Успоредка размери

UN
unknown

27.07.11
14:26

Здравейте, знам че успоредката трябва да е широка 55см, въпросът ми е колко трябва да е висока и тръбите ф30 ли са? Колко са високи успоредките в стрийт фитнес парковете и тези в фитнеса? 1.40 достатъчно ли е при положение че искам да правя кофички(и двете версий - за гърди,трицепс) с колан с тежести?

Благодаря предварително

140 см ми се струва доста ниско. Успоредките, до които съм имал достъп, са били минимум на равнището на раменете ми, т.е. поне 170-180 см.

UN
unknown

27.07.11
17:01
#2

А тръбите ф30 ли трябва да са като за лост за набиране или ф50?

Лостът на успоредката е близо два пъти по-дебел от този за набиране, би следвало да е Ф50.

27.07.11
17:41
#4

От махалата приятели събрахме пари и за 60 лева си направихме успоредка и лост за набирания. Утре ще ги слагаме , днеска завариха железата. Ще стане супер. Та успоредката е висока 170см , дебелината на тръбите (горните за които се хващаш) е Ф50 , дължината е 60см. Верно , къса е но достатъчно за да се правят кофички и различни вариации :)

UN
unknown

27.07.11
18:08
#5

Така? :  Височина 170см Ширина 55см(стандартната според stronglifts.com) дължина 110см дебелина(диаметър) ф40
Става ли или е зле, при положение че искам да правя различните видове кофички(гърди,трицепс) и да добавям тежести(дискове) с колан?

Мнението беше редактирано от unknown на 27.07.11 18:32.

27.07.11
19:13
#6

ДА, така е супер!

27.07.11
22:57
#7

Идеално е , да :) Само че на мен би ми било по-удобно с Ф50 диаметър на горните тръби , за които се хващам (лично мнение) :)

30.07.11
18:29
#8

Първото нещо при направата на успоредка е да си е направиш с удобни за теб размери а не да се водиш по стандарти ;) За мен удобна е с ширината на раменете.... по широката е неудобна..

След като искаш да правиш кофи с тежест най добре е да си направиш ниска успоредка ;) На нивото на пъпа е супер ! Когато е висока ще трябва да мислиш винаги да имаш нещо на което да се качваш и слизаш че с тежест е филм да скачаш :D Отделно и при нормалните упражнения няма да се изморяваш с качване и тн.... На ниска също по лесно се учи армстенд и HSPU тъй като вероятност да се пречукаш e по малка и ще имаш смелост... Единствения минус на ниската е че не може да правиш мокри кофички които и без това са излишни....

За размерите на тръбите когато си отгоре на кофички е по удобно да е дебела тръбата за да не ти се подбиват ръцете но пък ако ще правиш силови и други заигравки (маймунджалъци) е по добре тънка тръба за як захват... Виж ще ти постна една снимка от успоредка ми на село на която от единия край си заварих дебели тръби (след като установих че тънките не са удобни за кофите) а останалата част ми е с по тънки тръби за други гъзарийки :) Краищата винаги могат да се ъпгрейднат за това гледай средната част от какви тръби ще направиш.
http://www.prikachi.com/images/334/3629334O.jpg

UN
unknown

30.07.11
20:44
#9

Вече е готова и силовото не е маймунджулък, изисква професионална техника и ексползивност.

30.07.11
21:01
#10

Ясно ми е кво е силово ;) Имах предвид ако мислиш да се клечиш с някви комбинацийки а не отделни упражнения в серийки.. се1 де..

Я цъкни една, две снимки да видим какво си направил ?

Препоръчани продукти
apple-placeholderarrowback-arrowbb-hexbb-lettersbeginner-wizardbodyweight-wizardbookmarkcalendar-foodcalendar-notescalendar-trainingGroupcartcheckoutclosecrossdiarydocumentdumbbell-wizardexpert-wizardfacebook-iconfacebookfemale-wizardfemalefootnotesforum-blockforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-new-postforum-recommendforum-subscribeforumgains-wizardghost-image-squareghost-imagegoogle+gym-wizardhabitinstagramleft-arrowlinkedinlogo-smallloss-wizardmailmaintain-wizardmale-wizardmaleman-placeholdermeasurementsmedium-wizardmessagesmy-bbnewsletterphotosplaceholderpollprofilereaction-greatreaction-negativereaction-neutralread-laterreadingright-arrowsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestarstoresubmit-arrowticktop-arrowtwitterTwitterwoman-placeholderyoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1