Моля за съвети относно режима, който съм си съставил, но не ползвам в момента

30.06.11
11:11

Здравейте.Искам да започна и аз да се занимавам с фитнес.Отначало поразучих вече може да има и месец за храненето,тренировките и т.н.Сега ако може да ви питам имам ли някакви грешки или пропуски в измислената от мен програма.
Ако някъде бъркам или ако можете да кажете нещо моля драснете по 1 коментарче:)

Аз съм на 15 год. в момента в лятна ваканция.Имам време за трениране около 3 часа на ден.Целта ми е релеф-тоест покачване на ММ и изгаряне на мазнини.Имам 26% мазнини висок съм 176см.Смятам да тренирам по следният начин.
Храненията да ми са с 15% по-малко калории от калориите за запазване на теглото.Това е за топенето на мазнини.Също и мисля да правя всеки ден кардио по 15-20 мин.За мускулния разтеж да приемам по 2 гр протеин на телесно тегло на ден.Тренировка тип сплит.Като отначало ще зауча движенията и ще почивам през ден или два и после може да тренирам всеки ден различна мускулна група без с 1 ден почивка в седмица.Тренировките мисля да ми са 4 серии с 10-14 повторения.Като на всяка серия ще спирам 1-2 упражнения преди отказ.Като отначало почивката между сериите ще ми е около минута и по нататак по-малко.
Това е аз каквото мисля.Предварително благодаря за мненията ви.8)

П.П.Тренировката може да ми е на ден по 2 мускулни групи ако тренирам 3 дни.Мисля да правя по 4 серии с по 10-12 повторения.В всяка серия ще оставям по 1 повторение преди отказ и ще почивам преди сериите по 1 мин. в началото.След като направя 4 серии по 10-12 повторения от 1 упражнения ще правя пак 4 от друго за същата мускулна група.И така следващата мускулна група ще тренирам.
По отношение на храненето смятам да се храня с 2 гр/на ден белтъци,въглехидратите мисля да са толкова че мазнините да останат 20% на хранене.Мога да ям зеленчуци,плодове,месо,мляко.Ще намаля калориите до 15% от калориите необходими за запазване на теглото така хем ще съм в калориен недостатък хем мускулите ще растат с тези 2 гр протеин на ден поне така мисля аз де.И ще разделя тези грубо казано 2400 калории на по 6 ядения с колкото се падат белтъци,въглехидрати и мазнини по горните мисли.Това беше малко по подробното описание.:)

Темата беше редактирана от гн.Хаджиев на 30.06.11 13:02.

Добре звучи, но прекалено много зависи каква точно ще е програмата ти на трениране. Това, че ще е сплит и ще включва 4 серии не ни дава особено голяма представа. И начина на хранене също е от значение.

Кадриото ти препоръчвам да не е абсолютно всеки ден, а 3 до 4 пъти в седмицата след тренировка, ако е монотонно. Ако се спреш на интервално кардио можеш да го съкратиш до 2 пъти в седмицата.

Дал си само рамката на режима. Същността обаче липсва и няма как да се коментира по-задълбочено.

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 30.06.11 11:19.

04.07.11
12:21

Според мен пък авторът на темата говори на изуст.Прочел си няколко теми (което е похвално за разлика от другите, които и това не правят) и си пренесъл наученото тук... В половин страница пост си написал неща, които се събират в 3-4 изр. Никаква по-съществена информация за хранения и тренировки. Съответно и няма как да ти помогнем.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1