Малко помощ за избор на добавка в период на качване на маса.

05.07.11
14:20

Бях спрял да тренирам известно врене и си развалих хранителния режим а от там и килограмите. Сега пак започвам и въпросът ми е като добавки какви бихте ми препоръчали.Вмомента имам креатинова матрица гриин маг и гейнер 5 кг на он.Какво ще е по удачно още да вкарам-едното на което съм се спрял е intrabolic а другото обикновенни аминокисилини на марка iss.Ако има по добър вариант моля кажете.Целта ми е маса затова съм взел и гейнер.Мерси предварително :) :)

05.07.11
15:20

Потренирай известно време 2-3 седмици без да взимаш нищо. След това започни с кретина + гейнър, който ще добавиш кън едно обилно хранене+ тренировка с базови движения и методи от типа на пирамида( с нисок ниво на интензивност).  Помним поговорката “маса се прави на маса”. не разчитай само на добавките.Бих ти казах повече но си дал малко инфо за теб. Желая ти успехи и не забравяй търпението е най красивата за дреха за носене .

05.07.11
19:39

А като трети продукт какво ми бихте препоръчали освен кретина и гейнера??? Аминокисилини или нещо друго което ще ми помогне за покачването на маса??А инфо за мен 1.83 висок и 68кг.

HE

05.07.11
21:13

Преди четири месеца си бил 65 кг., а сега отново си 65 кг., имаш няколко теми за добавки - какво трябва да се случи, че да разбереш, че от тях не се качват килограми?
Тренираш 4 пъти седмично /поне така си писал из теминте/, а сега казваш, че ти е развален хранителния режим - е помисли малко защо не качваш?
Ще ти кажа направо - не си ли оправиш хранителния и тренировъчния режим, резултати ще видиш през крив макарон, та ако ще да се наблъскаш с добавки до козирката. Добавките не могат да компенсират лоши режими, а ако ставаше така ще е пълно с яки 15-16 годишни пикльовчи по улиците.

Гледам, че за ГрийнМаг разпитваше из други теми, та ако той не ти е помогнал - няма креатин, който да те накара да качиш кила. Обърни си внимание как се храниш и тренираш, изгради си навици в тази посока и едва тогава към хранителните добавки!

06.07.11
14:32

Добре и мерси :)

07.07.11
00:48

Вземи си Сурвтаъчен протеин и  Animal Pak .Ако добавиш базови движения към тях и никога не си пил креатин очаквй 5 кила (поне) + 1,5 см на ръката ( това е нещо като правило  5 кг тегло 1-1,5 на ръка из” Манфред Хьобел в книгата Най-Големите ръце -1994г )
Не взимай монохаидрат, освен ако не си кът с паричките. Храни се обилно по 5 пъти на ден на равни интервали през 3 часа и ще си бабанка.:-) 
П.С.Не пропускай и келековете те придават тегло-задължително !!!

казано от stanislav sabev на 07.07.11, 00:48:

Вземи си Сурвтаъчен протеин и  Animal Pak .Ако добавиш базови движения към тях и никога не си пил креатин очаквй 5 кила (поне) + 1,5 см на ръката...

Можеш ли да гарантираш този резултат и какъв период от време е нужен за постигането му?
Кое в тренировъчния режим налага приемането на един от най-силните мултивитаминни продукти?
Даваш две различни препоръки в рамките на тази тема - кой фактор промени възгледите ти по този въпрос?

Питам, за да направим темата максимално полезна за форума, тъй като подобен въпрос се задава твърде често. Отговорите ти биха били полезни за всички, които следят дискусията сега и тези, които ще потърсят информация на тази тема утре. Благодаря.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.07.11 06:35.

HE

07.07.11
07:59

Кольо, вземете отношение към този потребител - не, че ми се иска, защото твърди, че е профи, а дрънка такива глупости, че ме кара да се чувствам много напред с нещата. Това, че раздава такива дълбокомислени съвети не знам до колко е полезно за форума, като цяло и потребителите му. Повечето тук чакат точно такива постове - натъпчи се с добавки и ще качиш. Може аз да не ги разбирам нещата, но при всички сериозно трениращи /независимо какво/ има три основни принципа “храна, тренировка, почивка”.
Този капацитет дори не е погледнал предните мнения, че потребителя е разпитвал за грийн маг и др. и отново си е на същите килограми, което е признак на друг проблем.

07.07.11
12:19

Няма противоречие и двамата сте прави. Но на въпроса на Колю ще отговоря:

Килограмите които съм дал могат да се качат за 40-60 дни ( в случай че това му е пръв прием на креатин монохидрат). Сурватъчния проетин осигурява строителните блокове за мускулния растеж, но по важното е че играе ролята на транспортьор на всички останали хранителни вещества ” .Гейнъра на “Оптимум” за който момчето споменава ще му донесе още калории от качествени въглехидрати, който ще осигурят енергията за да се случат опоменатите по горе промени. Анимал Пак - някой от вас спомена е най- мощният витамино-минерален-ензимен комплекс на пазара. Той ще гарантира стабилност на процесите, като подсили имунитета с мощни дози вит. C, ще подобри скороста на същите процеси с вит.B -complex, минералите ще осигурят естествена стимулация  на тестостерон и ще облагородят организма като цяло. Мотивацията и енергията ще бъдат на високо ниво заради наличието на вит.D-E.( и на самото притежание на всичко небходимо)
И накрая Ензимите ще подпомогнат разграждането на храната работат, като по този начин ще облакчат работат на стомаха(перисталтиката ) , това гарантира високи нива на енергия и малко изхвърлена продукция :-).И на последно място но не и по значение е това че всички свободни радикали останли в следствие на тежките тренировки и множество химични процеси ще бъдат напълно неутрализирани.

За да работи това : три дни дни тренировка в седмицата - единствено базови упражнения -клек,лежанка,военна преса, френско, лицева опора( препоръчвам да не започваш ако няма да направиш 100 бр.),набиране с всички хватове тук се ориентирай първо към 50бр.

Нямаме инфо как се храни момчето затова но знаем че е аматьор и професионална диета ще го разколебае и откаже затова казваме така: 5-8 хранения на ден през равен интервал 3 часа. Редуваш така : Обилно,леко,обилно,леко и спазваш този ред.( за леко хранене можеш да броиш комбинацията Сурвтъчен и Гейнър ( за да не подскочи Колю хапваш и няколко ядки-лешници или бадеми - орехи)
Можеш да наречеш едно хранен пълноценно ако съдържа трите основни хранителни съставки протеини ( белтъчини), въглехидрати, мазнини.)  За обилните хранения 30-40-30 % съотношение. За шейка от протеини-въглехидрати 60-40 % в полза на въглехидратите след тренировка !

В зависимост от генетичните особености на човека който ще се ангажира с изпълнение на подобна “Аматьорска схема’”, резултатите ще се проявят ( 5 кг телесно тегло, а не 5 чиста мускулна маса) по бързо при хора с Ендоморфна-Мезоморфна костна система и закномерно по-бавно при Ектоморфна.

Предварително пояснявам, това не е цялостна система тренировка, хранене, въстановяване, (суплиментиране). Предпочитам за мисля за изписаните редове като за пътни знаци показващи крайната цел !

Лесно могат да се коригират незадоволителни резултати, като се манипипулира общия примем на калории по схемата 30-40-30, с увеличването на 500 калории на седмична база.
Не съм споменавал Водата, трябва да в обилни количества мин. 3-4 литра дневно.
Избягвай приема на кафе 2 часа при и след тренировка. Кофеина унищожава/ пректаява полезното действие на креатина монохидрат).

Склонене съм да вярвам, че дори  изпълнението на 50% от изписаните препоръки ще донесе повече от 50 % от обещаните резултати.

stanislav sabev, ако отговаряш по този начин на запитванията в този форум, ще бъдеш доста полезен за това общество. Дали ще го направиш - това ти ще прецениш. Имам известно леко несъгласие с някои детайли (особено, че Animal Pak е оптималният избор за витаминен продукт в случая), но... както и да е. Проблемът на много от питащите хора тук е храненето. Знаеш чудесно какви са резултатите когато обичайното за даден човек меню включва кафе вместо закуска, сандвичи, солети и пица по някое време през деня, за вечеря каквото има, а шоколадът, чипсът и газираните напитки попадат в зоната на подходящите за всяко време лакомства. Когато на такъв човек му дадеш съвет за креатин, бета аланин, Animal Pak или нещо подобно - винаги ще те посрещнем с “любезна критика”. Не за друго, а защото утре той ще каже “Абе тия малоумници от BB-Team ме посъветваха да пия тука едни неща, обаче то нищо не става! Нищо не разбират тия, празни приказки говорят, дадох един куп пари на вятъра!”. Критиката, разбира се, не съдържа нищо лично - просто искаме този форум да остане най-добрият на тази тематика. До къде се простират нашите знания - това е тема на друг разговор. Ние просто сме по-опитни от теб спрямо този форум, където всеки ден се сблъскваме с хора (предимно много млади), които нямат опит с тренировки и хранене, но смятат, че хранителните добавки са манна небесна и гарантиращ постигането на целите фактор. Мисля, че ме разбираш чудесно и без да продължавам с обяснението. Надявам се на повече разбирателство от тук нататък!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.07.11 13:05.

Станиславе, не съм съгласен с някои твои препоръки. Първо - няма рибено масло. Второ - суроватъчния протеин никога не може да бъде основоположник на изграждането на ММ, защото нивото на аминокиселини в кръвта остава високо за много малко време. Трябват яйца, за предпочитане сурови, и телешко месо. Трето - гейнъра е напълно излишен, заради захарта в него, предразполага за голямо омазняване и не предоставя толкова енергия, колкото мазнините. Четвърто - Като един запознат с храните човек ми е чудно защо препоръчваш толкова висок процент от енергията да идва от въглените. ВМ-НВД е най-правилният режим, с голямо присъствие на наситени мазнини.

08.07.11
09:51

казано от GreyKnight на 08.07.11, 06:12:

Станиславе, не съм съгласен с някои твои препоръки. Първо - няма рибено масло. Второ - суроватъчния протеин никога не може да бъде основоположник на изграждането на ММ, защото нивото на аминокиселини в кръвта остава високо за много малко време. Трябват яйца, за предпочитане сурови, и телешко месо. Трето - гейнъра е напълно излишен, заради захарта в него, предразполага за голямо омазняване и не предоставя толкова енергия, колкото мазнините. Четвърто - Като един запознат с храните човек ми е чудно защо препоръчваш толкова висок процент от енергията да идва от въглените. ВМ-НВД е най-правилният режим, с голямо присъствие на наситени мазнини.

Първо за протеина няма как да се съглася, имал съм периоди, в които заради разни ангажименти ми е било невъзможно да си набавям протеина от храна и 70-80 % съм го набавял от пудра и въпреки това съм имал много добри резултати. Въпреки, че съм голям противник на гейнърите, пак няма как да се съглася с теб, няма гейнър на читава фирма със захар в него, обикновенно въглехидратите в тях са малтодекстрин и декстроза а в по-скъпите Waximaize. И с третата точка също не съм съгласен, най-добро покачване на мускулна маса става именно при ВВД, като не отричам че има и омазняване но това е нещо нормално в период за маса.  ВМ-НВД е възможно най неподходящия режим за един 50-55 килограмов мъж ;)

Станиславе, това с креатина и кафето напоследък се отрича доста сериозно. Идеята е, че монохидрата задържа вода а кафето като диуретик пречи на този процес и двете  действат като антагонисти, но вече се твърди, че това не пречи на полезните действия на креатина. Има  доста формули на пазара съдържащи едновременно монохидрат и кофеин.

Мнението беше редактирано от Valdis на 08.07.11 09:58.

08.07.11
12:14

Stanislav sаbev, ако може да ми отговориш на следните забележки:
- Как суроватъчният протеин играе роля на транспортьор на всички останали хранителни вещества ?
- Защо смяташ, че въглехидратите в гейнъра на ON са качествени (става въпрос за малтодекстрина) ?
- Animal Pak не е лош продукт, но за начинаещ едва ли е най-удачният избор. Отделно защо си мислиш, че синтетичните витамини имат свойствата на натуралните, като се знае че почти не се усвояват, а само оцветяват урината ?
- Как по-точно кафето/кофеина “унищожава” полезното действие на креатин монохидрата ?

08.07.11
16:08

Ще отговоря само на първя въпрос защото нямам това време за губене ! Не сурватъчния протеин, а белтъците играят тази роля и за да не ти преписвам учебник, просто си го намери и прочети. Заявявам, че тук споделям своя собствен опит и не очаквам някой да харесва или не това което пиша. Нямам намериние да убеждавам когото и да било ! Пиша го защото има такъв въпрос, ама аз друго мисля ами напиш друго ! Съгласен че това е форум четен предимно от млади и неопитни хора, но се опитвате да го направите прекалено моралистичен и съветите ви нямат приложение в реалния живот.

Станиславе, това поведение не е прилично на човек, който се занимава с персонално трениране. Все пак трябва да си свикнал да се срещаш със всякакви хора и със всякакви глупави въпроси... Не е нужно да се стига до такива рязки изкази.

08.07.11
17:28

Всеки си има подход и това, че съм персонален треньор не означава че съм овца !

08.07.11
17:31

За да ковеш стомана, самия ти трябва да си доста твърд.
                                                ” Неизвесет ковач”

Учител може да е строг, но не трябва да казва на учениците си “Ти нищо не разбираш, защо идваш при мен?”. С този подход, без да даваш възможност на хората да се научат от грешките си, а ти да им помогнеш да ги коригират, най-вероятно имаш само 1 ученик - самият ти.

08.07.11
19:50

казано от stanislav sabev на 08.07.11, 16:08:

Ще отговоря само на първя въпрос защото нямам това време за губене ! Не сурватъчния протеин, а белтъците играят тази роля и за да не ти преписвам учебник, просто си го намери и прочети. Заявявам, че тук споделям своя собствен опит и не очаквам някой да харесва или не това което пиша. Нямам намериние да убеждавам когото и да било ! Пиша го защото има такъв въпрос, ама аз друго мисля ами напиш друго ! Съгласен че това е форум четен предимно от млади и неопитни хора, но се опитвате да го направите прекалено моралистичен и съветите ви нямат приложение в реалния живот.

Защо се палиш толкова лесно като от теб се иска само да се аргументираш. Не всички във форума са новаци и приемат всяко казано нещо за вярно.
В крайна сметка на нито един въпрос не ми отговори (не си и длъжен да го правиш), но някой от препоръките ти са интересни и щеше да е хубаво да ги обясниш, нали все пак по-опитните са за пример.

08.07.11
20:03

Няма емоция в думите ми. Не се паля. Вярвам че е така.

08.07.11
20:11

Идеите които споделям са издялани в мазолите на ръцете ми и отразяват личния опит. Не се въодушевявам и аргуменитирам от и по теми-казуси извадени от учебници и списания без да са приложени на дело. Не обичам празни или сладки приказки и това е причината да не вземам отношение на всяка закачка и вметка на всеки потребител. Уважавам ви като братя на желязната игра и ви желая всичко най-добро.

Направо от сърцето:

Станислав Събев

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1