29.06.11
15:25
Лошо ли е да се правят коремните преси всеки ден - Защо?
Има ли положителни страни - Какви са те?
Ако има такава тема се извинявам и моля да ме прехвърлите към нея.
Темата беше редактирана от Юлиян Тодоров на 29.06.11 15:43.
29.06.11
15:52
По принцип 3 пъти в седмицата е достатъчно.Корема иска диета :) сори няма друг начин
29.06.11
15:53
Мисля, че коремните мускули не са с различен статут и не следва да се тренират по-често от останалите. Още повече, ако се правят многоставни движения, в които и те участват.
Количествените и чести тренировки за корем имат цел, която все още не съм успял да разбера.
Коремните преси разширяват талията, добре е да се тренират 3 пъти в седмицата.
30.06.11
13:03
казано от Димитър Михайлов на 29.06.11, 15:53:
Мисля, че коремните мускули не са с различен статут и не следва да се тренират по-често от останалите. Още повече, ако се правят многоставни движения, в които и те участват.
Количествените и чести тренировки за корем имат цел, която все още не съм успял да разбера.
уж преобладават друг тип мускулни влакна там, но и аз не съм наясно. Един познат (печелил е тук там някое състезание :) ) и учил в НСА и не знам дали на тази основа има някакви знания, но той доста често, може би почти всеки ден сутрин прави корем и тренира и задните си части без тежести.
Как тренира задните си части :Д ? Влакната в коремните мускули (както и в рамената) клонят към бели, които са по-издръжливи, но незнам това дали има нещо общо да могат да се тренират всеки ден. Корема 3 пъти в седмица е ок, тамън да стане силен, което е много важно. Примерно 1-2 тренировки повдигане на краката от вис, крънч, извивки встрани, другата планкове.
30.06.11
14:12
Rikoo, човека прави едни ритания по 60 пъти назад на всеки крак прав и после и подпрян на пейка. Също се навежда без тежест пак по 60 пъти. Корема прави някаква гигантска серия (повдигане на краката на успоредка + римски стол + още нещо ) и така няколко пъти + едно въртене без тежест наведен.