24.07.11
16:30
Здравейте! Много ми харесаха дневниците тук и реших да си направя и аз.
За мен: 27г, жена, 168см, 63кг, 19% мазнини. Цел: намаляне на мазнини и покачване на сила :) Не съм тренирала от няколко месеца и сега смятам да си възвърна силата! Храня се предимно ВМ-НВД, но не с драстично малки % въглени, т.е. съм свикнаlа да са около 20-25%.
24.07
храна
10:00 - 2 филийки пълнозърнест хляб, кашкавал, 1 яйце, кафе
тренировка
14:00 - малко ориз, борколи и много свинско в кокосово мляко
16:00 - планирано шепа смесени ядки
20:00 - планирано омлет от 2 яйца с кашкавал и саламче в масло
много вода и чай
тренировка
клек 3х7@28кг
добро утро 3х7@23кг
фкт 3х7@лост+5кг
скрипец 3х7@27,28,28кг
ренегатско гребане 3х7@8кг
планк - 1мин
страничен планк - 1мин ляво + 1мин дясно
разтягане и ротации
Здравей Neila !
Като цяло добре си се ориентирала , ще ти препоръчам на сутрешното хранене да добавиш поне още едно яйце или поне 2 белтъка за да имаш още малко белтъчини , за вечерното омлета е ок ако намалиш кашкавала а прибавиш малко извара към омлета нещатата ще са много по добре (за препоръка , ако ползваш микровълнова фурна ти предлагам да си пържиш яйцата вътре , аз така правя просто ги слагам без мазнина без нищо , не мога да кажа , че са перфектни на вкус но по нищо не се различават от пържените с олио , а и така са чисти без капка мазнини) , като цяло пак казвам добре си се насочила , желая ти успех и дано съм помогнал ! :)
казано от Hristiqn Mitev на 25.07.11, 12:49:
Здравей Neila !
Като цяло добре си се ориентирала , ще ти препоръчам на сутрешното хранене да добавиш поне още едно яйце или поне 2 белтъка за да имаш още малко белтъчини , за вечерното омлета е ок ако намалиш кашкавала а прибавиш малко извара към омлета нещатата ще са много по добре (за препоръка , ако ползваш микровълнова фурна ти предлагам да си пържиш яйцата вътре , аз така правя просто ги слагам без мазнина без нищо , не мога да кажа , че са перфектни на вкус но по нищо не се различават от пържените с олио , а и така са чисти без капка мазнини) , като цяло пак казвам добре си се насочила , желая ти успех и дано съм помогнал ! :)
Яйца пържени с олио не е никак препопъчително. Всъщтност олилото като цяло е добре да се изключи от употреба :)
Виж обаче, ако пържиш яйцата си с масло, няма никакъв проблем, а и е вкусно. Също така няма никакъв проблем да се пържат яйца на тефлонов котлон без никаква мазнина. Не, че съм против употребата на микровълнова, но ако има други възможности според мен са за предпочитане :)
казано от ralista на 25.07.11, 12:57:
казано от Hristiqn Mitev на 25.07.11, 12:49:
Здравей Neila !
Като цяло добре си се ориентирала , ще ти препоръчам на сутрешното хранене да добавиш поне още едно яйце или поне 2 белтъка за да имаш още малко белтъчини , за вечерното омлета е ок ако намалиш кашкавала а прибавиш малко извара към омлета нещатата ще са много по добре (за препоръка , ако ползваш микровълнова фурна ти предлагам да си пържиш яйцата вътре , аз така правя просто ги слагам без мазнина без нищо , не мога да кажа , че са перфектни на вкус но по нищо не се различават от пържените с олио , а и така са чисти без капка мазнини) , като цяло пак казвам добре си се насочила , желая ти успех и дано съм помогнал ! :)Яйца пържени с олио не е никак препопъчително. Всъщтност олилото като цяло е добре да се изключи от употреба :)
Виж обаче, ако пържиш яйцата си с масло, няма никакъв проблем, а и е вкусно. Също така няма никакъв проблем да се пържат яйца на тефлонов котлон без никаква мазнина. Не, че съм против употребата на микровълнова, но ако има други възможности според мен са за предпочитане :)
Напълно съм съгласен с теб “ralista” , просто микровълновата я дадох за евентуален най-бърз вариант а и наистина не е лош без мазнина ( предвид , че се съобразявам и с времето , защото всеки работи , учи и има допълнителни задължения и се налага и по бързо да се действа по-някога , но да е здравословно) ! Радвам се , като гледам такива хора и хора които искат да се учат и да водят различен начин на живот от ( един път се живее , “бухам к’во що намеря” ) . :)
Мерси за препоръките! Аз никога не пържа с олио - само масло. Мирише ми по-хубаво :) А на вечеря сложих сирене вместо кашкавал - стана по-леко и вкусно.
Пак заповядай “neila” , за това сме тук да си помагаме :) , колкото до това , че погледнах , че това е женски дневник , моля да ме извините ако съм писал а не е трябвало. :)
25.07
храна
08:00 - филия пълнозърнест хляб с много кашкавал; капучино (около 150мл мляко)
12:30 - ориз със зеленчуци + картофи със сусам + банан
15:30 - ябълка, шепа сурово кашу
20:00 - 250 свински врат на скара (h), домат, малко грозде (планирано за след 15 мин)
добавки - пия ги всеки ден, пропуснала съм да напиша за вчера
2г масло от дроб от риба треска (около 200 IU витамин Д и 2000 IU витамин А)
2г алое на прах
жълт кантарион
Равносметка: Беше ми гладно след този обяд, но нямаше месо в стола, където ядох. Бях на друго място и там хранта е отврат, та не го броя това за отклонение. Сега едвам ще си дочакам пържолките... :)