Азотен Бустер - кой е по-удачният вариант ?

KR

14.07.11
00:39

От известно време се ровя интернет пространството(и не само там) за информация на ефикасен пред-тренировъчен продукт!Тъкмо някой продукт да ми привлече вниманието и се оказва в графа ‘’ тъмна Индия’‘-активните съставки са в патентована смес и само мога да гадая какво и колко съдържа.Въпросът ми е кой е по-удачният вариант сам да си разбърквам съставките и да си направя азотен бустер или да се доверя на някои (не)платени коментари и ревюта и да си поръчам готов ?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 14.07.11 13:28.

14.07.11
00:52

И в двата случая е малко на късмет. Ако сам си направиш бустер, не се знае качеството на bulk съставките какво е. Ако купиш готов продукт, пак има шанс да не ти подейства както ти се иска. При направата на самостоятелен такъв, хубавото е че можеш да дозираш индивидуално всяка съставка и така да нагодиш съставките на макс за теб. Докато при готовия продукт, идеята е  “уж” рационално да са разпределени състваките, но не винаги е така. Ако имаш голям капацитет от знания коя съставка как действа, кога е най-добре и в какви дози да се приема, и имаш времето да си играеш и експериментриаш - направи си сам. Ако искаш просто да тикнеш една лъжица в шейка, да го изпиеш и да си готов за тренировка - тогава си купи готов азотен бустер.
Само да те попитам кога тренираш ? Искаш да е със стимуланти на ЦНС или без ? Мога да препоръчам нещо, но ми дай повече инфо ;)

Мнението беше редактирано от Vlado89 на 14.07.11 01:01.

HE

14.07.11
07:25

Не бих си играл да си правя сам азотен бустер, защото може да се окаже, че не само съм си хвърлил парите на вятъра, а и ефект е нямало. Човек да се заиграва с подобна материя /според мен/, трябва да има сериозни познания и да знае какво прави. Не мисля, че в случая е уместно да се прибягва до метода “проба-грешка” при наличието на толкова много продукти.
Разгледай ревютата на Solomon Kane - мисля, че ще са ти доста от полза.

Така... интересен въпрос, за съжаление няма как да се даде еднозначен отговор (по ред причини). Ще споделя моето виждане, тъй като имам скромен опит със “сглобен” бустър... Разбира се - без да претендирам, че то е аксиома.

Първо - head_hunter е прав, че ако човек не разполага с достатъчно познания и личен опит с компонентите (стимуланти и вазодилататори), по-добре е да заложи на готова формула. Има достатъчно работещи такива на пазара и непрекъснато излизат нови (този клас добавки в момента се развива доста бързо). От гледна точка на инвестицията - по-евтино е и рискът от провал е по-малък.

Другият вариант (приемане на компоненти поотделно) е по-интересния подход, определено. По този начин може да се достигне по-висока ефективност, но трябва човек да знае какво прави, кое как и кога му действа, и т.н. Основното предимство е ясно - приемане на гарантирано работеща комбинация от съставки в ефективни дози, което е предпоставка за максимални резултати. Като видя мега-реклама на продукт, която ме убеждава, че 1 g аргинин ще ме напомпи ‘чудовищно’ или пък 1 g бета аланин ще ми позволи да тренирам едва ли не денонощно, просто се усмихвам искрено на тези шарани, които се хващат на тия въдици. Второто предимство, което в моите очи също е изключително важно, е възможността за контрол върху количествата на стимулантите. Повечето готови формули съдържат юнашка доза стимуланти - това не го намирам за особено приемливо, когато става въпрос за ежедневна и/или продължителна употреба. Когато се тренира вечер това става много сериозен фактор - 200-300 mg кофеин по това време са излишно изнасилване. Човек винаги може да пие едно хубаво кафе (дори двойно) и да си спести проблемите със съня + излишното напрежение на нервната система. Лесно могат да бъдат намерени стимулантите (кофеин, 1,3-диметилетиламин и другите) като отделни добавки, съответно - да бъдат приемани в желаните количества и моменти. Недостатъците - при този подход се приготви да похарчиш повече пари, а рискът да получиш незадоволителен ефект е сравнително по-голям. Хубаво е да имаш известен опит с компонентите, за да не губиш време в напипване на дозировките. Има и едно чисто техническо неудобство - ще ти се налага да изпиваш по 3 шепи хапчета, капсули и прахчета (това са 3-4-5-6 компонента все пак, всеки с дозировката си), вместо да разтвориш 1-2 мерителни лъжички прах в чаша с вода за минутка. Е, не е непреодолимо, но все пак... Ако знаеш какво правиш и парите не са проблем - по-скоро ти препоръчвам този вариант.

Какво можеш да използваш - аргинин (L или AKG), орнитин, цитрулин малат, бета аланин, креатин (форма, която работи при теб). От стимулантите - кофеин, 1,3-диметилетиламин или нещо комплексно като капсулите на Stacker, например (Swarm ми действа страхотно).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.07.11 10:43.

14.07.11
10:32

казано от krali_marko на 14.07.11, 00:39:

От известно време се ровя интернет пространството(и не само там) за информация на ефикасен пред-тренировъчен продукт!Тъкмо някой продукт да ми привлече вниманието и се оказва в графа ‘’ тъмна Индия’‘-активните съставки са в патентована смес и само мога да гадая какво и колко съдържа.Въпросът ми е кой е по-удачният вариант сам да си разбърквам съставките и да си направя азотен бустер или да се доверя на някои (не)платени коментари и ревюта и да си поръчам готов ?

в някой ги пише пограмово,аз съм си правил експерименти със бета аланин,аргинин,кре-алкалин
+кофеин,доза глюкоза(10 тграма),цитрулин малат+ л турозин и трябва да ти кажа излезе доста успешно комбо

KR

14.07.11
13:32

казано от Vlado89 на 14.07.11, 00:52:

Ако имаш голям капацитет от знания коя съставка как действа, кога е най-добре и в какви дози да се приема, и имаш времето да си играеш и експериментриаш - направи си сам.

Нямам кой знае какъв капацитет от знания,но съм пробвал главните съставки по отделно и знам кое как ми действа.

Само да те попитам кога тренираш ? Искаш да е със стимуланти на ЦНС или без ? Мога да препоръчам нещо, но ми дай повече инфо

Малко инфо за мен - да започнем с най-елементарното :D .На 26 съм имам 10+ стаж в залата тежа 84-85 кг при височина 183 см.Тази година смятам да започна от септември сериозен стак за покачване на ММ (според правилника на форума не ми е позволено да обсъждам тези добавки).Хранителният ми режим ще бъде 8 седмици период за качване и 4 за сваляне(по-подробно ще го опиша в дневника ми).Тренировките ще са 5 дена в седмицата,като смятам да акцентирам върху гърдите!Имам голям толеранс към кофеина(без кафе не мога :D ).Тренирам към 3 и половина - 4 часът

Разгледай ревютата на Solomon Kane - мисля, че ще са ти доста от полза.

Именно тези ревюта наклониха везните към тези два продукта(Muscle Marinade и The Levrone Formula),а друго ревю(от чужд форум) ме накараха да се замисля за 1.m.r.
Понеже във всеки един бустер акцентират върху аргинина(независимо,коя форма),креатина,бета аланина,кофеина-се замислих дали да не ги поръчам по отделно и да ги комбинирам в работещи за мене дози!

Дидо аз долу горе съм замислил такова комбо- креатин моно(за сила),бета-аланин ( за издръжливост),ААКГ(вазодилатори),кофеин(стимулатор на ЦНС),таурин(фокус и концентрация

14.07.11
20:09

В момента при мен имам още 2 мостри на 1.m.r - ташак е, или поне на мен ми действа така. Кофти краш след тренировка и все едно съм леко замаян в залата. Аз бих препоръчал Pump Bol на термолайф + кофеин на таблетки, защото продукта е стим фрий. Поразрови се за инфо отностно “nitrates” в него и ще разбереш защо го препоръчвам. Вариант 2 White Flood новата версия, имам и 2 samples от Black Powder, но още не съм го пробвал и немога да дам мнение. Muscle Marinade има огромна доза кофеин и още по-лошото е 1,3 диметилетиламин.
Ако ще си съставяш сам - бета аланин, цитрулин малат, креатин, агматин сулфат (доказано е че ефект от Л-аргинин или аргинин - няма) и т.н.
Не ми харесва идеята да си го съставиш сам, понеже първо - трябва да накупиш един куп продукти, което е доста лев, после от някои от тях ще ползваш някакви милиграми - как ще ги дозираш ? Ще ти останат много от съставките, понеже няма да използваш всичко. Другото което е, в един бустер има над 10-15-20 съставки дозирани що-годе оптимално, ако тръгнеш да го правиш сам незнам....Пример: трудно ще стане ако почнеш да търсиш и съставки като Л-тирозин, Норвалин,Л-карнозин,NAD и така нататък. Не че оказват огромно влияение, но си носят своите малки ползи, като например Antioxidant Coplex или Nootropic Complex, които просто са бонус към продукта.
Интересен вариант е Hemavol + Maximize V2, понеже отново Hemavol e stim free, Maximize е типични азотен бустер/енергитик, дори се предлага като комбо тук в Щатите - аз лично бих избрал това. Пил съм доза преди година от Maximize, отличен продукт.
Незнам с какви средства разполагаш, но съм виждал комбо Pump Bol + Animal Rage - също изключително добро, особено за теб, при положение че пиеш много кафе и не си чувствителен към стимуланти.
И не съм рекламно лице на Thermolife :D , просто продукта си заслужава, но често е подценяван.

Мнението беше редактирано от Vlado89 на 14.07.11 20:17.

KR

15.07.11
00:14

Като се загледах в съставките ThermoLife PUMP-BOL и Animal Rage доста ми привлечи вниманието.Не мисля да пръсвам много пари и да си оскъпявам допълнително стака.За сега мисля да се спра само на 1 бустер най-вероятно Леврони формула или PUMP-BOL .

27.05.14
15:57

За да не отварям нова тема искам да ви питам, какво мислите за комбинация на стaк включващ Beta Alanine + L-Tyrosine + Arginine AKG.

3гр Beta Alanine преди тренировка, 2гр Beta Alanine след тренировка = 5гр общо на ден

3гр Arginine AKG преди тренировка, 2гр Arginine AKG след тренировка = 5гр общо на ден

0.5 гр L-Tyrosine преди тренировка, 0.5гр L-Tyrosine след тренировка = 1гр общо на ден

Тъй като повечето бустери съдържат прекалено малко количество  от тези съставки и трябва да се консумира поне по 2 servings за да усетиш ефект от тях, реших да пробвам да си направя собствен Pre-Workout стак.

Ще съм благодарен да чуя мнения и коментари относно стака.
Благодаря Предварително !

27.05.14
16:09

Идеално си го замислил, но махни тирозина след тренировка.

27.05.14
16:13

Да, прав си, сега като се замисля е ненужен след тренировка, мерси :)

29.05.14
10:15

казано от Petko Tsikov на 27.05.14, 15:57:

За да не отварям нова тема искам да ви питам, какво мислите за комбинация на стaк включващ Beta Alanine + L-Tyrosine + Arginine AKG.

3гр Beta Alanine преди тренировка, 2гр Beta Alanine след тренировка = 5гр общо на ден

3гр Arginine AKG преди тренировка, 2гр Arginine AKG след тренировка = 5гр общо на ден

0.5 гр L-Tyrosine преди тренировка, 0.5гр L-Tyrosine след тренировка = 1гр общо на ден

Тъй като повечето бустери съдържат прекалено малко количество  от тези съставки и трябва да се консумира поне по 2 servings за да усетиш ефект от тях, реших да пробвам да си направя собствен Pre-Workout стак.

Ще съм благодарен да чуя мнения и коментари относно стака.
Благодаря Предварително !

ААКГ и тирозин след тренировка няма смисъл. Ако искаш да добавиш втора доза ААКГ нека бъде преди сън на празен стомах.

*Относно бустерите виж този на Бълк (Advanced версията) дали ти допада като състав.

01.06.14
01:32

То изобщо имали смисъл от второ приемане на аргинин или само 3гр преди тренировка са достатъчни?
Видях го бустера и ми изглежда в пъти по-добър от комерсиалните на пазара, съдейки по съставките и тяхното количество.
Мерси за помоща!

02.06.14
00:48

2-3 грама преди сън подпомага производството на HGH , така че е нека вторият прием да е тогава.
Възможен е и прием сутрин на гладно :)

03.06.14
14:38

казано от Petko Tsikov на 01.06.14, 01:32:

То изобщо имали смисъл от второ приемане на аргинин или само 3гр преди тренировка са достатъчни?
Видях го бустера и ми изглежда в пъти по-добър от комерсиалните на пазара, съдейки по съставките и тяхното количество.
Мерси за помоща!

Личното ми мнение е че втори прием ААКГ е по-скоро безсмислен. По-добре е да пиеш равномерни дози ААКГ и цитрулин, отколкото двойна доза ААКГ.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1