Постоянен глад

07.07.11
09:37

Стана ужасно! Вече съм 80кг (162 см) и не мога да спра да ям! Всеки ден си казвам от утре :(
Какво да правя? Какво да ям, за да започна да отслабвам? Какво и как да спортува?
Кошмар!

АЧ

07.07.11
09:44

От раз не започвай веднага. Започни постепенно да намаляш храната и да тренираш. Воля ... ;)

Може ли списъче какво се яде?

07.07.11
09:47

Или един ден се ограничавай от сладко и др. непозволени храни, на следващия ден си хапни нещо от тях. Редувай така няколко дена после 2 дена се ограничавай на 3тия хапвай непозволено и така докато стигнеш до само веднъж в седмицата да хапваш непозволено.

07.07.11
09:49

Ми като начало, недей да почваш от утре, започни от днес. И по-точно, веднага.

Мнението беше редактирано от Петко К на 07.07.11 09:50.

07.07.11
12:18

Благодаря! Много сте мили!
Изчетох доста от нещата тук!
Изчислявах калории и т. н . и да мисля, че днес е време за начало ;)
Мисля си и за хранителен заместител на едно хранене!?
Мисля си също да започна да бягам, но по-колко на ден?
P.S.  Списък с ядене: Всичко + много сладко :(

Мнението беше редактирано от rudni rudni на 07.07.11 12:50.

07.07.11
12:43

страрай се да пиеш повече вода. понякога организма бърка жаждата с глад.
опитай са да се храниш по “часовник”, така няма да огладняваш по никое време и е по трудно да злоупотребиш с храна ако знаеш че след 30 мин или 1 час ти е обяда/вечерята.
заложи на супи и крем супи - те изпълват стомаха за по дълго време и може да са доста нискокалорични.
ако ти се прияде сладко и не можеш да излезеш от магазина без да си купиш - избери най-малката възможна опаковка, почерпи и хората около теб - колкото по малко остане за теб толкова по добре.

07.07.11
12:49

Благодаря за съветите, но са малко трудно изпълними !
Сега ще напиша какминава един мой ден и ще разбереш защо :)
Сутрин раб ми ден започва в 8- само кафе
за обяд рядко ям нещо нормално, през деня хапване в офиса крекери, солети, бонбони и т.н.(в офиса няма как да се приготвя каквото и да е, и в близост има само един магазин и едно заведение- явно трябва да си нося от вкъщи)
прибирам се около 17 часа- освирепяла от глад- ям каквото нямеря
и след това :( вечер преди лягане (знам огромна грешка е ) хапвам пак  :(
Ужасно е!

TN

07.07.11
13:13

казано от rudni rudni на 07.07.11, 12:49:

за обяд рядко ям нещо нормално, през деня хапване в офиса крекери, солети, бонбони и т.н.(в офиса няма как да се приготвя каквото и да е, и в близост има само един магазин и едно заведение- явно трябва да си нося от вкъщи)
Ужасно е!

Много лошо,първо да почнеш да ядеш сутрин и да си носиш в офиса си нещо от в къщи както му е реда,да ядеш..Вечерта особенно яж мазнини и протеин,като например яйца,месо (протеин) или мазнини (мазна риба има и протеин в нeя,ядки) и така...

07.07.11
13:14

Никой няма да реши проблемите ти, вместо теб. Те са си само и единствено твои, и задачата да ги разрешиш съответно е пада на теб, кога, как, и дали ще стане решението е твое. Тук хората ще ти помогнат, но това няма да направи съветите по-лесни за изпълнение, у теб не ми харесва психиката на пораженец, още преди да си почнала вече се вайкаш колко е трудно, с тази нагласа по-добре не почвай. Има два варианта, или се взимаш в ръце и правиш необходимото за себе си, или - Да ти е сладко!

ПП Ако избереш първия вариант, те съветвам да си направиш дневник, сигурен съм, че ако си последователна, момичетата от форума (а и не само те) ще ти помогнат много ;) Успех!

Мнението беше редактирано от Valdis на 07.07.11 13:18.

07.07.11
13:20

Пораженец- НЕ!
Просто вече съм опитвала, без траен резултат и искам този път да разбера точно как трябва да го направя, защото явно някъде греша!
Аз и сама се упреквам, така че от упреки нямам нужда

ПП Мерси, точно се опитвам да го направя :)

Мнението беше редактирано от rudni rudni на 07.07.11 13:21.

07.07.11
13:46

Добре дошла в клуба!!!

На мен ми трябваха точно три месеца, за да спра да се тъпча като ненормален и да вляза в стегнат тренировъчен ритъм.

За начало прочети тук какво е Индекс на телесната маса

За твоята височина - 1,62 м., нормите са:

Поднормено тегло: под 48,5 кг;
Нормално тегло: 48,5 - 65,5 кг;
Наднормено тегло: 65,5 - 79 кг;
Затлъстяване І степен: 79 - 92 кг;
Затлъстяване ІІ степен: 92 - 105 кг;
Затлъстяване ІІІ степен: над 105 кг.

Много е хубаво, че си мотивирана да си регулираш храненето, да тренираш и да отслабнеш. Начинът е този:

Стъпка 1: направи си дневник, в който да си записваш теглото всяка сутрин и вечер. Освен това всяка вечер записвай всичко, ама наистина ВСИЧКО, което ти е влязло в устата през деня, включително дъвки, кафета, напитки, бонбони, с които са те почерпили и т.н. С една дума - всичко! Много е важно да бъдеш откровена със себе си. Този дневник ще си е само твой и само ти ще си го четеш. Трябва да си наясно с това, какво ядеш по същия начин, по който си наясно какво представляваш, когато се погледнеш без дрехи в огледалото.

Стъпка 2: прочети тук какво е Junk Food и престани да се тъпчеш с тези боклуци.

Стъпка 3: промени отношението си към храната. Храна е нещо, което ти е необходимо, за да поддържаш тялото си.

Храната не е развлечение - престани да се тъпчеш от нямане какво друго да правиш.

Храната не е начин за отпускане и релакс - престани да се тъпчеш, “за да си починеш”, както ти втълпяват рекламите от телевизора.

Храната не е допълнение към вестника, книгата, телевизора или компютъра - престани да ядеш каквото и да било, докато четеш, гледаш телевизия или си пред компютъра.

Храната не е начин за общуване с други хора - престани да нагъваш вафли, бонбони, солети и други глупости, докато разговаряш с други хора, това е адски противно и ненормално.

Стъпка 4: престани да ядеш мек, бял хляб. Купувай си само пълнозърнест/черен хляб и го яж ПРЕПЕЧЕН.

Стъпка 5: престани да ядеш тестени храни (баници, пици, закуски), мазни храни, сланина, тлъсти меса, кетчуп, сметана, краве масло, маргарин, хайвер, майонеза и подобни.

Стъпка 6: престани да ядеш всякакви пържени храни, яж храната си сурова, приготвена на пара, варена или печена.

Стъпка 7: престани да се тъпчеш със сладкарски изделия - сладкиши, вафли, бонбони, кексове и т.н. Ако ти се хапва сладко, вземи си една чаена лъжичка мед, блокче натурален шоколад или топка (20 - 30 гр.) сладолед.

Стъпка 8: спри да пиеш концентриран алкохол, червено вино, бира, шейкове, газирани и безалкохолни напитки. Пий минерална вода, кафе и чай  (без сметана, може с малко захар), фреш и по изключение - натурален сок и бяло вино.

Стъпка 9: престани да ядеш кюфтета, кебапчета, шницели, колбаси и месни субпродукти (сърца, дробчета, кожа, черва). По изключение може да си позволиш по 20 - 30 гр. сурово-сушени колбаси (луканка, пастърма) или деликатеси (филе “Елена”, пилешко роле).

Стъпка 10: ограничи ориза и картофите за сметка на граха, боба и лещата.

Стъпка 11 ограничи червените меса (свинско, телешко, агнешко) за сметка на пилешкото (без кожа) и рибата.

Стъпка 12: ограничи кашкавала и прясното мляко за сметка на киселото мляко (купувай си с масленост 3,0 - 3,6%), изварата и сиренето.

І . Бъди реалист. Започни от стъпка 1 и постепенно върви към стъпка 12. Днес вземи една тетрадка, запиши колко тежиш и ВСИЧКО, което си си натъпкала в устата. После спираш боклуците и тъпченето пред телевизора, после хляба, и пърженото, и т.н. Тази последователност въобще не е случайна. Няма никакъв смисъл да сменяш свинското с пилешко, ако мислиш да набиваш кюфтета с бира, или пък да сменяш кашкавала със сирене, ако нагъваш свинско с ориз.

ІІ. Започни да правиш КАРДИОФИТНЕС

ІІІ. Промени начина си на живот Да си здрава, елегантна и красива е начин на живот, и определено няма да се случи само след няколко седмици диета, и тренировки. Ако ставаше толкова бързо и лесно, всички щяха да изглеждат като фотомодели, обаче не са. Ако искаш да промениш начина, по който изглеждаш, ще ти трябват поне шест месеца, а не шест дни.

Повярвай на горчивия ми опит - на този етап няма никакъв смисъл да си броиш калориите и да си мериш 125 гр. черен хляб със 75 гр. сирене за закуска или 185 гр. риба със 225 гр. салата за обяд. Според статистиката 95% от диетите се провалят, така че няма никакъв смисъл да започваш “диета”. Ако искаш да направиш нещо, трябва да промениш начина си на живот. Ако успееш да извървиш 12-те стъпки, да останеш на правия път и да тренираш редовно, следващия месец ще си поговорим на съвсем друго ниво за калории, и тренировъчни програми, и на Нова година ще си Кралицата на бала :)

Мнението беше редактирано от Иван Д. на 07.07.11 14:12.

07.07.11
14:08

Много благодаря! Ще дам всичко от себе си!

07.07.11
14:18

Ох, само да кажа, ако вече си го разпечатала, че бях разменил 5-та и 6-та стъпка, без да искам, сега си редактирах публикацията: 5-та стъпка са тестените и мазните храни, а 6-тата са пържените.

07.07.11
15:16

казано от rudni rudni на 07.07.11, 12:49:

Ужасно е!

Ами като е ужасно, промени го.
Не си мисли, че за да се храниш и тренираш нормално трябва да не работиш. Много хора нямат лукса да са на 8-часов работен ден и все пак се хранят добре и тренират.  Откакто се помня, работя по 8, 10, 12+...часа, на шест дневна работна седмица, понякога и без почивен ден (това лято е изключение), и това по никакъв начин не ми повлиява нито на храненето, нито на тренировките. Просто ги адаптираш към условията си.

07.07.11
17:58

Иван Д. , евала наистина беше крайно изчерпателен и прав !

Аз мога да ти дам още един съвет. Ако работата пречи на здравето ти (да изглеждаш добре не е изгъзица, това е здраве и щастие), зарежи работата. Макар да сме в криза потърси си друга работа, че иначе ще съжеляваш след години.

27.09.11
12:08

Направете коментара на Иван Д. важен !
пс. Може ли да ми обясниш защо месните субпродукти не се препоръчват. Говоря за сърчица, воденички и etc. Не ги хапвам, но винаги съм обмислял да ги нападна в момент на финансов дефицит.

Мнението беше редактирано от Strelok91 на 27.09.11 12:09.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1