Проблем с краката

13.07.11
19:27

Здравейте,

Значи имам проблем с краката...

Имам някаква болка като започна да бягам(най-вече) и доста ми пречи като бягам. Определено е много гадна болка... Ходя всеки ден да бягам от една седмица в гората.

Като стисна там, където боли - болката е все1 стискам посинено място... Абсолютно същата болка е...

Болката е най-вече на кокала и продължава към прасеца(но не е чак отзаде), а до коста.

От какво може да е тази болка? Ще мине ли най-сетне с продължителното бягане?

на 16 години съм - дали е от това, че костите ми ръстат и заради качване на кила например(не мърдам от 70-72кг. с 1.75 ръст, изобщо дали е възможно да е от това). Преди също като ходих да бягам в гората имах такъв проблем, но болката беше по-лека и ме болеше само десния крак, сега е и при двата... Сега боли повечко... Бях се отказал да бягам няколко месеца и ходих да ритам само и тогава не ме болеше???
Също така правя клекове без тежести...

Когато вървя ме боли също, но е много лека болката и дори не се усеща, но когато почна да бягам... лошо...

А и да допълня не съм бягал около месец и половина, преди да започна да бягам и не съм спирал от една седмица(освен в неделя). Защото имах контузия на глезена...

Първия и втория ден нямах никви болки, когато бягах... След контузията, както казах ритах няколко седмици и никаква болка нямах... Но след 2-3-я ден се започна... Доста боли... Пак си ходя да бягам, но доста ме затруднява... Бягам около 35-40 минути (с почивки- вървене)

ДОПЪЛВАМ - БОЛКАТА Е НА КОКАЛА И НАВЪТРЕ, А ОТ ВЪНШНАТА СТРАНА НА КРАКАTA НЯМАМ НИКАКВА БОЛКА.

Трябва ли да ходя на лекар или е нещо, което си минава с времето? Дали е заради растежа на костите, ръста, кг? Заради мускули?

На снимките съм заградил местата, където ме боли най-много...

Ако се сетя за нещо друго, ще допълня.

Благодаря предварително!

Темата беше редактирана от nbstw на 13.07.11 19:36.

13.07.11
21:05

Ако не си бягал продължително време и изведнъж трагнеш всеки ден нормално да имаш болки , краката трябва да свикнат на натоварването. Скоро имах сащия проблем като твоя защото се бях заседял много и не бях бягал около 1-2 месеца . За да се оправиш прави повече разгрявка (не разбрах дали изобщо правиш) и няколко дена почивка в седмицата прави .

14.07.11
07:41

И твоя тема без да я дочитам цялата ти казвам-shin splints ,плоскостъпие имаш ли?Ако да-стелки,остави ги да ти починат краката докато не мине болката ,и като бягаш се разтягай леко от време на време,но ЛЕКО за да не скъсаш нещо,и след тичането също.Отделно се напъни и прави колкото можеш по-често прасеца(като го оставяш когато имаш трески на него да се възстанови).
п.с. и най добре е да избягваш твърдите терени,освен ако болката не те притеснява,както и това че ще стане хронична=)
п.с. има същата тема във форума,търси!

14.07.11
11:04

Аз имах подобна болка,точно около тази възраст.Мъчеше ме адски при всякакво натоварване на краката.
После се изпари както и се появи.Като ходих на лекар ми казаха е че се появявя,когато костите растати ще мине.Наистина стана точно така.

14.07.11
11:52

Здравей,

Според мен проблема ти се дължи в погрешната техника на тичането/стъпването на земята и/или растеж заради пубертета :). Прегледай това клипче

и по-точно toe lifting-a в началото и ще разбереш защо получаваш тази болка. Тази тема ще ти помогне: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/54149
Не съм експерт, но понеже и аз получавам силни болки си мисля, че може би това ще е проблема. Консултацията с лекар никога не е излишна

14.07.11
14:47

казано от Prank4o на 14.07.11, 11:52:

Здравей,

Според мен проблема ти се дължи в погрешната техника на тичането/стъпването на земята и/или растеж заради пубертета :). Прегледай това клипче

и по-точно toe lifting-a в началото и ще разбереш защо получаваш тази болка. Тази тема ще ти помогне: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/54149
Не съм експерт, но понеже и аз получавам силни болки си мисля, че може би това ще е проблема. Консултацията с лекар никога не е излишна

Значи от тази тема разбрах, че трябва да бягам на пета, а не с пръсти... ? Даже не съм забелязал, как бягам ще пробвам и на пръсти и на пета...

ТОЧНО ТОВА ВИДЕО, ДЕТО СИ ДАЛ ПОКАЗВА МОЯ ПРОБЛЕМ... НЕ СЪМ СИГУРЕН... Ще пробвам и на пръсти и на пети и ще видя, кое е по-доброто и дали ще имам болка...

Мнението беше редактирано от nbstw на 14.07.11 15:25.

15.07.11
13:01

Забелязах, че стъпвам на пети, а не на пръсти като бягам... Дали е от това болката??? Пробвах и на пръсти, но ми изглежда невъзможно да бягам така... Не мога да се оправя... Все пак на пръсти болката май е по-лека? Не съм 100% сигурен, но май ми беше по-добре... Но като гледам е доста трудно да бягам на пръсти ужс

15.07.11
15:32

казано от wtfwtfwtf на 15.07.11, 13:01:

Забелязах, че стъпвам на пети, а не на пръсти като бягам... Дали е от това болката??? Пробвах и на пръсти, но ми изглежда невъзможно да бягам така... Не мога да се оправя... Все пак на пръсти болката май е по-лека? Не съм 100% сигурен, но май ми беше по-добре... Но като гледам е доста трудно да бягам на пръсти ужс

Ами при всеки човек е строго индивидуално. Лично при мен се получава тази болка при продължително бягане....отначало усещам стягане, след това силна болка ако продължавам. Като бягаш не се стреми да тичаш на пръсти като балерина, просто гледай при крачката която правиш да не вдигаш прекалено много ходилото и по-специално пръстите нагоре и може да се получи :)

Мнението беше редактирано от Prank4o на 15.07.11 15:38.

15.07.11
15:45

Когато започвах да свалям кг пролетта и отново да бягам,след седмица се появи същия проблем.Бягах още седмица така,но още го имаше.После реших да почина седмица и се оправи и дори и при 40-60 минутно бягане без спиране не се появява.Ходилото си ми е нормално,може да е заради маратонките за 20 лв :D,но е малко вероятно,защото пак си тичам с тях,а проблемът го няма вече.Разпитвах доста по това време и един познат треньор по лека атлетика на мой приятел ми каза,че при такава болка или почиваш малко докато отмине,или стискаш зъби и продължаваш.И в двата случая се адаптираш и след време минава.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1