Какво мислите за храненето три пъти дневно?

Прескочи до:

04.07.11
15:58

казано от Hvanatema на 04.07.11, 15:51:

Режимите на хранене с голяма “почивка” от храна са приложими за хора, които искат да живеят здравословно, по-неангажиращо, за работещи и за аматьори, но да не се лъжем, че те са оптималният вариант за хранене, когато става дума за професионален спорт. Някак си не виждам как един спортист-професионалист (например борец или спринтьор) ще прави тренировка (особено такава с градивен характер) след 7-8+ часа без храна. Така, че повечето изследвания просто показват, че за да тренираш има и друг вариант освен добре познатият с много хранения през малки интервали от време и е въпрос на желание и приоритети кой ще избереш.

Понеже отвори темата за професионални спортисти прочети малко примерно за храненето на Michael Phelps.
Ето примерен линк. ;)
При професионалния спорт има и много химия. Нека не го сравняваме с нас и нашите възможности. Смешно е 70-80 кг. хлапак да се опитва да яде, като Мистър Олимпия. Все пак той не винаги е ял по толкова и е прогресирал постепенно. ;)

TN

04.07.11
16:05

казано от Dimzata на 04.07.11, 15:58:

...

Аз нито съм Мр.Олимпия,нито съм 70-80 кг,ама ям по 10-12 пъти на ден (зависи) , ако не искате да броите 50 грама суроди ядки като хапване,тогава 7-10 пъти на ден и то не по една ябълка или един банан!  1.82 на 91 кг :)

Модерация: По-леко с излишното цитиране, моля.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 04.07.11 16:08.

04.07.11
16:36

Аз пък ям, докато спя :P

04.07.11
19:49

казано от The Next на 04.07.11, 14:13:

казано от Rikoo на 04.07.11, 13:44:

@Филип Буцев
Дневника ми беше от преди половин и повече година, + това тогава свалях, а темата е за качване ;-) Да, съгласен съм, като се сваля трябва да се яде често и по-малко, да не говорим, че...

Хубаво е,че без да знаеш пишеш,все едно си до него и му мериш калориите и храненията,все едно слушам някво лостаджииче да ми казва,че Ханибал е натурален,този може да е натурален,но ти определено не знаеш какво и дали взима.

Хехе, добре. Всичките ли момчета, които са пробвали режима и имат много добри резултати са химици? А един познат, който дига 240 тяга без колан и фитили, като не е ял 13-4 часа. Пред мен ги дигна. Но няма смисъл да споря. Прав си тука, не зная какво взима същност, но както и да е работи си, качва се, бавно но славно, ефективно. Който иска да качва така, мен не ми трябва да се тъпча по 10 пъти на ден като хилаво 60 килограмово ектоморфче, аз си ям 3 пъти кат пич и 2 шейка за да качвам, друго не ми трябва.

TN

04.07.11
20:34

Е да 3 пъти си ядеш като пич,2 шейка,2-3 пъти ядки между храненията и то станаха пак 6-8 храненията ;)

Мнението беше редактирано от The Next на 04.07.11 20:35.

04.07.11
21:06

казано от Dimzata на 04.07.11, 15:58:

Понеже отвори темата за професионални спортисти прочети малко примерно за храненето на Michael Phelps.
Ето примерен линк. ;)
При професионалния спорт има и много химия. Нека не го сравняваме с нас и нашите възможности. Смешно е 70-80 кг. хлапак да се опитва да яде, като Мистър Олимпия. Все пак той не винаги е ял по толкова и е прогресирал постепенно. ;)

Както се вижда от статията Фелпс си яде стабилно по 3 пъти на ден, а може и да има и още 1-2 шейка, но да не ги пишат.
Относно мнението ми за статията - тази статия и по-точно този режим на хранене е толкова на Фелпс, колкото диетите по списанията са на Джей Кътлър. Просто американците хвърлят пясък в очите на хората и се опитват да извъртят така нещата, че едва ли не заради това (нереално, защото такова количество ядене не може да бъде изядено от човек с такъв малък стомах и същият този човек да тренира след това. Самият процес на храносмилане ще отнеме много време, а той като яде 3 пъти така, не виждам къде ще вкара тренировките) ядене е олимпийски шампион (а не заради другите фактори - талант, ген, зоб, тренировки).
Всеки незапознат със спорта може да напише такава измислица и всеки наивен и не толкова умен човек да повярва, че Фелпс именно това яде.

BR

04.07.11
22:05

Тея изследвания дето се гладува X-часа и се яде по 1-2-3 пъти,просто нямат нужда от коментар даже.След време ще изкарат,че няма нужда и да спим,заради отделянето на хормона на растежа при будуване.Лошото е,че има хора,които вярват.Вместо да тренирате тежко и да ядете по много вие се чудите коя книга да прочетете,че да разберете как нямало нужда да се яде толкова протеин или защо пък да ядеш 6 пъти като може 3 :D Подозирам,че тея измишлютини се спонсорират от компании за добавки,за да може с тяхната мега супер хипер добавка да ядете по 1 път на ден и да качвате като луди мускулна маса.Топлата вода е открита отдавна,няма нужда да търсим извинения,за да минем по тъч линията :)

04.07.11
22:07

ХАахх, какъв философ..Платени било.. хаха . Иозбщо пробвал ли си да караш на такъв режим 1 месец? 2, 3?Пич трай си като не разбираш бе.. Не, че аз много разбирам, но най-малкото познавам хора, който го практикуват и са доста по яки от теб, така че затвори си некомпетентната уста ,моля те. Предполагам незнаеш, че има и във форума 2-3 момчета, които практикуват този вид хранене. Придобива все повече популярност Интермитент фастинга, наистина все повече и повече се чува за него. Най-ме дразнат такива умници като теб, който никога не са прочели нищо, или говорят наизуст.

Мнението беше редактирано от Riko на 04.07.11 22:16.

04.07.11
22:19

казано от Hvanatema на 04.07.11, 21:06:

Както се вижда от статията Фелпс си яде стабилно по 3 пъти на ден, а може и да има и още 1-2 шейка, но да не ги пишат.
Относно мнението ми за статията - тази статия и по-точно този режим на хранене е толкова на Фелпс, колкото диетите по списанията са на Джей Кътлър. Просто американците хвърлят пясък в очите на хората и се опитват да извъртят така нещата, че едва ли не заради това (нереално, защото такова количество ядене не може да бъде изядено от човек с такъв малък стомах и същият този човек да тренира след това. Самият процес на храносмилане ще отнеме много време, а той като яде 3 пъти така, не виждам къде ще вкара тренировките) ядене е олимпийски шампион (а не заради другите фактори - талант, ген, зоб, тренировки).
Всеки незапознат със спорта може да напише такава измислица и всеки наивен и не толкова умен човек да повярва, че Фелпс именно това яде.

Не говорим за талант, ген, зоб, тренировки. Да не говорим колко химия взимат всички професионални спортисти. Все пак имам доста приятели от НСА, знам как седят нещата. Това колко яде също не можем да го знаем със сигурност, но наистина яде много. Ако някога си се занимавал с плуване ще знаеш, че след това си способен да опустошиш всичко в хладилника. Още повече гледайки по физика даден човек не можеш да прецениш колко може да изяде. Имам един колега, които е с около 20 кила над мен и не може да изяде, колкото мен наведнъж. Яде почти наполовина на мойто. Даже колегите ме бъзикат, защото много ям пък не ми се лепи много. Да не говорим че Фелпс не е никак малък човек. ;)
Да, примерно Алистър Овърийм(Alistair Overeem) яде към 8 пъти на ден. Но не мислиш ли, че е до организъм? Аз не казвам, че 3 яденета са перфектния хранителен режим. Казвам, че няма нищо лошо в това да опита и е съвсем възможно за него да работи.
Още повече момчето не казва, че има очаквания да се занимава с фитнес професионално. Нека първо се научи кои храни са добри за него и са полезни. А после, когато има възможност да си позволи повече хранения ще промени хранителния си режим. ;)

И не мислиш ли, че е малко несериозно след, като не ме познаваш да намекваш, че съм човек “незапознат със спорта и “не толкова умен”? :D

BR

04.07.11
22:20

Ако беше поне малко съобразителен щеше да видиш кога съм регистриран,а и между другото мислиш ли,че изглеждам зле като нямам снимка ? (Ако мислиш,пак помисли) За 10 години мисля,че съм прочел и постигнал достатъчно,за да коментирам.
П.п. Истината боли,сигурен съм,че си тийнеиджър така,че ти е простено,няма да те коментирам,ще отговарям само на смислени въпроси :)

Мнението беше редактирано от Brute на 04.07.11 22:31.

04.07.11
22:34

Регистриран си 2009 и какво? Не съм казал, че изглеждаш зле, но съм сигурен, че не си як, колкото този пич, които познавам. Имай предвид, че е учител и студент едновременно, тренира 2 пъти в седмицата, а когато правеше тягата не беше тренирал 2 седмици. Та, снимка няма откъде да намера, а и да намера нямам намерение да пускам някой познат във форум. Между другото, въпроса ти за 10те години стои някак си така : Аз съм голям нацепен батка, тренирам от ХХ години и знам всичко, а ти си неква хърба и не знаеш нищо. Точно такива съвети съм чувал от доста здрави момчета, от типа на : Под 15 повторения няма смисъл, всичко с 5-8-10 е гърчене и няма смисъл, набиранията прецаквали рамото и.т.н. Няма смисъл да продължавам. Между другото, потърси сам ..leangains.com google.. Всичко ли е лъжа? Дори Владо Недков има статия за интермитент фастинга. Няма какво повече да спорим. Аз не се изказвам така, за нещо, което нямам никаква представа. За един работи да качва с 3 хранения, други с 6, трети с 20 хранения ако ще, четвърти дига с периодично гладуване и.т.н. Ай със здраве..

04.07.11
22:38

Съгласен съм с колегата Brute не няма смисъл да откриваме топлата вода 3 хранения при всеки случай не са по добре от 6-8 хранения и ако ядеш по 1000 калории на ядене както каза един колега в по горените постове по добре се запасявайте с ензими за да може да усвойте храната ,сега ще кажете всеки има различен ген  и всеки усвоява различно ама колкото и различно да усвояваш на 70 кг било то и на 80 кг някак си не можете да ме убедите че усвоявате пълноценно 1000 калории на ядене ?Всеки си знае за него аз говора от личен опит и постигнати резултати за мен 6-8 хранения вършат перфектно резултата Факт.Така че мен лично не можете да убедите че 3 е по-добре от 8 :)

04.07.11
22:59

Аз карам втори цикъл на leangains, през първият ударих най-високите си постижения досега - само на един монохидрат. Тренирам от 4 години плътно, хранил съм се по 8 пъти на ден с ензими и добавки и не съм постигал това, което постигнах по-време на leangains-a. Вярно е че съм хърба 70кг и протеина ми идва 120-150гр ден макс, при батка 100кг вече ще е далеч по-трудно да си набави 200-300гр чрез този начин на хранене. Но това не значи че fastinga с 2-3 хранения на ден не работи, или да го отричате и анатемосвате. Първо опитайте тогава плюите...
Някои може и да усвояват и 3000 калории на ядене, друг максимума да му е 500. Всеки организъм е индивидуален. Какво сте се забили в тия числа, бройки и математика. Човека пита възможно ли е с 3 хранения да качи ММ - ами може.

TN

04.07.11
23:16

Я дай да видим кои са тези хора ,дето ми усвояват по 100 грама протеин на хранене ? Колко  такива има и то да са натурални ?

Мнението беше редактирано от The Next на 04.07.11 23:16.

04.07.11
23:41

оф като ми кажете по 6 хранения на ден и ми бъркате в гъза ченсо....
ако оставите 6 малки заека пред 1 лъв мислите ли,че ще яде по един на всеки 3 часа?!ще погълне цялото количество и после ще спи/храносмила половин ден.
тялото е пригодено да прави това според мен,от месец някъде съм на циклично хранене и съм много доволен

TN

04.07.11
23:47

казано от Иван Манолов на 04.07.11, 23:41:

оф като ми кажете по 6 хранения на ден и ми бъркате в гъза ченсо....
ако оставите 6 малки заека пред 1 лъв мислите ли,че ще яде по един на всеки 3 часа?!ще погълне цялото количество и после ще спи/храносмила половин ден.
тялото е пригодено да прави това според мен,от месец някъде съм на циклично хранене и съм много доволен

Сравняваш лъв с нуждите на човек занимаващ се със спорт ? Еми ако и аз спа по 20 часа дневно,може да изям и по 10 заека,сравнението показва колко пък и знаеш,имаше добри аргументи за храненето 3 пъти на ден,но това закопава цялата работа :)

04.07.11
23:54

чесно..не мисе занимава
човека е толкова сложна машина..че всичките сметки за 2гр/кг и такива простотии изобщо не са вярни
както и да е,не ми се спори за простотии,особено в интернет
чети малко леангаинс.цом

по въпроса на OP-да може с 3 хранения

Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.07.11 06:16.

TN

05.07.11
00:02

Ето ти http://www.bb-team.org/articles/3597_voinska-dieta#axzz1R4Lx7jVA и успех,ае със здраве!

05.07.11
00:47

В този форум има единици, които по резултати се доближават до хора, за които съм убеден че 3 хранения дори не се случва всеки ден, защото понякога има време само за 2.
На мен примерно 3 са ми малко, защото закусвам, обядвам и имам едно ядене преди тренировка и едно след тренировка (макар че то често е няколко литра мляко и не е точно твърда храна) - повече от тия четири обаче рядко имам нужда. Наблягам на нужда - в смисъл да ми се яде по-често от това. Виждал съм хора да се тъпчат, но още не съм виждал някой минал 16 годишна възраст да огладнява ежедневно през 3 часа (всеки има такива дни, но не и системно), така че подозирам че повечето хора също нямат нужда.

Като чуя за режим с 6 хранения на ден и ми става малко смешно, защото последния такъв за който се сещам още си виси на 100на кила на лега и се чуди защо при перфектната си тренировъчно-хранителна програма нищо не става от него, а то от ясно по-ясно. Късаш си гз на тренировката и ядеш колкото ти се яде вследствие на това, като не разделяш едно мъжко ядене на две женски с цел “да ги усвоиш всичките и да порастнеш” - това му е майката.
Издигането на храната и спането в култ е просто един бодибилдинг виц - така мускули не се правят. Три до четири яденета на ден са напълно достатъчни за много добри до отлични резултати от неназобен сериозно трениращ, стига тренировките да са каквито трябва. Пък ако те не са, и 10 яденета по точно 30 грама протеин и 562 калории (да се усвояват до край там) няма да оправят нещата.

05.07.11
01:04

Да бе, един ял веднъж дневно и бил супер як, друг път 10 не му стигали и той бил по-як и не знам си какво. Тук заприлича на детска градина, карате се за глупости и скачате в крайности.
Яде се, когато сте гладни, няма точна бройка хранения, оптимална за всеки, както няма и точно съотношение на въглехидрати, протеини, мазнин и калории. Ако блъскате здраво, ще огладнявате повече и по-често, а и ще можете да усвоявате повече храна наведнъж. Ако не, може да се тъпчете и по 20 пъти и пак да сте хилави или да качвате само на гъз и корем. Колко пъти дневно ще ядете зависи от доста неща.
П.П. И аз рядко ям повече от 4 пъти, като обичайно едното ми ядене е протеин или протеинов бар. Между другото, аз за хранене броя само такова, съдържащо протеин. Това, че някой е изял 2 бонбона или 50 грама ядки, не значи, че се е хранил.

Мнението беше редактирано от Петко К на 05.07.11 01:09.

05.07.11
01:16

Кой ти говори за Warrior diet, http://www.leangains.com/2008/06/brief-primer-on-popular-approaches-to.html - и автора на сайта си казва прикрито, че е позоьорщина. И от каде идва това че при ИФ се яде веднъж.
Този, този, този, този и тази имат спешна нужда от лекция на тема честота на хранене и кинетика на протеина. Хора като Джеймс Крийгер, Борч Фагерли, Алан Арагон и Лайл МакДоналд имаха същото мнение, но хората гледат отворено на нещата.
3 хранения не са по-добри от 6. 6 хранения не са по-добре от 3.
Някой каза за “лепенето” при обилно хранене. 1во - триглицеридите са в непрекъснато обръщение, влизат, излизат. 2ро - проста математика, гориш 3000, поглъщаш 2900 в едно хранене, 3000 - 2900 = 100.
П.С. И тя тая храна щом не се усвоява, защо всички са толкова изплашени от тея “чийт” хранения.
edit: Само аз ли си мисля че индустрията печели много повече от догмата за 6 и повече хранения, отколкото за 3.

Мнението беше редактирано от stenli на 05.07.11 01:24.

TN

05.07.11
01:24

Като чуя за режим с 6 хранения на ден и ми става малко смешно, защото последния такъв за който се сещам още си виси на 100на кила на лега и се чуди защо при перфектната си тренировъчно-хранителна програма нищо не става от него, а то от ясно по-ясно. Късаш си гз на тренировката и ядеш колкото ти се яде вследствие на това, като не разделяш едно мъжко ядене на две женски с цел “да ги усвоиш всичките и да порастнеш” - това му е майката.

ъъЪЪъЪ ? Я опиши конкретно тогава перфектната тренировка и хранене и като твърдиш,че съня не помагал нищо за възстановяване,нито пък така се правили мускули,на какви проучвания базираш тези твърдения.Не мога да се съглася с подобно нещо.

TN

05.07.11
01:28

казано от stenli на 05.07.11, 01:16:

Кой ти говори за Warrior diet, http://www.leangains.com/2008/06/brief-primer-on-popular-approaches-to.html - и автора на сайта си казва прикрито, че е позоьорщина. И от каде идва това че при ИФ се яде веднъж.
Този, този, този, този и тази имат спешна нужда от лекция на тема честота на хранене и кинетика на протеина. Хора като Джеймс Крийгер, Борч Фагерли, Алан Арагон и Лайл МакДоналд имаха същото мнение, но хората гледат отворено на нещата.
3 хранения не са по-добри от 6. 6 хранения не са по-добре от 3.
Някой каза за “лепенето” при обилно хранене. 1во - триглицеридите са в непрекъснато обръщение, влизат, излизат. 2ро - проста математика, гориш 3000, поглъщаш 2900 в едно хранене, 3000 - 2900 = 100.
П.С. И тя тая храна щом не се усвоява, защо всички са толкова изплашени от тея “чийт” хранения.
edit: Само аз ли си мисля че индустрията печели много повече от догмата за 6 и повече хранения, отколкото за 3.

stenli,остави тука локумите,ами ми кажи аз като искам на ден да приема по 300 грама протеин как ще усвоя 100 грама протеин,отговори на този въпрос и недей се прави на ударен и всички въобще.Товарене на бъбреци,пикаене на пари са симптомите от 3дневно хранене с изчислени п/в/м , иначе ако е просто да ядем там к’вото дойде,ок :)

05.07.11
01:37

ще ги усвояваш по бавно.............,не че няма да ги усвойш ффс

Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.07.11 06:16.

TN

05.07.11
01:51

казано от Иван Манолов на 05.07.11, 01:37:

Е как ще ги усвоя по-бавно,като ги изпикая ли ?

05.07.11
02:04

Ако тежиш 60 кила и на 66 хранения няма да ги усвоиш, а и няма да ти е нужно. Казваш ми кажи ми просто, ама то е толкова просто, колкото и сложно. Ако протеиновата усвояемост бе правопропорционална на протеиновия синтез, на мене бицепса щеше да ми дръпне сантиметър, докато пиша тоя пост. Тук говорим за процеси индуциращи ензимна концентрация, адаптация, кинетика и хомеостазис:
http://www.mesomorphosis.com/articles/mcdonald/protein-02.htm
http://www.mesomorphosis.com/articles/mcdonald/protein-04.htm
http://www.wannabebig.com/diet-and-nutrition/is-there-a-limit-to-how-much-protein-the-body-can-use-in-a-single-meal/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10331398
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9405716
Може на 3, може на 6, личната конкретизация определя оптимизацията.
Е то хувабо 300, ама на мене кой ще ми каже как да усвоя 600 :D

Мнението беше редактирано от stenli на 05.07.11 02:11.

BR

05.07.11
08:38

В това изследване за максималното увояване на протеин казват,че хората си мислят как усвояват само 30 грама. Аз не мисля така,примерно аз съм 95 килограма и под 50 грама на хранене не падам.Ако погълнеш 150 грама наведнъж е невъзможно да ги усвоиш,първо-защото тялото отделя определен брой ензими,второ-получават се гнилостни процеси! и трето-дори хората на стероиди(които усвоват много по-добре протеина) не ядат толкова.И още един бонус за цикличното хранене:как аз,който ям по 7 пъти,4 от които по 250 грама месо и 150 грама ориз преди варени,заедно с това салата и много вода и всеки път се напълвам до горе мога да изям това + останалите 3 хранения в рамките на няколко часа само :D Отговорете си за себе си,аз нямам нужда :))))

05.07.11
10:26

казано от The Next на 05.07.11, 01:51:

?Не виждам никаква логика в това изказване.

05.07.11
10:32

казано от Петко К на 05.07.11, 01:04:

Да бе, един ял веднъж дневно и бил супер як, друг път 10 не му стигали и той бил по-як и не знам си какво. Тук заприлича на детска градина, карате се за глупости и скачате в крайности.
Яде се, когато сте гладни, няма точна бройка хранения, оптимална за всеки, както няма и точно съотношение на въглехидрати, протеини, мазнин и калории. Ако блъскате здраво, ще огладнявате повече и по-често, а и ще можете да усвоявате повече храна наведнъж. Ако не, може да се тъпчете и по 20 пъти и пак да сте хилави или да качвате само на гъз и корем. Колко пъти дневно ще ядете зависи от доста неща.
П.П. И аз рядко ям повече от 4 пъти, като обичайно едното ми ядене е протеин или протеинов бар. Между другото, аз за хранене броя само такова, съдържащо протеин. Това, че някой е изял 2 бонбона или 50 грама ядки, не значи, че се е хранил.

Точно това искам и аз да кажа. Няма универсални хранителни режими, тренировки или време за почивка. Всеки е различен и за всеки работят различни неща. Затова никой не знае как ще му се отразят 3 хранения. Това, че 6 хранения работят за някого добре, това не значи перфектно. Нали така? :)
Най-важно е човек да се храни според усещане, според нуждите му. Винаги съм запитвал тези, които мерят всичко до грама - вие сте изчислиле колко калории ви трябват за деня и приемате точно толкова(колкото е възможно това), но не всеки ден вашето натоварване е еднакво. Дори да предположим, че има 2 дни с еднакви хранения и тренировки, то това не значи, че дневния ви калориен прием ще е еднакъв и за двата дни. Има много други фактори, които хабят енергия. Следователно вие, ако постоянно приемате едни строги калории на ден, то в различни дни може да сте на минус и то не малък.

Ако човекът, като вид не беше експериментирал със себе си и околната среда, то сега щяхме да ходим така, както нашите предци от каменната ера. Именно това е уникалното на човек - неговото любопитство. Щом има хора, които се задоволяват с това, което знаят, то на мен не ми пречи. Не забравяйте, че и Галилео Галилей е бил осъден за неговите идеи в разрес с църквата. Земята била кръгла и нямала край - да бе... :D Същото е и тук, фитнес средата анатемосва новите идеи и се придържа само към старото, защото било работило. Ми то и плоската земя работила. Но било ли е най-правилното? Когато човек спре да открива нови неща и започне да живее цял живот по една и съща схема, то той практически е мъртъв. ;)

Учените продължават да откриват нови и интересни неща, особено в сферата на квантовата физика(механика). Още само си мислим, че знаем за света около нас.

Извинявам се, че обърнахме темата в спам, но мисля, че е полезна за всички спортуващи. ;)

Да не забравяме, че има хора, които се хранят интуитивно и имат проблем с качването. Имало е много такива теми във форума.

Като ги питаш -
“Тъпча се, човече, не мога да поема повече храна”.
Какво яде вчера, че така си преял?
“Ми, два домата, три краставици и едно кюфте”.

Мисълта ми е, че интуицията много варира. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 05.07.11 11:00.

05.07.11
11:07

казано от Dimzata на 04.07.11, 22:19:

Не говорим за талант, ген, зоб, тренировки. Да не говорим колко химия взимат всички професионални спортисти. Все пак имам доста приятели от НСА, знам как седят нещата. Това колко яде също не можем да го знаем със сигурност, но наистина яде много. Ако някога си се занимавал с плуване ще знаеш, че след това си способен да опустошиш всичко в хладилника. Още повече гледайки по физика даден човек не можеш да прецениш колко може да изяде. Имам един колега, които е с около 20 кила над мен и не може да изяде, колкото мен наведнъж. Яде почти наполовина на мойто. Даже колегите ме бъзикат, защото много ям пък не ми се лепи много. Да не говорим че Фелпс не е никак малък човек. ;)
Да, примерно Алистър Овърийм(Alistair Overeem) яде към 8 пъти на ден. Но не мислиш ли, че е до организъм? Аз не казвам, че 3 яденета са перфектния хранителен режим. Казвам, че няма нищо лошо в това да опита и е съвсем възможно за него да работи.
Още повече момчето не казва, че има очаквания да се занимава с фитнес професионално. Нека първо се научи кои храни са добри за него и са полезни. А после, когато има възможност да си позволи повече хранения ще промени хранителния си режим. ;)

И не мислиш ли, че е малко несериозно след, като не ме познаваш да намекваш, че съм човек “незапознат със спорта и “не толкова умен”? :D

Чета, чета и не виждам някъде да съм писал директно за теб, но щом четеш през редовете не е мой проблем ;)
Никъде не казвам, че Фелпс не яде, казвам само че не яде това което е писано в статията, защото ако ядеше тези храни щеше да влезе във водата след Х часа храносмилане (а от малки знаем, че веднага след хранене не се влиза във водата, а какво да говориме за обилно хранене), отделно той тренира по 5-6 часа и спи поне 8-10.
За момчето е много по-добре да обърне внимание върху тренировките, а относно храненето - то ще си дойде от самосебе си само трябва да научи правилните храни.

TN

05.07.11
11:19

казано от Иван Манолов на 05.07.11, 10:26:

казано от The Next на 05.07.11, 01:51:

?Не виждам никаква логика в това изказване.

Еми не виждаш,защото нямаш елементарни познания по този въпрос.

Лично за мен ,където съм 1.82 и 91 кг , ако взема 100 грама протеин няма да ги усвоя на еднo хранене,сигурен съм,а това,че някой усвоявал по 30 грама точно и това са глупости.Само дето протеина,дето ще взема - една част ЩЕ УСВОЯ - друга част ЩЕ ИЗПИКАЯ - трета част ЩЕ СЕ ЗАПАЗИ КАТО АДИПОЗА,за въглехидратите,да не говорим,че там вече става трагично.А ако си на НВД или ВМ+НВД с 3 хранения на ден умираш прав :)

Мнението беше редактирано от The Next на 05.07.11 11:21.

05.07.11
11:23

казано от Тихомир Велев на 05.07.11, 10:57:

Да не забравяме, че има хора, които се хранят интуитивно и имат проблем с качването. Имало е много такива теми във форума.

Като ги питаш -
“Тъпча се, човече, не мога да поема повече храна”.
Какво яде вчера, че така си преял?
“Ми, два домата, три краставици и едно кюфте”.

Мисълта ми е, че интуицията много варира. :)

Хахаха, да има го този момент. :)

Все пак аз не случайно в по-горен пост казах, че е по-важно да се научи какво да яде, а не толкова колко пъти. “Ми, два домата, три краставици и едно кюфте” - е несериозно ядене и дори не го отчитам, като такова. :)
Знам, че ти си фен на пресмятането на калории, но мисля, че човек има едно забравено “усещане” за това какво трябва да яде и кога. Целият ни съзнателен живот ни учат, че трябва да се доверяваме на системата и това, което знаем. Всичко друго е лошо и се анатемосва. Сам знаеш как реагират по-възрастните на това, че изяждаш 4 цели яйца. :D
При нас е същото. Научени сме, че с по-малко от 6 хранения нищо не става. Много често обаче заместваме тези хранения с протеин на прах, от който печелят едни определени компании. Цял живот ни учат да пренебрагваме интуицията си. Затова е много трудно да се каже дали това е интуиция или казано от някои приятел, че така ще отслабне. :)
Не случайно към всеки човек трябва да се подхожда индивидуално и според нуждите му. Много добре знаеш, че ако винаги правиш едни и същи упражнения, без да ги разнообразяваш и добавяш нови, ти ще имаш напредък до едно определено ниво. ;)

Мнението беше редактирано от Dimzata на 05.07.11 11:25.

05.07.11
11:29

казано от The Next на 05.07.11, 11:19:

Еми не виждаш,защото нямаш елементарни познания по този въпрос.

Лично за мен ,където съм 1.82 и 91 кг , ако взема 100 грама протеин няма да ги усвоя на еднo хранене,сигурен съм,а това,че някой усвоявал по 30 грама точно и това са глупости.Само дето протеина,дето ще взема - една част ЩЕ УСВОЯ - друга част ЩЕ ИЗПИКАЯ - трета част ЩЕ СЕ ЗАПАЗИ КАТО АДИПОЗА,за въглехидратите,да не говорим,че там вече става трагично.А ако си на НВД или ВМ+НВД с 3 хранения на ден умираш прав :)

Ако приемем че усвояваш 30 грама за 3 часа,то 100 грама ще са ти нужни колко?малко повече от 9 часа...
вярно е не може да се усвой 100% от протеина,но това важи и ако приемеш 5 грама белтък на хранене!
А това за НВД-то и 3те хранения отново не виждам смисъл за какво говориш?че няма да те държи сит?че няма да усвоиш храната?
почети малкo leangains както казах в по - горен пост,всичко е подкрепено със изследвания

П.С
inb4 научните изследвания се променят всеки ден..... ;D

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.07.11 11:31.

TN

05.07.11
11:36

Гледай сега,нещата са прости,въпреки,че се отклоняваме,не искам да чета няк’ви си там измислени сайтове.
Протеина,който аз не усвоя се обработва от бъбреците и се изхвърля,част от него,ако е в огромно количество се запазва като адипоза-лошо!
А при ВМ+НВД или НВД  да твърдиш,че с 3 хранения ще си добре , просто разбирам,че още си новак , това е най-добрата хипотеза,защото,ако имаш 2-3 години във фитнеса и сериозно се занимаваш с хранене и си правил ВМ+НВД или НВД изчислено едва ли ще ядеш по 3 пъти на ден,ако ли пък си “навътре с материала” , лошо тогава,започни да четеш от другаде по-добре.

Мнението беше редактирано от The Next на 05.07.11 12:14.

05.07.11
11:39

инати,инати everywhere
не ми се спори за простотии,да кажем , че печелиш и ти доставя душено удоволствие : - ) карай си с по 8-10 хранения на ден,изчислявай калории като математик и продължавай да мислиш , че тялото е чиста математическа машина която усвоява до 50 грама протеини на ядене,аз нямам проблеми с това.
с най - добри чувства разбира се

Мнението беше редактирано от Vintage на 05.07.11 11:44.

TN

05.07.11
12:14

Да бе Ванка,щом казваш,така да е ;) Храни се на ВМ+НВД с по 3 пъти на ден и си мисли,че си в правилната посока,само не го казвай на никой,защото ще ти се изсмее :)

05.07.11
12:25

казано от The Next на 05.07.11, 12:14:

Да бе Ванка,щом казваш,така да е ;) Храни се на ВМ+НВД с по 3 пъти на ден и си мисли,че си в правилната посока,само не го казвай на никой,защото ще ти се изсмее :)

Ако бяхме на маса, досега да съм те  пребил 10 пъти и спорът отдавна щеше да е приключил. Не усещаш ли колко си досаден за околните???

05.07.11
12:35

Евала,Валдис!
Интересното е също като яде 12 пъти на ден на какво барем мяза.И тия 90кг не означават нищо,стига се фука с тях.Аз на 92 кг съм бил с по-добри размери,но на 83-4 изглеждам в пъти по-добре и по-голям,въпреки че размерите ми са по-малки.Освен това има значение колко протеин приемаш на активна маса,която при теб повече от 80 кг в никакъв случай не е!

п.п.Баннаха оня пе*ал пико от сайта,сега остава и тоя  и мястото става наистина супер!

TN

05.07.11
12:42

Нека да ме баннат! Ае със здраве на всички !

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1