29.06.11
12:55
Здравейте, ровичках се малко из сайта, но не намерих отговор на въпроса си. Става въпрос за рибата, разбира се непържена или готвена, а на пара или скара. Искам да знам има ли риби, чиито мазнини са един вид неполезни и биха попречили на хранителния ми режим (в момента съм на строга диета и търся релеф). Също рибите над 5-10% мазнини (акула, сардина, шаран, скумрия) ще влошат ли диетата ми или напротив - от това имам нужда (повече полезни Омега-3 мазнини)? И още нещо - да избягвам ли замразената и консервирана риба или не се различават много с прясната като качества.
Благодаря предварително!
Темата беше редактирана от Марин Видев на 29.06.11 12:57.
29.06.11
14:29
#1
мазнините на рибата са само полезни тоест омега-3 така че яж яко риба спокойно :) даже се препоръчва да ядеш по мазните като скумрия примерно :) мазнините в рибата спомагат за изгарянето на подкожните мазнини :)