Fat GRIPZzz

BU

18.07.11
19:47

Поръчах тези приспособления преди месеци,нямаха в наличност и едва сега пристигнаха по пощата.Бях забравил за тях и се изненадах.След като обстойно ги тествах,мога да напиша впечатленията си.За повече информация - google “fat gripz” (да,със Z).

В интернет пласират дебелите лостове и дъмбели като голямо предизвикателство и много хардкор.Бях разочарован да установя,че не е чак толкова по-трудно да се вдигат,още по-малко при бутане.

Сгъване с дъмбели за бицепс отслабна с 15 кг на ръка и значително по-трудно се държат.
Гребане с щанга падна с 50 кг.
Тягата - 120 кг дигнах с пронирах хват,останалото ми се опъна.
Набиранията също се усложняват.

Това са всички движения,където ще се усети голяма разлика с удебеляването на лоста.Your results may vary. :)
Разочарован съм,защото дори и с дебелата дръжка нямах проблем да вдигна с една ръка 40 кг дъмбел от земята на раменете и да си го бутам нормално,а хватът ми е най-слабото място и си въобразявах,че дебелите лостове няма да са ми по силите въобще.

Бутането като цяло е по-неудобно така и повече усилие се усеща в ръцете,което изцяло убива стимулацията в гърдите.Дефакто не го препоръчвам за хора,които се интересуват изолация на мускулатурата ,акцент в гърдите и т.н.
Но пък идеята на бутането с дебела дръжка е,че по този начин се отнема напрежението от раменната става и китката.За хора с травми в рамената върши чудна работа. :)

Много хора не променят програмите си,просто слагат фат грипса навсякъде с цел развиване на предмишниците.Аз очаквах обаче здраво напрежение в тях,а такова няма.Хватът се тренира,няма спор,просто имах по-големи очаквания.

Не всичко е толкова прекрасно обаче,предмишниците наистина се събуждат,но се жертва много интензивност.Аз 80 кг гребане с лост не ги усетих хич,цялата ми концентрация отиде да държа щангата.

Аз ще продължавам да тренирам с тях навсякъде,където има дърпане и сгъване,защото се надявам да заздравя хвата и с него да се вдигнат и работните килограми,а и не ме интересува толкова колко греба в момента.И освен това имам от 3-4 дни болки в дясната китка и се възстановявам.

Та,ако ви боли или хватът е проблем - фат грипс за добро решение.Ако краката ви сдават багажа преди ръцете ,не изпускате нищо (хаха).

Да добавя : Изработката няма грешка.Усетих ги много надежни,не се деформират от стискане,материята не се износва,поставянето е лесно.Не падат сами,не се налага допълнително да се стискат,за да стоят закопчани.

Темата беше редактирана от BusyMan на 18.07.11 19:54.

и какви пари са тези щуротии :)

18.07.11
20:01

google.com ? Не ти трябват на тебе още Криско, докато на Деадмен ще му свършат работа, виждал съм да ползват такива щуротии :)

18.07.11
20:03

От къде и за колко пари ги взе?

Аз не казвам, че ще си купувам просто питам :)

BU

18.07.11
20:24

http://www.fatgripz.com/index-npl.html - Аз поръчах от официалния сайт.Понеже нямаха в наличност ми направиха 10 долара отстъпка и се забавиха много.

http://www.flexcart.com/members/elitefts/default.asp?m=CT&pid=3181&cid;= - Тук също продават,но не съм сигурен дали пращат през океана. :)

http://www.bodybuilding.com/store/fat-gripz/fat-gripz.html -Тук също.

Както и на много други места,ползвайте търсачката.

Мнението беше редактирано от BusyMan на 18.07.11 20:25.

18.07.11
21:14

Е, хубаво, в сайта им пише, че открива слабите точки, почваш там да работиш.. (малко топшоп), какъв е ефекта засега, или изобщо за какво говорим?

18.07.11
21:16

В едно домонстрационно видео за Раменни преси Christian Thibaudeau обясняваше,че при бутане независимо,кой мускл извършва движението,даже си по-силен с по-дебел лост.Това е напълно нормално защото се увеличава повърхноста върху,която упражняваш сила,това увеличава и стабилносттта.Но наистина когато се онася за хват няма как да е по-лесно когато хвата изисква дста по-големи усилия.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 18.07.11 21:17.

BU

18.07.11
21:38

Riko,кое не стана ясно?Дебели лостове за силен хват.Както набиранията на въжета,както стискането на гумички...

18.07.11
21:39

В тая връзка една добра история:
Преди време се бях зарибил за тия неща, ама понеже нямаше как да си ги набавя известно време навивах памучни кърпи около лоста. На една тренировка ме питаха (понеже пуснах една щанга отвисоко, че множко ми дойде на ръцете) защо не слагам фитили, че така като било дебело и много трудно ставало :D
Та така, ако ги изпускаш фат грипз - слагаш фитили :D

BU

18.07.11
21:40

Може би защото са ми малки ръцете и затова бутането ми е по-нестабилно с дебелия лост.Кристиянчо (тибудо) има право,аз това очаквах,но лежанката се превърна в цирков номер,не мога да се отпусна и да бутам като човек.

Мнението беше редактирано от BusyMan на 18.07.11 21:41.

BU

18.07.11
21:42

ГИЙК,разликата е,че кърпата като я стиснеш и се компресира,а тези не.Аз така импровизирам набиранията на въже - на две фланелки. : ))

Хм... защо трябва да намаляш тежестите само и само да ползваш Fat GRIPZzz… направи си една читава тренировка и след това прави фермерски разходки и прочие в които ползваш вече Fat GRIPZzz-а... или ако държиш да правиш и упражнения с тези ‘’добавки’’ си отделия една тренировка само с Fat GRIPZzz а останалтие да са си по старому... защото според мен правиш голяма сила на предмипниците но пък силата като цяло може би пада все пак напрежението в гърба и в бицепса ( които основно дърпат и сгъват ) ще падне :) айде заеби го бицепса ама гърба... тва’ са мои мисли де може и да не е така

BU

20.07.11
23:42

Защото психика,затова.С увеличаването на стажа и тежестите психиката дава реч,не логиката на тренировъчните принципи.Имам толкова желание ,че да не ме свърта да седя без тренировки,но не достатъчно,за да натискам на големи тежести.Решение - да обърна внимание на изоставаща част.МНОГО изоставаща,смешно е чак.

В моментът,в който се почувствам готов - +10 кг на всяко движение,без да съм го натискал от 2 месеца.Ако обаче стисна зъби и дигам сега,може да мине година без прогрес.

Налага се да надлъгвам сам себе си,за да продължавам.Затова и мразя да тренирам с треньор.Не се спогаждаме.

В този ред на мисли,с GRIPZzzz-а обърнах и тласнах 80кг щанга.Тласкането нищо не беше,обръщането се опъна достатъчно,че да не пробвам 90.Но всичко с времето си.Сякаш 100-110 кг така ако направя ,ще е гот.

ЕДИТ:Аз говоря,ще рече човек от 2 години не съм пипвал тежко.Последно преди седмица се натиснах здраво. : ))

Мнението беше редактирано от BusyMan на 20.07.11 23:46.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1