Добър вечер ! Търся съвет за приемането на хранителните си добавки :)

Здравейте на 22 години съм .Висок 1 90 ,тежа в момента около 88 кг .От горе-долу 2 месеца тренирам сериозно .По 5 пъти в седмицата ,всеки ден различна мускулна група и в събота и неделя си почивам.От скоро си взех някои добавки :Суроватъчен протеин на SAN ,БЦАА на Scitech и Л-Карнитин на Biotech. По принцип последно време се зачетох ,но не претендирам да разбирам.Затова и се посъветвах с продавача как да ги пия най-правилно.Ето как ми бе казано : Протеин- като се събудя и след като свърша с тренировката.Преди да кажа следващите добавки,забравих да спомена ,че правя и кардио по 3-4 пъти през седмицата към 6-7 вечерта,а силовата е принципно към 2-3часа по обед. Та.. БЦАА ми бе казано да вземам след кардиото -по 3 таблетки и също така 3 преди да заспя.За Л-карнитина - по 20 мл (една капачка) 15-20 мин преди бягане .Що се отнася до целта ми -знам че лятно време да качиш не е най-удачно ,затова и повече бих искал да се постегна ,а и имам да посваля някоя излишна мазнина от корема си,макар че през последния месец от кардио съм определено доволен има напредък.Знам че паласки и корем искат най-голямо постоянство,а аз дори взех да се тонизирам и да се чувстам “приятно” изморен след всяко тичане. Да си призная грях ми е може би,но си лягам късно и ставам късно ,знам че ефекта не е същия ,но все пак виждам вече резултати.Яденето... смятах и аз да почвам да меря и т.н .Но реших просто да спра така наречените “junk foods”,като за начало и въобще не ми липсват .Ям си месо,зеленчуци,варени картофи пюре,риба.Дюнери ,пици и т.н не искам и да погледна вече.
Tа това е в общи линии ако може да ми кажете според вас начина на взимане на добавките добър ли е  .И дали по този начин хем ще постегна корем ,хем лека полека взех и да постягам ръце,гърди и т.н Макар че мисля ,че за момента има ефект,но все пак не боли и ми е интересно да чуя и други мнения
Благодаря Ви и приятна вечер !

P.s Знам че в препоръките пише да не се пита как де се взима ,понеже видиш ли на продукта си пише, НО много се различават от това което пише в статиите понякога

28.06.11
21:17

Според мен протеина в тренировъчни дни преди и след тренировката с тежести ,БЦАА- 3 таблетки преди тичане и 3 след ,Л-карнитин 30 мин преди трен и непосредствено преди сън.В почивните дни протеина сутрин като се събудиш и можеш да заместиш 1 хранене бцаа няма нужда в не тренировъчен според мен а л-карнитина сутрин 30 мин преди закуска и непосредствено преди сън.

Да за протеина като почивам също така ме посъветваха.Но за БЦАА ми бе казано в дни като не тренирам като си лягам да го пия по 3.Принципно то БЦАА може и преди силова ,след ,катко и преди и след кардио ,но тъй като вече излиза много скъпо ми бе казано като си направя кардиото 3 и преди лягане 3 капсули. А Л-карнитина само 20 мл. преди тренировка ,чета и аз тук ,че и преди лягане много хора пишат. Мерси за мнението :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1