Нов в street fitness-а, търси помощ и насоки

Здравейте на всички.
На 17 съм , висок съм 1.76(7) , тежа 67 кг.
Ходя от месец и малко на лостове.
Тренирам 5 дена , след това събота и неделя почивам.
Понякой път се случва да почина с ден повечко , ако съм изморен.
Един ден ходя на лостове , един тичам , един на лостове , един тичам.. това правя общо взето.
На лостовете  правя по  8-9 серий кофички , 8-9 серий набирания за бицепс.
Други упражнения не съм пробвал , защото сега навлизам в нещата.
В нас правя 3х20 коремни преси ( всеки ден ) , 3х10 лицеви упори ( всеки ден ).
Искам да Ви попитам какъв хранителен режим да спазвам , за да има някакъв ефект от тези тренировки.
Ако го спазвам , има ли нужда да взимам протеин ( покачване на тегло/мускулна маса ) - въобще не съм навътре с тези работи.
Има ли нужда да правя други упражнения , или на този етап това е добре?
Искам да Ви благодаря предварително за съветите , които ще ми дадете. :)
Ако имам някой друг въпрос ще го задам тук , приятна вечер на всички.

12.07.11
09:22

Здрасти!Аз и аз не съм много навътре в тия работи, но не прави моята грешка да не тренираш краката. Бягането не ги тренира толкова, колкото да топи мазнини. Един ден отдели да правиш клекове,напади,на 1 крак клек. Какъв ефект искаш да се получи?Ако е ММ, то трябва да минеш на някоя от диетите за покачване-воинска,ВВД,НВД-ВМ. Ако искаш да изкараш преса на РВД или НВД. Ако искаш да поддържаш- Палеолитната диета. Засега не ти трябва протейн, освен този в яденето.(яж месо,яйца,извара за протеин). Можеш да си вземеш нещо за въстановяване. Това е от моят скромен опит! Дано съм помогнал

За покачване на мускулна маса , с коя диета трябва да започна?
Спрял съм се на ВВД.
  *  хляб и хлебни изделия
  * ориз и оризови изделиядруги зърнени храни (елда, пшеница, ечемик, ръж, просо)
  * захар и захарни изделия
  * царевица, царевични изделия
  * картофи, картофени каши
  * грах
  * овесени ядки

Прочетох , че това включва..
Обаче немога да намеря хранителния режим , все пак предполагам не трябва да се тъпкам..
Някой ще ми помогне ли да си съставя такъв , или ако има някъде да намеря?
Ако почна с него , тези тренировки достатъчни ли са - изключвам тичането и ходя на лостове 5 дена , после 2 почивам.
Благодаря за съветите , Христо.

АЧ

12.07.11
18:44

4-5 пъти седмично е ок. 1 ден прави набирания, 2 ден прави кофи и лицеви, 3 ден крака,корем, нещо от тоя сорт. Като станеш по-добър можеш да започнеш да учиш нови упражнения - силови,везни,плънч... по гимнастически :)

12.07.11
18:49

•при смесен тип хранене, дневният порцион може да се раздели на 4 – 5 средни порции
• при разделен (при разделен прием на белтъци от въглехидрати) дневният порцион може да се раздели на 6 – 7 по-малки порции
• при комбиниран вариант (включващ и смесени и разделно приготвени порции), 5 - 6 порции са “златната среда”.

Като не забравяй и месо. При ВВД трябва на ден да приемаш около 2гр протеин на кг.Ти си 67=>134гр протеин,освен въглехидратите.
Ядеш колкото ти се яде. Всмисъл при тежки тренировки тялото ти се нагажда за повече храна и огладняваш по-често. Яж около 6-7 нормални проции. Според мен това е идеалният вариант.

20.08.12
22:16

http://tqlobg.alle.bg/стрийт-фитнес/

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1