09.07.11
23:43
Здравейте имам нужда от съвет. Решил съм от септември да ползвам хранителни добавки и прецених че е най-добре да се допитам до опитни хора в тази сфера. Висок съм към 178 см 74 кг, стаж 2 години. Режим мога да спазвам,през зимата качих 15тина кила така и после изчистих и отслабнах леко. Та сега есента и зимата пак искам да кача стабилни килограми. Набелязъл съм си гейнъра serious mass на option nutrition. Мисля да го комбинирам с някакви аминокиселини и се чудя още можеби с креатин или някакъв бустер а можеби и 2те. Ако може да ме посъветвате с какво да го комбинирам за по-добър резултат,средства имам. Целта ми е колкото се може повече маса, за това избрах този гейнър, ако има някой чрез който мога да кача още повече споделете. Изчистването не ми е много трудно,все още съм с много бърз метаболизъм. Целта ми е максимално количество маса. Съжалявам ако съм написал някоя глупост по погрешка. Нов съм сред света на добавките.
Темата беше редактирана от Lucas Scott на 09.07.11 23:44.
10.07.11
00:32
Каква е причината да си дадеш парите за добавки отколкото за още храна ?
Защо гейнър ? Не мислиш ли че даваш много пари за малко количество протеин?
Мислиш ли че на тези 74 килограма имаш нужда от такива добавки?
На колко си години ?
10.07.11
07:56
На 19 съм.Килограмите бяха 80,но изчистих и после загубих малко...
Храна ще има,това го гарантирам....Ще уча и работя,но пак всичко съм си намислил за да има достатъчно храна.Просто искам маса,колкото се може повече,за това прибягвам към гейнър в комбинация с нещо с което чакам да ме посъветвате. :)
11.07.11
00:03
Някой да даде мнение. :?
11.07.11
00:31
Ако има достатъчно храна добра храна не виждам никакъв смисъл от този гейнър. Може да пробваш креатинче плюс суроватка за след тренировка и сутрин след ставане.
11.07.11
00:39
Супер,мерси за отговора ! Мен са ми нужни около 3800-4000 калории за да качвам...така съм го смятал,с този гейнър и креатин отиват към 5000 калорийте дневно става въпрос с менюто ми разбирасе...Безмислено ли е толкова много калории според вас ? Всмисъл повече ще качвам,но вероятно и повече мазнини ? Какво мислите отностно това..
11.07.11
00:46
Мисля че ако си решил да си земеш гейнър няма вариант да те разубедя ;) За мен лично това са пари на вятъра.
А има ли смисъл да даваш пари за ГЕЙнер :D, да се освиниш и омазниш от многото захар в него, а после да даваш пари за бърнери за да чистиш. По-добре бавно, но славно по-малко, но качествен мускул, отколкото да станеш майка свиня за 2-3 месеца и да се похвалиш че си станал еди колко си кила, но мас, която после ще трябва да чистиш и ще пуснеш тема за бърнер. Хубавите работи ставали бавно, както се пее в една чалга песен :D
Пари на вятъра е геинара, освен в случай че нямаш, ама наистина нямаш възможност за 15-тина минути да хапнеш, тогава е решение :)
Мнението беше редактирано от Vlado89 на 11.07.11 00:56.
11.07.11
01:18
“Вавилон и Рим не са строени за един ден”
11.07.11
10:13
Lucas Scott
ня зная поради каква причина,но в този форум хората избягват хранителните добавки,и дори съветват и другите да правят така,което за мен е учудващо!
На твоите години аз бях със същия метаболизъм,и доста слабичък,поне така изглеждах
Гейнера който си избрал е добър,най доброто комбо което може да постигнеш е :
креатин+гейнър+протеин+витамини-минерали+рибено масло+СТАБИЛНО хранене
Друго на този етап не ти трябва
11.07.11
10:26
казано от Vlado89 на 11.07.11, 00:54:
А има ли смисъл да даваш пари за ГЕЙнер :D, да се освиниш и омазниш от многото захар в него, а после да даваш пари за бърнери за да чистиш. По-добре бавно, но славно по-малко, но качествен мускул, отколкото да станеш майка свиня за 2-3 месеца и да се похвалиш че си станал еди колко си кила, но мас, която после ще трябва да чистиш и ще пуснеш тема за бърнер. Хубавите работи ставали бавно, както се пее в една чалга песен :D
Пари на вятъра е геинара, освен в случай че нямаш, ама наистина нямаш възможност за 15-тина минути да хапнеш, тогава е решение :)
Не съм съгласен не всеки гейнър омазнява.... по новите формули вообще неможе да става дума за омазняване!
11.07.11
11:16
Купи си протеин и креатин,въглехидратите се набавят лесно + това въглехидратните храни са евтини за разлика от меса и млечни продукти така че... :)
11.07.11
12:37
Супер ! Много благодаря на всички отзовали се ! Ще помисля върху всяко от мненията ви,имам още 2 месеца да подготвя всичко и да реша ! Коментара Вавилон и Рим не са строени за 1 ден страшно много ми хареса.Още веднъж благодаря за мненията ви,разбрах горе-долу всичко което ме интересуваше та и ми се изясниха някой неща.Ако искате заключете. Успех ! :)
11.07.11
13:19
казано от Makaveli The Don на 11.07.11, 10:26:
Не съм съгласен не всеки гейнър омазнява.... по новите формули вообще неможе да става дума за омазняване!
Айде бе? И как така не омазняват новите формули? Сигурно не съдържат въглехидрати?
11.07.11
13:33
head_hunter, просто новите формули може да съдържат бърнери :)
11.07.11
13:40
Далеч съм от тази мисъл че в гейнъра има бърнари просто ако се приема в точното време трудно би довело това до омазняване!Хубаво е първо да поизпиеш някаква добавки и тогава да говориш а не наизуст!
11.07.11
15:04
По темата:Както виждам критики и без критики ще си купиш нещо . SM ON + BCAA+ креатин . Витамини в този период на годината спрямо плодове ,зеленчуци бих казал че не е необходимо.
Извинявам се за отклоняването от темата,но веднъж попитах :
След като пише
Carbohydrates: 230 g.
Sugars: 11 g.
Защо при споменатите стойности на етиката на продукта , хората казват:” Да си купи цветна захар”?
Е , за каква захар ми говорят след като етикета говори друго. Не вярвам след супер много тестове или проверки за достоверно съдържание по етикет и други , да има някакви отклонения.
Успех !
Мнението беше редактирано от Георги Христов на 11.07.11 15:05.
11.07.11
16:27
казано от Makaveli The Don на 11.07.11, 13:40:
Далеч съм от тази мисъл че в гейнъра има бърнари просто ако се приема в точното време трудно би довело това до омазняване!Хубаво е първо да поизпиеш някаква добавки и тогава да говориш а не наизуст!
Кое точно не би довело до омазняване - приема на въглехидрати? И не ми обяснявай какво да взема да пия, че ще ти кажа къде да отидеш ;) Занимаваш се с фитнес от 7 месеца - що не вземеш ти да поизпиеш нещо преди да се изказваш толкова категорично :D При този сериозен стаж в залата гледам не си пропуснал добавките, че даже и азот на феноменалните 74 кг. (giggle)
Зададох ти елементарен въпрос - “Как така не омазняват новите формули” и очаквах да ми обясниш на мен този, който трябва да пробва някои добавки, какво според съдържанието, няма да доведе до омазняване? И на мен ми казваш да не говоря на изуст? Я дай една според теб “нова формула” да видим съдържанието и как няма да се омазниш?
11.07.11
16:34
Ха-ха доста стабилно ме разсмиваш братле нали знаеш че и на 15 килограма мога да взимам азот това е личен избор.Поразрови се в google и ще намериш добри гейнъри разгледай техния състав и се замисли дали правилния прием би довело до това омазняване.Най важно е как се храниш това според мен би довело до омазняване.
Ако искаш и керосин зимай пак ще си останеш същия .. към автора според мен не си изчислил точно едва ли ти трябват 4000 калорий би трябвало по малко да са , да не говорим за 5000 . Ако си ги докарваш 3-4000 с храна няма абсолютно никакъв смисъл от гейнер ..
11.07.11
16:42
Добре де караш ме да се повтарям - нали аз говоря наизуст! Докажи, че си прав и дай един според теб гейнър с “нова формула” и ще направим една разбивка на етикета да обсъдим съставките и кое от тях ще попречи на омазняването? Пак не ми отговори на въпросите по-горе - защо така?
п.п. Азота, килограмите ти и тренировъчния стаж, както и избора няма да коментирам, просто не се нуждаят от коментар :D
Мнението беше редактирано от head_hunter на 11.07.11 16:44.
11.07.11
16:45
За пример виж това http://www.bodybuilding.com/store/vpx/stealth.html давам го за пример защото съм го приемал !!!
Значи вообще не ме интересува какво мислиш безгласна буквичка си за мене :) ти ако беше си направил труда да прочетеш че от доста време тренирам но от скоро се занимавам толкова сериозно
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.07.11 16:56.
11.07.11
17:14
Бях се засилил да копирам целия етикет, но който реши ще отвори линка!
Ще напиша няколко неща и приключвам темата:
Cholesterol 65mg
Total Carbohydrate 78g
Sugar 3g
Myoblast Glycogen Super-Compensatoin Matrix
Glucose Polymers
Isomaltulose
Waxy Maize-High Molecular Weight, Long Chain Glucose Polymer - тук забелязваме, че не е посочен дори общия грамаж на въпросната “въглехидратна матрица” или трябва да гадаем дали онези Total Carbohydrate 78g не се отнасят за въпросната матрица. Приемаме, че е съставена от бързи и бавни въглехидрати - та кое няма да доведе до омазняване?
Говориш си глупости и чуто-недочуто.
Почвам вече да се ядосвам, че разяснявам елементарни неща и си губя времето с глупости!
п.п. Дреме ми на .... какво съм за теб - няма да ти отговарям в твоя стил, какво си за мен, че ще наруша правилата на форума.
Мнението беше редактирано от head_hunter на 11.07.11 17:16.
11.07.11
17:20
Най добре да спрем този безсмислен спор 100 пъти ти казвам че приети в точния момент немогат да окажат влияние да това омазняване всичко зависи от хранителния режим едвали един гейнър би променил толкова нещата.