01.04.05
00:20
Тhanks for all of your work and training articles through the years, they are really great. You say to “place an icepack on your abdomen for 2-3 minutes. This will restrict blood flow to the heart (due to vasoconstriction) which will stimulate a panic response, releasing adrenalin and noradrenalin, potentiating your strength and power for the upcoming workout. (Yes, yes, it sounds weird, but it works!).” I am very interested in this and I was wonderig Siff references this in “Supertraining”. “In support of his own experiences with Russian weightlifters, Vorobyev quotes the findings of Happ (1947), Rosen, (1952), and O’Rolev (1956) which reveal cold compresses laid on the abdomen of athletes during intervals between exercises improved their performance. He found similar improvement in performace of weightlifters who were sponged down with cold water in the intervals between lifts in competition.
Слагаш си преди тренировка кубче лед на корема и това стимолирало секрецията на адреналин, което вдигало силата. А някои трибойците даже си правили стодени компреси на корема по време на почивките между сериите. Е вие какво мислите и чували ли сте за подобно нещо?
Психически нагласи и т.н. съм виждал, но чак пак за такава стимолация на адреналина дори не бях чувал. Според вас найстина ще повиши ли секрецията на адреналин това?
по-здрави
ето от каде е цитата http://www.t-nation.com/readTopic.do?id=546953
Интересно звучи, но според мен това биолог може да каже или някой който разбира от анатомия! Иначе ще го пробвам на следващата трен, пък ще видим!
Чел съм го това. Оригиналната статия е много добра, единствено това с леда ми се вижда странно. Сигурно има ефект, но някаква манящина ми се струва :lol:
[quote author=“Martin”]Чел съм го това. Оригиналната статия е много добра, единствено това с леда ми се вижда странно. Сигурно има ефект, но някаква манящина ми се струва :lol:
То без капка мания не се става добър трибоец!
по-здрави
02.04.05
04:19
Тея мързеливи американци са готови на всичко, но не и да тренират като нас. За да си силен се иска здраво напъване. Те ако искат и лед в **** да си завират :!: :twisted:
02.04.05
14:54
И аз съм го виждал това с леда в един филм 9 седмици и половина с Ким Бейсинджър,наистина е много стимулиращо:)