда нисък на първо четене :) само белтъци и кисело мляко с една пържола незнам трябва да видя грамаж или приблизителен грамаж за да е по-точно изказването ми :) по-конретен бъди :)

ПП: като цяло последното хранене може да е извара и орехи или извара и жълтъци :) кашкавала и сиренето ги сложи през деня

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 27.06.11 16:58.

27.06.11
17:08

Няма проблем. Радвам се, че гледаш да ги оправим тия неща :)
7 и 30 закуска - 100 грама овесени ядки + кофичка киселно мляко + 2белтъка
8 и 30 тренировка
10 и 30 - 2 банана + кофичка кисело мляко
13.00 - 200 грама пържола + 150 грама пържени картофки + 120 грама пилешки хапки + 150 грама краставици и домати със сирене
16 и 30 - 2 банана с кофичка кисело мляко
18 и 30 - тренировка
21 и 30 - 200 грама пържола + 150 грама пържени картофки + 120 грама пилешки хапки + 150 грама краставици и домати със сирене
23.00 - 2 белтъка с 40-50 грама кашкавал

За последното хранене г/д колко като грамаж ?

Мнението беше редактирано от x123 на 27.06.11 17:10.

килограми и ръст кажи бе момчееее :D приема на белтъчини, въглехидрати и мазнини трябва да е съобразен с теглото на човека :)

27.06.11
17:12

Ръст 179см., килограми 63. Извинявам се, че давам непълна информация.

MF

27.06.11
17:16

Защо не опиташ да намалиш малко натоварването на краката или поне да го разредиш? Претренирането има ефект, не по-хубав от недостатъчното трениране-не можеш да се възстановиш и зора, който си хвърлил, отива на вятъра, само дето си товариш ставите. Аз също много тренирах краката, усещах, че не се възстановявам пълноценно и намалих натоварването-ефектът определено е добър. :)

27.06.11
17:19

Мислил съм го като вариант, но след тия 2-3 месеца всичко приключва и няма да ми остава почти никакво време за такива тренировки. :)

MF

27.06.11
17:23

Разбирам те, но като претренираш сега, няма да наваксаш за тогава, само дето и сега няма да са ти качествени тренировките. По-добре давай почивки на тялото си, за да се възстанови и да даваш най-доброто от себе си за в бъдеще. Пък като нямаш толкова време, ще правиш по-кратки, но по-силни натоварвания. Не забравяй, че е важно да сменяш вида на натоварването, тялото свиква.

27.06.11
17:27

Най-важното е тренировките да са качествени, а не количествени, така че ако няма решение с добавки ще намаля натоварването. Друго решение не се сещам.Разбира се, ще има промяна в тренировките, но по-нататък. :)

7.30 закуска - 100 грама овесени ядки + кофичка киселно мляко + 4белтъка
8.30 тренировка
след трен - 2банана
10.30 - 100грама пържола + 100гр. ориз и кашкавала
13.00 - 100 грама пържола + 100гр. ориз + 150 грама краставици и домати със сирене
15.00 - 100грама пържола + 100гр. ориз
18.30 - тренировка
20.30 - 200 грама пържола + 100гр. ориз + 150 грама краставици и домати със сирене
23.00 - извара 150гр. ( приблизително ) с шепа орехи или 3-4жълтъка ( поне няма да ги хвърляш )

примерно може нещо такова не съм смятал храните с точност но на око.. ако имаш по конкретни въпроси за храненето питай Тихомир Велев лично ти го препоръчвам... ти си доста слабичък за килиграмите си мислил ли си за тренировки с тежести и т.н.. тези пържени картофки са много вкусни и ако имаш хубав метаболизъм може да ги хапваш за привкус но основния ти източник на въглехидрати в твоето меню куцаше... затова сложих ориз може да е още боб, леща ( бобови храни ). Източниците на белтъчини които са важни за теб са месо, яйца, мляко, кашкавал... а за мазнини може да разчитап на жълтъци и орехи :) разбира се това са малка част от храните които може да консумираш.

Отностно непълната информация важно е да не се репчиш на среща като те върнат за нещо ;) всеки е тръгнал от някъде

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 27.06.11 17:34.

27.06.11
17:51

Тренировки с тежести почвам някъде зимата до началото на лятото.През това време със собствено тегло.Мислех да вкарам някъде в плана, но още не съм го измислил. Храните и аз няма да ги смятам. От утре почвам по тоя режим и ще видя как е. И да попитам, че се отклонихме от основия въпрос, така възстановяването по-добро ли ще е? Или ще трябват добавки?

Разбира се, още повече, че аз съм тоя дето го интересува и трябва само да ме радва това, че има хора дето помагат. :)

ами това може да покаже времето :) няма как да ти каже някой преди да опиташ... не се хвърляй веднага на добавките те не са магически с тях и без тях трябва да имаш хранене на ниво за да могат и добавките да дадът това за което са купени :) всяка храна от менюто може да се замени с друга ако нямаш финансови възможности :) като цяло може и да намалиш тренировките на 1 дневно :) В тази тренировка може да включиш различни набирания за да натовариш гърба и бицепса... различните видове лицеви опори и кофички за да натовариш гърдите, рамената и трицепса и със совалки и напади да натовариш краката... когато привикнеш към натоварването ( защото тренировките със собственото тегло рано или късно ще зациклят ) ще комбинираш упражненията за по-качествено натоварване примерно суперсерия между кофички и набирания ;) и така малко фантазия, четене и много тениране ще се получи

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 27.06.11 17:57.

27.06.11
18:17

Ясно.Целта това лято е максимално да си подобря бързината и експлозивността в краката.Нищо друго. Губи се идеята, ако променя тренировките. Има време и за останалото тяло, сега обаче краката са важни.

Ако водната задръжка не ти пречи (не знам дали не се занимаваш с нещо професионално и т.н.) и няколко килограма отгоре (1-2-3) от вода няма да ти пречат, можеш да си вземеш креатинова матрица и/или гейнър. Ще подобрят възстановяването на гликогена и фосфатните резерви.

Поздрави!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1