Травма след стретчинг за крака

05.07.11
15:44

Здравейте,

От 1 месец започнах да разтягам и краката. Научих се да правя женски шпагат, станах по-гъвкав и стретчинга като цяло ми харесва и допада много.

Преди 1 седмица след разтягане (не бях хубаво загрял явно) , нещо съм преразтегнал десния крак, някое сухожилие на задното бедро (Започва от задника и продължава до задната част/свивката на коляното). Как мога най-бързо да се възстановя ? Един приятел ме посъветва да съм правил клекове (със собствено тегло) и да съм разстягал леко и внимателно контузения крак. Какво ще ме посъветвате ? :)

Темата беше редактирана от George на 05.07.11 16:23.

05.07.11
16:17

Почивка. :)

първо ти трябва слъмп тест(въпреки че има дебат дали е верен) за да се определи дали е “жила” или е проблем с нерв. http://spinalphysio.kornberg.net/slump.html

след като знаеш какво те боли можеш да мислиш какво да го правиш.

05.07.11
17:31

казано от Margaritka на 05.07.11, 16:17:

Почивка. :)

+1 и по възможност леки масажи. ;)

Нищо страшно и аз съм разтягал там.

да, от масажите и от почивката ще спре да го боли. дай и аз някой път да напиша нещо в тон с другите.

05.07.11
18:50

Slump Test-a нещо неможах да го схвана. Заех позата като на картинката (седнал , единия крак пуснат на земяата , другия изправен напред , главата приведена надолу и отпред с ходилото “опъваш” ) - усещам разтежение по гърба и крака , но нищо особено.

А за почивката : страх ме е да не изгубя гъвкавостта. Мога ли да правя леки разтягания или е най-добре без ?
Относно масажи - Една вечер пробвах самомасаж - разтягах крака за да локализирам точно болката , и след това масажирах на мястото , където болеше. За масажист - мога да си позволя да отида на 1-2 масажа, защото ми излиза доста солено (~30лв. масажа за 1час).

Ще си почивам , по възможност ще отида на масажист. А бягането (кардио) ще ми пречи ли ? Защото сутрин (понякога вечер) бягам :)

Н

05.07.11
19:36

Аз за тва стречинг права в края на трена :P

ами...опасявам се че ще трябва да прочетеш и описанието на теста. той показва дали е мускул или нерв. ако е нерв - nerve flossing, ако е мускул - почивка и като мине острия период - разтягане и стягане(бавни ексцентрични). и в двата случая бих търсил проблем в глутеусите - там ще има игра с разтягане-стягане и мачкане.

Мнението беше редактирано от Цветан Василев на 05.07.11 20:19.

05.07.11
22:57

казано от ts.vassilev на 05.07.11, 20:18:

ами...опасявам се че ще трябва да прочетеш и описанието на теста. той показва дали е мускул или нерв. ако е нерв - nerve flossing, ако е мускул - почивка и като мине острия период - разтягане и стягане(бавни ексцентрични). и в двата случая бих търсил проблем в глутеусите - там ще има игра с разтягане-стягане и мачкане.

Дам, при мен беше от глутеуса. При учене на flare малко повече напън вложих, отколкото ми беше по силите при издърпването на левия крак отзад и... :)

Виж тук, ако те опъва, като си качиш крака по този начин значи си е от глутеуса. Аз обаче го правя това на земята, не на стол. И все пак не напъвай много. Масажчета и почивка. Може и някакво мазило да вкараш.

06.07.11
13:25

Пробвах разтягането на глутеуси от сед - контузеното място не се опъва много. Всеки ден се подобрява по малко. Тази или другата седмица ще ида на масажист. Ще си продължа с някои стретчинг упражнения , но няма да правя известно време женски шпагат , и подобно разтягане на контузения крак.

06.07.11
20:35

Ти си от Асеновград. Ако ти се идва до Пловдив, , пиши ми ЛС, нека това не звучи като реклама, ходя при един рехабилитатор за всяка една травма - нерв,скъсвания,разтягания,усуквания, от кръст, до скъсан менискус, до крампи и разтягане на раменната глава, абе .. всичко квото ми е имало.. ;-) Ако все пак се интересуваш..

09.07.11
12:11

Така , дните си вървят , травмата отшумява с времето :) Продължавам с леки стретчинг упражнения и бягане. А когато събера пари ще отида на масажист/рехабилитатор (до 1 седмица) :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1