Как ви се вижда ?

Здравейте:) Искам да започна да тренирам и съм намислил някой неща и искам да ги споделя с хора като вас (хора с дълъг опит) за да ме попратвите където бъркам или да ми препоръчате нещо по удачно :) Значи да започнем с това че съм на 24 години 93-4 кг и 193 см висок. Принципно съм се занимавал с бодибилдинг но никога не е било нещо сериозно а за 3-4 месеца примерно и после съм спирал после след 3-4 пак съм почвал и така общо взето съм гледал тялото ми да не изпада в летаргия и да седи отпуснато (ако мога така да се изразя). И така сега отново съм решил да влизам в форма но този път по сериозно и за по дълго време надявам се, защото сега съм в чужбина и тук ще имам достатъчно време за да се заема сериозно с тренировки единствения проблем е че работя по 10 часа и то не лека работа общо взето 10 часа си в движение на крак и след тези 10 часа ще следва тренировката :) Пушач съм но сега съм силно мотивиран да спортувам и вече 2 дена не съм пипал цигара. И така общо взето ви въведох в положението сега да премина към намеренията ми. Значи искам да спра да ям каквото ми падне и искам да започна да ям качествена храна която да ми помогне и в тренирането и в натрупването на сила и мускулна маса БЕЗ ИЗЛИШНИ МАЗНИНИ като цяло целта ми е да намаля мазнините до МИНИМУМ за целта съм решил да ям основно картофи(варени/печени), ориз, зърнени храни, варива, плодове, риба(печена), пилешко месо(варено/печено (свинско също но не тлъсто(печено)))плодове, зеленчуци. И ще сведа до минимум захарните изделя всякакви колбаси газирани и негазирани безалкохолни напитки, бял хляб, майонези, чипсове, тестени продукти и прочие.... също ще се старая да ям по 4-5 пъти на ден УМЕРЕНО и да не ям след 19:00ч. До тук с храненето сега да ви споделя какво съм решил да взема като Стартови хранителни добавки:

VPX - NO-ShotGun MHF1
VPX - NO-SyntheSize MHF-1
Now - Omega 3 Fish Oil 1000mg.
Now - Alpha Lipoic Acid 100mg.
Now - CoQ10 30mg.
Now - Tru-e Bio Complex
Now - Omega 3-6-9 1000mg.

голямата дилема в хранителните добавки е дали да взема Шотгъна от който във времето съм испил 3 кутий и съм мега доволен а и сега го предлагат с NO-SyntheSize и казват че е още по ефективен или да пробвам директно Jack3d с някоя креатинова матрица като GASPARI SizeOn Max Performance например? Задължителното при мен е да има азотен бустер защото след 10 часов работен ден няма да мога без него.И така мисля с това да стартирам докато ми стигне и после ще търся съвет с какво да продължа.

Очаквам вашите забележки препоръки и каквато и да е полезна информация! Благодаря предварително и поздрави!

23.07.11
20:33

Покачването на чиста мускулна маса е почти невъзможно да знаеш. Защо да не ядеш след 19 часа? Организма ти ще гладува 10 часа. Може да си ядеш, но само белтъци примерно .. и една извара преди лягане. На първо време си изгради хранителния режим правилно. Така като гледам продуктите са перфектни. Ако искаш сподели целия режим с грамове, час  и тн. На следващо място тренировъчния ти режим трябва да е подходящ. След като имаш тежък работен ден .. няма как да идеш да правиш по 30 серии във фитнеса. Ако имаш желание сподели програмата си.
Относно добавките: Стака на VPX при мен даде много добри резултати .. ако имаш желание прегледай следното ревю : http://www.bb-team.org/forums/viewthread/53870. Освен това си вземи протеин, мултивитамини и рибено масло. Всъщност може да вземе много добавки зависи от финансите. Успех!

Мнението беше редактирано от summer_jam на 23.07.11 20:35.

23.07.11
23:54

Продуктите (храна) са добри, но ги разпредели правилно през деня на 5-6 приема, като белтъчините се стреми да са горе-долу по равно във всяко ядене. Преди лягане можеш да приемеш само белтъчини. Състави режима, опиши как ще тренираш и тогава ще нанесем корекции, ако се налага. Вместо двата вида Омеги на NOW, купи си по-концентрираният им продукт - Ultra Omega3.

казано от summer_jam на 23.07.11, 20:33:

Покачването на чиста мускулна маса е почти невъзможно да знаеш. Защо да не ядеш след 19 часа? Организма ти ще гладува 10 часа. Може да си ядеш, но само белтъци примерно .. и една извара преди лягане. На първо време си изгради хранителния режим правилно. Така като гледам продуктите са перфектни. Ако искаш сподели целия режим с грамове, час  и тн. На следващо място тренировъчния ти режим трябва да е подходящ. След като имаш тежък работен ден .. няма как да идеш да правиш по 30 серии във фитнеса. Ако имаш желание сподели програмата си.
Относно добавките: Стака на VPX при мен даде много добри резултати .. ако имаш желание прегледай следното ревю : http://www.bb-team.org/forums/viewthread/53870. Освен това си вземи протеин, мултивитамини и рибено масло. Всъщност може да вземе много добавки зависи от финансите. Успех!

Здравей! Значи от това което знам от обща култура след 18-19 часа човешкия метаболизъм се забавя значително защото тялото се готви за почивка и следователно храната не се усвоява правилно и се трансформира в тлъстини (доколкото знам) но погледнато от вашата гледна точка явно белтъците не са проблем (ще ви помоля да изборите малко храни съдържащи по голямо количество белтъци защото сам винаги испускам някои които харесвам). Режим с грамове нямам ..... мисля че грамовете са за по напреднали в този спорт аз лично няма да обръщам внимание на грамовете (за сега) а ще гледам да не се тъпча а да ям умерно и на често(с храните които съм изброил). За тренировъчна програма още не съм се замислял сега просто тренирам отделните мускули на ротационен принцип колкото малко да ги раздвижа докато докато купя добавките(затова чакам вас да ме посъветвате какво да купя), а може да ми предложите някоя програма за начинаещи целта ми е покачване на релефна мускулна маса(маи много искам:) За добавките и финансите няма проблем смисал мога да отделя пари за добавки само ми кажете какво или това което съм си намислил е добро ? Протеин не искам да взимам мисля че ще ми е излишен , а рибеното масло са го описал :) Ревюто ти съм го чел 2-3 пъти а и съм ползвал както казах no-shotgun и съм много доволен от продукта както и ти доколкото разбирам :)

казано от Стоянчо на 23.07.11, 23:54:

Продуктите (храна) са добри, но ги разпредели правилно през деня на 5-6 приема, като белтъчините се стреми да са горе-долу по равно във всяко ядене. Преди лягане можеш да приемеш само белтъчини. Състави режима, опиши как ще тренираш и тогава ще нанесем корекции, ако се налага. Вместо двата вида Омеги на NOW, купи си по-концентрираният им продукт - Ultra Omega3.

Здравей! Ако можеш помогни ми с разделянето на хранта. За режим на трениране нямам какво да кажа защото сега се опитвам да го изградя :) За Ultra Omega3 си прав и ще те послушам обаче се появи проблем не мога да намеря тук в Чехия продуктите на NOW да може да ме насочите към друга марка която има тези или подобни продукти ?

Поздрави!

HE

24.07.11
10:33

казано от Любомир Асенов на 23.07.11, 19:46:

Здравейте:) Искам да започна да тренирам и съм намислил някой неща и искам да ги споделя с хора като вас (хора с дълъг опит) за да ме попратвите където бъркам или да ми препоръчате нещо по удачно :)

Това изречение и хранителнтите добавки изброени от теб по-долу се изключват взаимно. Хайде като за начало почни да тренираш, състави си хранителен и тренировъчен режим, понатрупай сериозен стаж в залата /различен от 2-3 месеца/ и тогава пак можем да си говорим за хранителни добавки. Сега хранителни добавки са ти нужни, колкото на трабант - керосин, а и ефекта ще е горе-долу сходен.

Като няма какво да ми кажеш защо въобще пишеш в темата ми? Както виждаш по горе има хора които искат да помогнат и помагат а не ми говорят за трябанти и керосини да звучи много интелигенто и остроумно но за жалост е празно от смисал защото определено един NO SHotgun(или друг азотен бустер) ще ми помогне много след 10 часов работен ден да не кажа че ще е направо като турбо на москвич а и ефекта ще е същия!

Мнението беше редактирано от Любомир Асенов на 24.07.11 11:08.

HE

24.07.11
12:55

казано от Любомир Асенов на 24.07.11, 11:07:

Като няма какво да ми кажеш защо въобще пишеш в темата ми? Както виждаш по горе има хора които искат да помогнат и помагат а не ми говорят за трябанти и керосини да звучи много интелигенто и остроумно но за жалост е празно от смисал защото определено един NO SHotgun(или друг азотен бустер) ще ми помогне много след 10 часов работен ден да не кажа че ще е направо като турбо на москвич а и ефекта ще е същия!

Искаш одобрение да си вземеш всичко това, като си начинаещ - ми взимай тогава и си троши главата!
Имаш още доста да прочетеш за азотните бустери преди да се опитваш да държиш подобен тон, а след 10 часав работен ден азотния бустер може да попречи сериозно на съня - http://www.bb-team.org/articles/1617_azotnite-buusteri-stranichni-efekti#axzz1T0whksdd
Следва и любимия ми въпрос към всеки начинаещ - какво точно ще помпаш с тоя бустер?
Ей тук има още една тема за тези, които “искат да тренират” и веднага се хвърлят да взимат нещо - http://www.bb-team.org/articles/1444_hranitelni-dobavki-pri-novatsi#axzz1T0whksdd
Да ти говорят нещо понятия, като “натоварване на стави”, “двагателна култура”, “правилно изпълнение на упражненията”, “укрепване на стави, мускули и сухожилия” - явно не щом пишеш подобни глупости.
Хранителните добавки са за хора стигнали ниво на застой, тренирали доста време и свикнали да спазнат хранетилни и тренировъчни режими, а не за “хора” решили, че с тяхна помощ ще стават здрави.
Последно - ще си пиша, както и където искам, защото темата не е твоя лична собственост, а пишеш в публичен форум и това, което пиша може да помогне на някой, който ще реши, че това му е полезно. Правиш си форум, пишеш си и ако искаш сам си отговаряй, но тук с тея реплики НЕ!
Съветвам те малко по-лекичко с тона, че може да забравя за правилата на форума и да прочетеш нещо, които няма да ти харесат.

казано от head_hunter на 24.07.11, 12:55:

казано от Любомир Асенов на 24.07.11, 11:07:

Искаш одобрение да си вземеш всичко това, като си начинаещ - ми взимай тогава и си троши главата!
Имаш още доста да прочетеш за азотните бустери преди да се опитваш да държиш подобен тон, а след 10 часав работен ден азотния бустер може да попречи сериозно на съня - http://www.bb-team.org/articles/1617_azotnite-buusteri-stranichni-efekti#axzz1T0whksdd
Следва и любимия ми въпрос към всеки начинаещ - какво точно ще помпаш с тоя бустер?
Ей тук има още една тема за тези, които “искат да тренират” и веднага се хвърлят да взимат нещо - http://www.bb-team.org/articles/1444_hranitelni-dobavki-pri-novatsi#axzz1T0whksdd
Да ти говорят нещо понятия, като “натоварване на стави”, “двагателна култура”, “правилно изпълнение на упражненията”, “укрепване на стави, мускули и сухожилия” - явно не щом пишеш подобни глупости.
Хранителните добавки са за хора стигнали ниво на застой, тренирали доста време и свикнали да спазнат хранетилни и тренировъчни режими, а не за “хора” решили, че с тяхна помощ ще стават здрави.
Последно - ще си пиша, както и където искам, защото темата не е твоя лична собственост, а пишеш в публичен форум и това, което пиша може да помогне на някой, който ще реши, че това му е полезно. Правиш си форум, пишеш си и ако искаш сам си отговаряй, но тук с тея реплики НЕ!
Съветвам те малко по-лекичко с тона, че може да забравя за правилата на форума и да прочетеш нещо, които няма да ти харесат.

Значи първо както съм писал по горе съм вземал и преди определения азотен бустер и проблеми със съня не съм имал както и никакви други странични ефекти. Няма какво да чета за азотните бустери защото съм видял как ми се отразяват а + това вреда има и от говоренето по GSM какво да не би да не го използаме макар че всички знаем че е вреден? За въпроса ти какво ще помпам ще ти отговоря - ВСИЧКО което е мускул (да не би азотните бустери да са конкретизирани за помпане на определен мускул или какво ?)
За натоварването на стави знам достатъчно за ДВАгателната култура нищо не знам ще се радвам такъв голям авторитет като теб да ми разясни какво иска да ми каже с “двигателна култура” за правилното изпълнение на упражненията също смея да твърдя че знам достатъчно. За  “укрепване на стави, мускули и сухожилия” ми и тук не знам нищо но това не ми пречи да пия добавки и да тренирам(Аз не съм професионален спортист нямам амбицията и намерения да бъда искам просто да съм във форма така че за да съм не ми е нужно да прочета 30 книги за бодибилдинг и тогава да почна да тренирам и да пия добавки). Никъде не съм виждал на кутия на добавка или в статия в интернет и въобще че хр. добавки са за хора стигнали ниво на застой и аз лично съм ставал здрав точно с тяхна помощ колкото и неправилно да ти звучи. За това че темата не е лична собственост си прав. За съвета ти може да изплашиш някое малко дете по тоя начин а на мен ми е през ... че може да забравиш правилата на форума направо ми звучи несериозно.....

Просто исках да науча това което не знаех и summer_jam и Стоянчо тръгнаха да ми помагат но както са го написали хората:

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

Поздрави момчета и успех!!! Аз научих достатъчно от този форум.

HE

24.07.11
15:13

Оооо “здравеняко” знаеш ли през къде си ми? Ама какво съм тръгнал да се обяснявам на дебили. Пий си там добавките от които си станал толкова “здрав” с трениране по 3 месеца и още толкова пауза и не питай, щом ги разбираш толкова нещата. Знаеш ли как им казваме на подобни “здрави”, “сериозни спортисти”, които “почват да тренират” с добавки за по 3-4 месеца - летни билдъри, а в щатите на такива, като теб им казват “GYM RATS”. Няма какво повече да ти обяснявам, а се надявам да си разбрал такива, като теб какви са в очите ми ;) Когато постигнеш нещо - ела ми се обади, а до тогава по-тихичко с цвърченето (giggle)

п.п. Абе неграмотник, ти ли си тръгнал да ме поправяш за една техническа грешка? Къде са ти запетайките бе цървуланчо? Я първо си виж собствения правопис и тогава прави забележки! Ще ви се невиди и мишките - излезе от България и вече забравил, как се пише на Български, а като се приберат след една бригата от САЩ и вече с акцен говорят - смешници.

Мнението беше редактирано от head_hunter на 24.07.11 15:56.

24.07.11
15:27

1) head_hunter е абсолютно прав.
2) Любомир Асенов защо не си благодарен за труда на head_hunter да ти отговаря на въпросите ? Или оценяваш само отговори който ти харесват.

п.п Съжалявам ако наливам малко в огъня ама просто не се сдържах!!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1