Някоя от добавките не ми влияе добре - как да постъпя?

Здравейте на 22 години съм. Тренирам от 2 месеца ,а от 3-4 дена си взех следните добавки : Суроватъчен протеин на SAN ,BCAA на Scitech 100 капсули и L-carnitinie +Chrome 500ml na Biotech. Употребявам ги по следния начин : след събуждане и след тренировката протеина ,аминокиселинте след кардио 3 броя към 5-6 следобяд и преди лягане ,L-carnitine пише по 10 мл евентуално преди бягането и преди лягане .Но ми бе препоръчано да го пия направо една капачка (20 мл) преди бягане и това е. В почивни дни само като се събудя протеин и преди лягане BCAA ми бе казано.
В понеделник ги започнах ,а в сряда усетих как докато тренирам сърцето ми ...не знам по-различно е усещам го как бие с по-голяма сила,(а не по често).Хората ми казват “е да нормално е ти ако знаеш при мен като спортувам и т.н” .Но усещам си ,че има промяна,преди да започна добавките го нямаше това силно удряне.Не става дума за засилчване честотота,мерих си няколко пъти кръвното ,нормално е ,както и пулса.Но усещам ,че сърцето прави по-силни удари отпреди .Особено ,когато легна по корем се усеща.
Сега и без това 3 дена съм без кардио и така или иначе няма да пия карнитин ,тъй като от четеното из интернет ,най-вероятно е да е от него.Повече се съмнявах да не причини пристъпи ,тъй като в детството имах често,но сега слава богу нямам проблем или поне скоро съм нямал.Но пък това със сърцето бе неочаквано. Също така има ли шанс да е отпротеина или БЦАА ,поне тях да ги изключа от съмнението.Друго,което ми идва не знам...може би от преумора ,претоварване,пише от нерви ...е в момента не съм имал някакви важни събития или нещо,което да ме е изнервило.
Моля за съвети :(
Благодаря предварително

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 01.07.11 12:17.

HE

01.07.11
14:13

Какви точно съвети очакваш - тренираш от два месеца, не си наясно с нищо и си се хвърлил на добавки? В този случай мога да си послужа с една хубава поговорка “Късно е либе за китка” :D
Не мислиш ли, че с жалкия си стаж в залата, трябваше първо да си изготвиш добри хранителен и тренировъчен режим и едва тогава да посягаш към това, от което се вижда че разбираш колкото магаре от опера? Какво си мислиш, че без добавки не става? Разбързал си се да извадиш пресата и да се напомпаш за лятото - е няма да е за това лято, а ако продължаваш така и за следващото няма да е!

Е вместо да ми се нахвърляш може да дадеш съвет в кое е причината. Що се отнася чета и не е чак нищо да не знам .А тренирам от 2 месеца поред,и преди съм ,но с прекъсвания просто.Не правя калкулирани диети ,защото за мен това е прекалено вече,но избягвам всякакаква junk food,опитвам се да направя нещо.А добавките специално четох и за 3те ,преди да ги взема ,но при всеки е различно.Не съм ги купил ей така ,ако това си мислиш.Търся съвет ,от кой продукт може да бъде .Благодаря

01.07.11
14:45

от л-карнитина не може според мен да ти се разлумти сърцето :) той даже подобрява сърдечно съдовата система ако не се лъжа това бях чел някъде а колкото до протеина и БЦАА няма шанс и от тях :).А head_hunter е много прав за всичко което ти каза не може 2 месеца тренировки и хоп айде добавки че иначе не става работата :D.Пробвай докато взимаш добавките да пиеш по 5-6 литра вода на ден и не би трябвало да имаш проблеми с каквото и да е било поне според мен ако пък имаш не пиши тук има лекари за тая работа ;)

Благодаря за съвета.А иначе говорих сега и с човека,който ми ги продаде.И той каза също,че не би трябвало добавките да са причината.Изтъкна евентуално ,че сърцето още не е привикнало на интензивните тренировки.Истината е ,че и преди съм тренирал силово с месеци,но не правех  кардио с него успоредно.

01.07.11
17:37

Иди да ти направят една кардиограма. Това, което си написал, е пълна глупост, според мен. А за добавките другите са ти го казали. Дал си пари на вятъра.

Мнението беше редактирано от Anthony на 01.07.11 17:37.

Здравей, съгласен съм с по-горните постове. Прекалено много форсираш двигателя си (сърцето), защото тялото работи на много високи обороти, а сърцето не се е адаптирало. Аз бих ти препоръчал да приемаш нищожни дози от всичко или да ги спреш. Като понатрупаш още стаж, тогава се замисли.

Не знам миналото лято си пиех гейнер и глутамин и нямаше никакви проблеми и си тренирах редовно.Сега дори се чувствам в още по-добра форма ,дори гледам да не се форсирам и примерно да се напъвам с повече килограми и т.н .Реално си гледам на нещата.А иначе има лапета на по 15-16 си говорят за анавар,стромба и прочие. Та мисля си че тези добавки не са глупост ,все пак съм тренирал от 16-17 годишен по няколко месеца с прекъсване.Кардиограма може и да направя ако не видя промяна.Но интересното е че кръвното си ми е 120 на 80 ,мисля че си е нормално,просто силата на удара е някак по-осезаема.
Благодаря за съветите !

01.07.11
20:52

Ами точно затова е кардиограмата. Ще видиш дали нямаш някаква аритмия или колебания.
Преди да почнеш тези страхотни добавки не беше ли в добра форма? Страшно се съмнявам, че те са те направили машина. Ще си някакъв световен прецедент. Замисли се защо се казват Добавки и към какво се Добавят. Никой не е казал, че ще ти навредят. Просто си харчиш парите за глупости, поне на този етап. Като станеш голям юнак и тренираш много тежко, тогава ще имаш нужда от по-добро възстановяване и добавките ще ти помогнат с 5-10%. Сега ще имаш най-много пласебо ефект. По-добре си купи едни хубави, силни мултивитамини и Омега-3.

Мнението беше редактирано от Anthony на 01.07.11 20:53.

Съгласен съм изцяло с мнението ти .А иначе примерно протеина ,еми не можем само от храна чисто да си доставяме толкова колкото ,ние е небходимо.Или Бцаа ,който ограничава катабалнотите процеси.Определено не чакам те да ми вършат работата .Взимам ги като помощ.Между тренировъчен,хранителен режим и добавки те са на последно място по важност ,ясно ми е :) Но и ще се съгласиш ,че в днешно време ако видиш хора да не си помагат тук таме с нещичко си е по-скоро прецедент.Аз като си взех добавките,дори 1 момче ме срещна и ми каза :,,Остави ги тези добавки,дай тука 1 клемботерол ала бала стромба” ,директно му казах да не ме занимава с такива глупости .Сега 2 дена почивам ,понеже 5те ми тренировки са през седмицата и ще видим дали ще си отпочине добре сърцето ,ако ли ще видим :)
Лека вечер !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1