10.07.11
23:08
Здравейте!От дълго време чета темите и статиите в този много полезен сайт. Аз съм на 17 години, 175см и 65кг. Реших да тренирам на лостовете до нас и 1 месец си тренирам през ден, като в дните,в които не тренирам, бягам интензивно по 30 мин. Тренировките съм ги разпределил на 2
Първата тренировка е:
3х15 лицеви упори с повдигнати крака
3х8 кофи
3х10 ромбоидни лицеви
6х9 набирания за бицепс (редуване тесен и широк хват)
2х макс кофи
корем(3х20 вдигане на краката и 3х30 преси)
Втори ден:
3х7-10 набиранки с широк хват за гръб
3х20 лицеви с широко разположени ръце
3х7 набирания зад врат
3х8 кофи
2хмакс набирания с редуване пред врат-зад врат
корем
Та един ден се реших да направя една различна тренировка- правиш 15 клека,10 лицеви,5 набирания и така колкото може повече кръга за 20 минути. След като я направих бях дроб,но лошото дойде след това- 5 дена имах супер болки в краката и се досетих,че съм много тъп че не съм ги тренирал.Въпроса ми е как да вмъкна крака -като отделен ден или в някой от двата и какви упражнения да правя.
Благодаря предварително!
Краката са много коварна мускулна група,боля по седмица след стабилно натоварване.Ако си можел да обуеш обувките значи не си се натоварил добре :D
Цял ден няма смисал да им отделяш,нямат нужните машини за да правиш разнообразни упражнения.
Сложи накрая на тренировката:клек,напади,клек с 1 крак.Наредени са по степен на трудност.
Добър ваиянт е намираш една платформа с височина до коленете и правиш скок от земята на нея и обратно.Когато ти стане лесно качваш височината.
11.07.11
09:46
Мерси много за съвета.Така ще направя!
11.07.11
10:18
Краката са най-голямата мускулна група. По-добре ги тренирай отделен ден със същите упражнения, които ти каза Biad_ ;)