Не мога да отслабна

26.07.11
12:48

Здравейте, приятели!
Нова съм във форума и реших да се обърна към вас,  тъй като имам малък проблем и си помислих, че можете да ме посъветвате. :)
Преди година напълнях с близо 5 - 6 кг. и днес при ръст 166 см. тежа 65 кг.На 23 години съм и искам да сваля 5 кг. В продължение на 5 - 6 месеца правех различни опити да премахна тези кг., като огранича вредната храна, сладкото, тестеното, мазното и т.н., но без да гладувам и да се осланям на някакви диети. Ежедневно вкъщи си правех упражнения около 40 мин.и чести дълги разходки, но единствения резултат, който постигнах е да се стегна,но без да отслабна и да намаля обиколката на тялото си. Преди месец попаднах на видеото Slim and Sleek, което ми се стори доста подходящо, а и упражненията доста ми хареса. Правя го по 4 пъти в седмицата. Мога да кажа, че се храня доста здравословно, намалила съм си порциите( но,разбира се не гладувам), движа се доста и все пак не постигам никакъв резултат.
От толкова тренировки у дома значително съм се стегнала и изглеждам видимо по-добре оформена от преди, но не свалям на килограми. Не изглеждам пълна, тъй като по-принцип съм с по-тежка структура,но далеч не съм “клечка”. Просто искам да намаля обиколката на бедрата и дупето си, които са си доста “месести”, но не бих казала “мазни”. Дано не ви звуча глупаво и да съм обяснила, както трябва.
Възможно ли е да имам някакъв по-сериозен проблем, защото вече и това започнах да си мисля.
На някого случвало ли му се е подобно нещо?

26.07.11
13:01

Има 3 прости правила
1. Тренирай с тежести три път седмично
2. 2.2 грама протеин на чисти килограми (желаното тегло което искаш)
3. Намаляване на калориите за да се отслабва по около половин килограм или малко повече на седмица.

26.07.11
13:31

Най-добре си купи лежанка или си намери някаква тясна дървена пейка и комплект гирички: 2 х 1 кг, 2 х 3 и 2 х 5, и почвай да тренираш у вас три пъти седмично всяка сутрин. Другият вариант е да си купиш карта за фитнес-зала и да разчиташ на инструктора, ама тук наскоро видях едно момиче, на което му бяха препоръчали 18 - осемнадесет!!! упражнения в един ден, плюс загрявката и кардио... Не знам...

26.07.11
14:35

Здравей!Колегите са дали идеални съвети , това което казваш се постига , въпроса е , че изисква време  по-някога и доста , но стават нещатата ... добре си се ориентирала и щом се храниш , що годе здравословно супер ... колкото до това дали е нещо по сериозно едно от нещатата което е възможно е проблем със щитовидната жлеза , но мисля , че не е това.Казвам го от опит , защотото преди да започна да тренирам на 15 преди това “бухах” всичко какво що намеря и бях замязал на нищо , трябваше ми година и отгоре просто да променя леко тяло , храна , режим , метаболизъм и всичко , за това не се отчайвай , резултати ще има просто идват по бавно :) Хората искат бързо да стават нещата ... желая ти много успех ! :)
П.с. след 5 години нещатата са коренно различни при мен  и с други цели :) , на теб ще ти трябва много по-малко от това! :)

Мнението беше редактирано от Dominic на 26.07.11 14:36.

26.07.11
14:36

Благодаря ви за отговорите!
Калориите съм ги ограничила доста, като в едно ядене наблягам повече на салатата.
Съжалявам за невежеството ми,  но как вдигането на тежести ще ми помогне да отслабна най-вече на краката. :) По този начин не се ли развива горната част на тялото? Или идеята ви е да включа и тренировки с гирички към сегашните си упражнения?

Мнението беше редактирано от Dilka Borisova на 26.07.11 14:39.

26.07.11
14:39

“Dilka” идеята която и колегите са те насочили , просто да има повече физическа активност дори и лека както каза колегата по-горе с малки гирички , просто така тялото не е във застой :) Разхождай се винаги като имаш свободно време , “щъкай насам натам” ... всичко което не е застой помага :) , теб няма да те правим като нас по 1 час кардио , силови и т.н (образно казано ) за това по леки неща ще ти помогнат :)

26.07.11
14:49

Ясно, разбирам.Да, наистина по-леките треноровки са най-добрия вариант за мен, тъй като аз го правя  за здраве и стягане на тялото, а на по-тежки тренировки не бих могла да издържа, ако не се занимавам сериозно с това. :)
Благодаря за съветите, дано скоро постигна резултати. :)

06.08.11
13:31

Откакто ви се оплаках последния път имам свалени 1 кг. :D Пак е нещо, но всичко става изключително бавно и мудно при все, че полагам огромни усилия и съм на специален хранителен режим( 90 - дневна диета) от месец и една седмица.
Имам познати, които за същото време ( 1 месец) със същите килограми, на същата диета и без никакви тренировки свалят по 5-6 кг . Не мога да си го обясня. Поне обиколките да намаляваха от упражненията, ама и това не става. :(

П.С. Скоро почвам упражненията,които ми препоръча Иван Д. Вече ги разучих,остава и да ги приложа на практика.

Мнението беше редактирано от Dilka Borisova на 06.08.11 13:33.

07.08.11
18:42

Дилка, 90 дневната диета не е за теб. Съвсем сериозно. Тя е по-скоро едно добро начало за мнооого изпуснати килограми. Не се сравнявай с приятелите си. При положение , че не си пазила сериозни диети до сега, тялото ти с удоволствие ще понесе една НВД. Не ти трябват тежки тренировки. Прави кардио всяка сутрин по 30 мин + НВД и за 3 седмици сериозен режим ще си забравила излишните кг :) Успех

08.08.11
11:22

@Dilka,
1 кг. разлика нищо не е.
Щом за 1 месец няма резултат, проблемът сигурно е в храненето ти, при липса на здравословни проблеми.
По - конкретна информация за това как точно се храниш, ще е от полза. Опиши един ден.
Тренировките идват на второ място...

@Dоminic и @Мариета,
какво означава, че не й трябват тежки тренировки? Не й трябват силови тренировки или просто да не се влага много, докато тренира?

Всяка тренировка - лека, тежка, аеробна, силова - е по - добра от никаква тренировка. При все това тя трябва да е качествена и систематизирана. С размахване на еднокилограмови гирички авторката само ще си изгуби времето, тъй като енергоразходът й ще е приблизително равен на нула, а мускулите й няма да се натоварят въобще. За максимален ефект нещата се правят както трябва. Аеробните тренировки са добро допълнение към силовите, но да се разчита само на тях за добре изглеждаща фигура е несериозно.

08.08.11
11:40

@Инис, абсолютно съм съгласна с теб. В случая авторката иска да свали килограми ( за 166, 65 кг са доста за 23 годишно момиче).
Затова и трябва една сериозна диета за 3-4 седмици, и после да започне изграждане на тялото. Поне при мен в период на диета ( а аз свалям само с кето) силовите тренировки са ми доста трудни и ги разреждам или заменям с кардио ( Били Бланкс например).

@ Dilka свалянето на килограми и въобще изграждането на тялото е комплексен процес зависещ от три фактора - хранителен режим, физическо натоварване и почивка. Ако изключиш едно от тези три неща няма да имаш резултати.

08.08.11
14:33

Мерси за отговорите.
Инис, хранителният ми режим е добър - не ям мазно,сладко,хляб и т.н., но в същото време се храня с разнообразна храна. Именно поради тази причина ми харесва тази 90 - дневна диета. Единия ден си на белтъчини, втория на варива, третия на вългехидрати, а четвърти на плодове...и така ги въртиш дните.
На мен силови тренировки не ми трябват - аз просто искам да оформя и стегна тялото си, а не да извайвам мускули като на културист.
Вчера примерно съм яла на Закуска - парче диня, Обяд - салата от домати и краставици + печени картофи, вечерта - същото. Днес съм на въглехидрати - Закуска - парче пъпеш, Обяд - 2 препечени филийка със салата, Вечерта - пак салата с някакъв въглехидрат. Количествата са нормални - когато усетя, че съм се хранила просто спирам. Не обичам да гладувам и порции от 100 грама за обяд и вечеря не ми допадат.

Marieta, не изглеждам чак толкова зле :D Не съм пълна, просто самите ми кокали тежат повече, но без тези 5 кг. ще изглеждам доста по-добре :)
В крайна сметка всичко май си е  до организъм....Незнам какво да си мисля.

08.08.11
14:37

мариета, да разбирам ли, че предлагаш за да сваля момичето, да започне НВД или кето диета? а като свали 5 гк какво правим -почваме друга диета ли? а ако после качи кг пак НВД. това ми се струва глупаво. момичето трябва да разгледа диетите в сайта и да си хареса тази, която ще и е най удобна, приятна и вкусна. след това просто трябва да нагоди порциите спрямо нуждите на организма. веднъж като свикне да се храни по режим ще го прави инстиктивно и лесно ще поддържа тегло.

само да допълня, че аз съм против диетите, защото при тях човек се ограничава за определен период от време и когато диетата свърши обикновено се връща към старите си хранителни навици. дилка, насочи се към режим на хранене, който да спазваш дълго време, а не към диета.

Мнението беше редактирано от roberta на 08.08.11 14:40.

08.08.11
14:47

казано от Dilka Borisova на 08.08.11, 14:33:

На мен силови тренировки не ми трябват - аз просто искам да оформя и стегна тялото си, а не да извайвам мускули като на културист.

Ами стягането и оформянето - просто си става със силови тренировки ;) Така или иначе мускули като на културист няма да изваяш ако потренираш малко с тежести.

08.08.11
14:55

roberta, точно това ми е идеята - да изградя режим на хранене, който да спазвам постоянно :)

NeDD - Наблягам по-скоро на по-бързите аеробни тренировки :) аз тренирам с тежести(гирички), но у дома :) Един потребител оттук ми даде много хубави упражнения :)

08.08.11
15:55

казано от Dilka Borisova на 08.08.11, 14:33:

Вчера примерно съм яла на Закуска - парче диня,
Обяд - салата от домати и краставици + печени картофи,
вечерта - същото

Днес съм на въглехидрати
- Закуска - парче пъпеш,
Обяд - 2 препечени филийка със салата,
Вечерта - пак салата с някакъв въглехидрат.

Имам един въпрос. Ако днешното ти меню е и трябва да бъде въглехидратно, то какво е вчерашното ?

08.08.11
16:47

Та те са еднакви!

08.08.11
16:55

90 дневната диета е така 1 ден НВД и 2 ВВД и 1 ВМ-ВВД. :D

08.08.11
17:25

Дилка, разгледай хранителните режими за отслабване в сайта. Абсолютно всички са със редуциране/спиране/въртене на въглехидрати. Не е случайно, че 90 дневната диета не е намерила мястото си тук.

Прилагам кратък цитат от eдна от книгите на Лайл Макдоналд, превода е мой,така че се извинявам ако не е добре формулиран.
“Когато присъства в достатъчни количества, глюкозата е предпочитаното гориво за повечето тъкани в тялото. Изключение е сърцето, което използва комбинация от глюкоза, свободни мастни киселини  и кетони. Основен източник на глюкоза са въглехидратите, глюкоза се образува в черния дроб и бъбреците чрез процес наречен „глюконеогенеза”. Това включва някои аминокиселини, предимно аланин и глутамин.
Въглехидратите имат „протеино-съхраняващ” ефект, тъй като предотвратяват разграждането на протеини за глюкоза. Но също е вярно , че високовъглехидратният прием намалява използването на мазнините като гориво. По този начин като допълнение към  „протеино-съхраняващ” въглехидратите имат и „мазнинно-съхраняващ” ефект.”

ПП. Ако съм те засегнала с нещо извинявай, не съм имала предвид, че изглеждаш зле

08.08.11
17:58

Всеки лесно може да провери на какво се основава  90 - дневната диета. :)
Според нея картофите спадат към варивата :D И на въпроса на ralista - вчера бях варива.

Не мога да се съглася, че този режим е подходящ за пълни момичета, тъй като съм виждала как действа при такива, по-слаби от мен. :) Освен хубави отзиви, съм виждала и отлични резултати. Също така, този режим ти създава хранителни навици, с които свикваш и ти е лесно да ги спазваш след това, а не се тъпчеш по цял ден. Просто исках да споделя част от положителните му черти с вас.
Като цяло и аз не харесвам диетите, защото при повечето се гладува и лесно се връщат предишните килограми.
Ще разгледам списъка с диетите в сайта.

Мариета, изобщо не съм се обидила. Все пак аз търся съвет, а ти си казваш своето мнение.Пък и няма как да знаеш как изглеждам.
П.С. Мерси за инфото в последния ти пост. :)

08.08.11
18:07

ОК, ден на варива. Доматите, краставиците и динята и те ли са варива ?
И след като има  ден за плодове, може би през другите дни не трябва да се ядат ? Или греша.

Според мен, ни обясняваш предимствата на режим , с който и ти самата не си наясно. А и вече има няколко теми за 90 дневната диета, в които е писано доста. Според мен има по добър начин да си изградиш правилни хранителни навици. Идеята да разгледаш раздела за хранене е добра :)

08.08.11
18:20

Ами не мога да ям само месо или само картофи или каквото и да било. Основната храна се съчетава с някакъв вид салата(примерно салата от домати и краставици, която е подходяща за всеки ден от този режим) :) Всяка сутрин се закусва задължително само плодове, а в този плодов ден могат да се ядът всякакви видове плодове или зеленчуци,но не овкусени. Дните се водят в последователност: белтъчен, варива, въглехидрати и плодов.
Аз съвсем правилно си казвам, но в няколко реда не мога да обясня.Затова бях толкова краткословна, тъй като това не е тема за тази диета. Напълно съм си наясно с този режим :)
И да - ще разгледам раздела с храната :D Благодаря ти

Мнението беше редактирано от Dilka Borisova на 08.08.11 18:23.

08.08.11
18:45

Моя е грешката, не съм запозната с диетата , но така написана храната ти за два дни изглежда непълноценна и небалансирана.
Мое лично мнение, с което не ангажирам никого.
Упсех

29.09.11
16:34

казано от Marieta Yordanova на 08.08.11, 11:40:

@Инис, абсолютно съм съгласна с теб. В случая авторката иска да свали килограми ( за 166, 65 кг са доста за 23 годишно момиче).
.

С цялото ми уважение към мнението ти, но килограмите не са най-важното нещо, а мерките. Аз тежа 60 кг на тази височина и имам плочки по корема. Как ти се струва? Много ли са ми килограмите?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1