Тренировка веднага след сън

Правите ли някакви упражнения веднага след сън с които един вид да събудите от съня мсукулите и духа си :P или направо отивате на кафето, добавките, храненето и всеки за където се е запътил.

Темата беше редактирана от Кристиянчо на 17.07.11 11:21.

АЧ

17.07.11
11:32

По принцип е хубаво да се направи една сутрешна гимнастика за 5 мин поне. Иначе аз веднага като стана отивам до WC и веднага правя кафето.

аз понеже ставам 3 пъти преди същинското ставане се насочвам директно към храната :D ; )

17.07.11
11:41

Секса брои ли се?

17.07.11
11:53

Само кардио ;Д 1 път пробвах да тренирам на гладно и се прибрах след загрявката ;Д

Рико не говоря за тренировка с тежести... става дума за сутрешна гимнастика както се изрази Ачо за 5-10мин. максимум

ПП:Ако някой прави моля да напише и упражненията които прави :)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 17.07.11 11:55.

MF

17.07.11
13:37

О, в това отношение аз съм Човекът Гимнастика.
Всяка сутрин ставам, отивам в банята - тоалетна, зъби, ала-бала. После започвам: Раздвижване (в различни посоки по няколко пъти, внимателно и не бързо) на врат, ръце, кръст, крака, глезени. Разтягане на крайници. 50 - 100 клякания. Поза свещ, увисване на лоста над вратата за разтягане на кръста, прешлените и гръбнака. Бавно навеждане до пода, така че да сложа длани на него с изправени колена. Бавно извиване на кръста в обратна посока (назад), подпирайки го с ръце. Извивания на кръста встрани за разтягане.
Отнема 10-на минути и е доста освежаващо. Така съм свикнала, че ако не го направя, се чувствам като станала от кутийка, в която съм била сгъната на 4. По принцип правя тези разтягания и след силова тренировка, за отпускане на мускулите. Може и преди тренировка, за загрявка, но при мен съвпада със сутрешната, защото напоследък правя силовата сутрин на гладно.

17.07.11
13:56

Йога, интензивна (обикновено включва около 100-тина лицеви опори, освен всичко друго ;) ) - всяка сутрин, между 40 минути и час, в зависимост от това колко рано съм станала. Ако имам сутрешен ангажимент, предпочитам да стана с час по-рано, но не и да си пропусна комплекса за събуждане :)
Като гледам анкетата обаче, не са много лудите като мен :D

Ами Маргаритке не са... и аз не го правя това чудо сутрин но бях попаднал на една статия, че сутришната гимнастика и т.н. ‘’открехва’’ тялото и закуската е много по-добре усвояема както и положителни страни има за всички хранения :) та се чудех какви упражнения да направя за да се получи работата :)

Очаквах ти да си един от хората си задължителна сутрешна гимнастика :)

Но маргаритке 40-60мин. не са ли много ? :)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 17.07.11 16:05.

17.07.11
16:14

Ами толкова време ми отнема - с йога е по-различно от силовите тренировки. Нещата не се случват поотделно като упражнения, а в комплекс. Ако е прекалено кратък не могат да се извлекат всички ползи. Ако е само за леко раздвижване, може и по-малко време да отнеме, аз търся прогрес, затова отделям повече време.
ПП: За храненията не знам, аз и не закусвам. :)

MF

17.07.11
16:35

Марги, защо така не закусваш бе, мацка?!

17.07.11
19:13

казано от Miss Fight на 17.07.11, 16:35:

Марги, защо така не закусваш бе, мацка?!

Ако закуся ми е тежко цял ден след това. Никога не съм обичала яденето след сън. Дори като дете ме караха насила да закусвам, а аз не можех да погълна нищо. :D

17.07.11
19:52

Кристиянчо, незнам каква е целта, но със сигурност ще си много по-жизнен и .. де да знам като, че ли взема и аз да почна да го правя сутрин, ама едно кафе също върши работа при мен, така че .. А и съм податлив към травми много, както ми се спи... Аз си права стречинга по време и след тренировка, смятам, че ми стига.. ;Д

Рико с тази сутрешна загрявка целя просто да събудя тялото си ... какво общо има стречинга след тренировка с това, че казваш че ти стига при положение, че двете неща имат две различни цели  ?? :)

Кафето няма да разгрее така мускулите както движението... :)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 17.07.11 20:05.

MF

17.07.11
23:11

Маргаритке, странно ми е на мен това с незакусването, но пък и от други хора съм го чувала - явно просто сме различно устроени. Аз пък ако не закуся, се чувствам някак отпаднала и..гладна :D

17.07.11
23:54

Преди известно време за известно време около 25 минути след ставане бях в залата да се боря с разни хулигани, ама вече не се получава.
За събуждане използвам около час ходене пеша до работа, иначе като стана гоня вечерята и поемам закуската, за гимнастики нямам мотивация, въпреки че съм наясно с ползите.

21.07.11
11:46

Да, 45 минути на велоергометъра на максимално темпо (почти) всяка сутрин. Понякога първо си правя кафе, защото доколкото съм чел, кофеинът помага за разграждането на мазнините.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1