Боби, вече казах, не искам да убеждавам никого в нищо.
И йога е наука, и Аюрведа и Китайската медицинска система. Няма нищо мистично, всичко е систематизирано и обяснено просто и логично. Това, че ти не си се задълбочавал и подхождаш предубедено не ги прави по-малко сериозни. 🙂 С други думи - като човек не разбира нещо в дълбочина, достатъчна за да коментира и няма достатъчен опит, по-добре да се въздържа от подобни крайни мнения.
Толкоз от мен по темата.
10.07.17
02:29
казано от ISB на 09.07.17, 19:46:
Благодаря, идеята ми е в друга посока. Фокусиран съм много силно в 5 неща. Там влагам цялата си енергия и емоция, опитвам се да чета, да се развивам, посещавам лекции в щатския колеж имам поставени цели и маркери за следващите 10 години. От там всичко за мен трябва да не ме кара да се замислям или тревожа или да предизвиква негативни емоции,просто да си го купя. За това се и отказах да квася и да се занимавам с това. Нямам енергията да го мисля и ще стане ли няма ли, нямам време.
Дано съм успял да го обясня
Има мултикукъри с програма за квасене на мляко, държи го 4 часа на 42 градуса и става винаги и безотказно. Само за информация, no strings attached 😄
Днес много bouldering, опитах различни трасета като на всяко падане отивах до силовата част на залата и правех по 10 набирания и 10 кофи на халки. Събраха се около 130 от всяко, всички на серия без накъсване. 18 часа фаст сега ще правя барбекю.
казано от ISB на 04.09.17, 04:55:
Днес много bouldering, опитах различни трасета като на всяко падане отивах до силовата част на залата и правех по 10 набирания и 10 кофи на халки. Събраха се около 130 от всяко, всички на серия без накъсване. 18 часа фаст сега ще правя барбекю.
Евалата нинжи!
Днес празнувахме деня на труда. Трудно спазвам фаст като съм у нас, изкретах едни 13 часа.
“Тренировката”
10-8-6-4-2
- повдигане краката до горе от Л вис на лост
- стриктни ХСПУ на паралетки
Второто ми откачи раменете.
Имах намерение и за втора “тренировка”,но съм уморен.
казано от ISB на 05.09.17, 04:54:
- стриктни ХСПУ на паралетки
Що е то паралетки?
09-05-2017
17 часа фаст
“Тренировка”
1.Асистирана Стойка на ръце с лице към стената на една ръка,смяна на ръцете през 5 секунди. Общо по 30-40 на ръка.
2. Ходене ръце 2@15 метра
3. Л сит на паралетки 10@30 секунди
4. 21-18-15-12-9-7-3
- хспу с близки до стената ръце и почти опрян гръб в нея
- стриктни набирания с брада над лоста
- хокеен клек
Определено пистолетите и хокейния клек ги спирам. Лично за мен не виждам да са нещо супер и изключително по- добри от базовите неща за крака. Изглеждат сложни и впечатляват масовия зрител. Поради сложността ма упражненията се губи интензивността. Връщам Борцови те скокове,колене към гърди и стъпалата.
Храна: 2 яйца и сирене на омлет, 1 малка пържола,1 малка наденица, шопска салата, протеинов нар,резен диня,2 мангота,1 литър зелен чай,3 литра вода.
16 часа фаст, 150-200 сьомга, протеинов бар
“Тренировка”
Скално катерене един час, направих нови трасета.
3@
- 20 набирания
- 40 кофи халки
- 100 клека
2 телешки кюфтета, зеленчуци, диня
09/24/2017
15 часа фаст.
40 минути траверси, слязох 2-3 пъти за това време. Без да спазвам трасета само въртях по хватките. Гръмнах , най-вече горната част.
Хватки от обратен наклон, няколко опита на катерене с колчета, Незнам как се казва, но пълно фиаско.
Храна: 1 Клиф бар, зеленчукова супа със сирене, 4 банана,1 портокал, 2 бутчета само долната част,2 банана,1 Клиф бар.
26.09.17
08:10
гледам ориентирал си се ...страхотни тренировки ,браво
казано от ISB на 07.09.17, 07:10:
На изкуствена стена не е “скално” катеренето. Съвсем различни са двете неща.
казано от Margi на 26.09.17, 09:35:
казано от ISB на 07.09.17, 07:10:
На изкуствена стена не е “скално” катеренето. Съвсем различни са двете неща.
Едното е спортно катерене а другото скално. За скалното брррр 🙂
26.09.17
17:09
https://ilianagudova.wordpress.com/category/видове-катерене/
казано от Bart Simpson на 26.09.17, 17:09:
https://ilianagudova.wordpress.com/category/видове-катерене/
Никой няма да пише дисертация на темата, за да навлизаме в толкова подробности. Исках да отличим скалното катерене от отва на изкуствени стени, тъй като съм практикувала и двете и ги считам за много различни. Пак всеки взе да се вихри с излишни усложнения и подробности. Дори не разбирам какво искаш да кажеш с този линк...
26.09.17
18:28
Спортно катерене(стена в зала) е най-разпространената част от скалното катерене.
Стената в зала е скално катерене.
Разликата между залата и Вратцата да речем или друга голяма БГ стена outdoor, е че няма змии в залата.
казано от Bart Simpson на 26.09.17, 18:28:
Разликата между залата и Вратцата да речем или друга голяма БГ стена outdoor, е че няма змии в залата.
Сериозно?!
Ти колко скали и колко стени си изкатерил?
26.09.17
19:52
В България или в Европа????
Марги, недей така,аз съм се занимавал с алпинизъм и пещерно дело доста години, стъпил съм на доста места изкачвал съм всякакеи гадости.
Знаеш ли йолко пъти съм си казвал-прибера ли се у дома, никога повече няма да катеря?
На алпийска, снимката на Лакатник е соло.
Сори, чиче, за спамО ама ‘се едно да и кажа,Марге, шпагат моеш ли да прайш?
Още един изглед за незапознатите с раьона, като качваш соло тази стена и се срещнеш със змия(както казах по-рано, има ги)си викаш, апи, аз трябва да са кача.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 26.09.17 22:57.
казано от Bart Simpson на 26.09.17, 19:52:
В България или в Европа????
Марги, недей така,аз съм се занимавал с алпинизъм и пещерно дело доста години, стъпил съм на доста места изкачвал съм всякакеи гадости.
Знаеш ли йолко пъти съм си казвал-прибера ли се у дома, никога повече няма да катеря?
На алпийска, снимката на Лакатник е соло.
Сори, чиче, за спамО ама ‘се едно да и кажа,Марге, шпагат моеш ли да прайш?
Ами браво на теб, явно и ти си повече от всестранно развита личност 🙂 Иначе аз също незнаех че спортното катерене, може да му казват и скално, понеже е подстил 🙂
26.09.17
21:49
Панирането е пържене, нали?
https://m.rozali.com/dieti/sport/skalno-katerene.html
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 26.09.17 21:53.
В случай че си практикуващ, сравнението ти на скалата със стената с хватки е още по-нелепо.
Спирам по темата, че пак стана много.
26.09.17
23:00
Марги, ай почети какво качих, щото се дразня вече и катеренето на лед е скално катерене майка му и прасе, името не идва от материяла, който катериш, еба, ай аз не споря за йога щото съм дървоо.Ама т’ва че някви приятеле са те завели на Лакатник и си пуснала два рапела не ти дава право да определяш изказвания на запознати с алпинизма хора.
26.09.17
23:02
казано от Bart Simpson на 26.09.17, 23:00:
Марги, ай почети какво качих, щото се дразня вече и катеренето на лед е скално катерене майка му и прасе, името не идва от материяла, който катериш, еба, ай аз не споря за йога щото съм дървоо.Ама т’ва че някви приятеле са те завели на Лакатник и си пуснала два рапела не ти дава право да определяш изказвания на запознати с алпинизма хора.
Искаш да отличиш скалното катерене от това на стена.
Не, искаш да отличиш катеренето на скали от това на изкуствена стена, а не скалното от спортното, защото са едно и също нещо.
казано от Bart Simpson на 26.09.17, 23:00:
.Ама т’ва че някви приятеле са те завели на Лакатник и си пуснала два рапела не ти дава право да определяш изказвания на запознати с алпинизма хора.
Не е баш така, но не чувствам порив да се обяснявам на непознати хора.
Имам тренировки,но не ми се описват. Само тяло никакви железа.
Вчера около 20 асистиращи набирания на една ръка и толкова лицеви на една ръка.
Предна везна със свити колене и изнасяне на единия крак,около 10 задържания.
4@15 набирания през минута
4@20 кофи на халки през минута
50 лицеви на халки
50 В преси
Днес траверси на ибратен наклон за около час. Унищожих горната част и ядрото.
После 6@
5 силови халки+10 кофи на халки+10 повдигания на краката до 90 градуса на халките. Комбинацията е без слизане.
На борда опити за катерене с колчетата.
Храната е 3 яйца, малко пилешко с гъби, 3-4 банана,протеинов бар, малко ананас, кафета. Ще има още малко плодове и бар.
Всичко е гръмнало,утре пак.
Ходене на ръце 50 метра
10@ + 15 кг жилетка
5 стриктни набирания
10 клека
15 лицеви опори
Ходене ръце 50 метра
05:00
10@20 секунди работа 20 секунди почивка Л сит на паралетки
Същото,но обратно със свити колене.
50 супермена
50 псеудо лицеви опори
16:00
5 ХСПУ
10 пистолета
15 стриктни набирания
8 кръга за 20 минути
Последните няколко кръга Набиранията накъсани на 5-ци.
17 часа фаст, първото хранене в 17:00 огромна салата и 2 банана.
Протеинов бар.
Вечеря - боб.
После ще има плодове.
Тъжно е това което се случи, тъжно е ...
15 часа фаст
20@1 през 10 секунди асистирано набиране на една ръка
10@2 през 10 секунди лицева опора на една ръка
10@10 секунди през 10 секунди предна везна с един свит крак
5@3 през 10 секунди колелце с прави крака
Стойки на ръце
Опити за трипъли-останах з опитите
Голяма салата, чиния пилешка супа,хляб.
Протеинов бар.
голяма салата, сирене,хляб,грозде
Силово халки 1
Л вис за 10 секунди
Предна везна на халки около 10 секунди
Задна везна около 10 секунди
Предна везна с изнасяне и прибиране на краката @ 5 пъти
Л вис около 10 секунди
горното 2 пъти с минута между подходите
4 J набирания
4 кофи на халки
4 набирания в Л позиция
Задържане “Супермен” около 30 секунди
Това е един кръг, днес направих 4
Мускулната вече е налице.
15 часа фаст все още не съм ял.
Когато попълниш в анкета какво да се подобри в комплекса ти,а ти на майтап напишеш,че няма пудовки в залата и след един месец видиш това .
Евала РезортАтДъЛейкс 🙂
Ми няма 🙂
30 минути болдъринг, без спазване на трасета само за раздвижване - траверси.
Максимум на станция без почивки :
Асистирано набиране 1 ръка 6/5
Асистирана лицева опора 1 ръка 16/13
Набиране топки 2
Кофи халки 22
Набиране топки 1
Задържане изометрия горе,90 градуса и пълен вис около 15-20 секунди на позиция.
Имало и ХСПУ-Та ,но ги забравих.
16 часа фаст
Патладжан с домати,2 банана
Тиква,киноа,карфиол,картоф,ориз задушени и гарнирани с шепа кашу и овче сирене,ябълка,банан,протеинов бар.
Вчера 16 часа фаст
2 банана,парче пица
Отидохме да пробваме една нова зала, тази в която ходиме е на 40 км от нас,двете посоки са 40-50 минути което прави посрщаемосттс през седмицата почти нулева.
Новата зала се оказа на 10 минути от нас, доста приятелски настроени хора и персонал. Тук има и катерене на стени, осигуряването е с 8 и д едни автомати от тавана . Хареса ми и факта,че 3 дена д седмицата отварят от 6 така,чеще имам време за малко траверси. По-добре от нищо.
Направих няколко маршрута след това тренировката с максималните от вчера ,но-пълен вариант.
Салата,задушени зеленчуци,овче сирене, банан,протеинов бар.
Последните дни катерене почти всеки ден, тази сутрин комплекса с халките 6:00
1 силово
Л вис
Предна везна свити крака
Задна везна
Предна везна 5 свивания на краката
Л вис
@2
J набиране @2-3
Кофи халки @4
Силови лост смесен хват @2
Този кръг 5 пъти
Имаше почивки раздишвания и неуспешни силови, общо време 20-25 минути
17 часа фаст, след малко ще започвам да ям.
Вечерта много малко болдъринг, детето искаше да катери и аз от нямане повисях малко.
Храната: сьомга около 250-300 грама,домати,краставици,парче франзела колкото юмрук,домат,100 кашкавал,малко солети, 2 банана,доза протеин Вегансски от Garden of Life, bioooo , вкусъ Ужаст грозен нещо като старата суроватъчна соя само,че се разтваря супер. Преглътнах го с бананите 🙂
Беше на промоция и викам айде да го видя толкоз прехвален. Ще го мъча . От 50$ на 20$ за килограм. Сигурен съм,че е по тънък от Зоята :P
Мнението беше редактирано от ISB на 13.10.17 07:33.
Интересен дневник пробвай комбинацията планч и задна везна адски много товари.
Събота единственият ми почивен ден на 2 седмици. Сутринта в университета следобед в залата. Взехме си седла , тези които се наемат са по 5$ и не си заслужава, за една седмица си изкарват парите.
Аз болдъринг обратен наклон.
Трасе черни дръжки 10 пъти. Изкуствената пещера 2 пъти, но там гръмнах много.
Детето болдъринг и стена, направи 20 изкачвания за 30 минути. Обем трябва да трупа .
Максимални на станция
Асистирано набиране 1 ръка топки 2/1
Асистирани лицеви 1 ръка 10/11
Широко набиране топки 4
Кофи халки 17
Набиране 15
ХСПУ паралетки 5
ХСПУ 4
Тяга 1 крак 2@30 10@2 през 10 сек
18 часа фаст доизядох гироса на детето,пилешко бутче,задушени зеленчуци,гранола,3 банана,протеинов бар,доза протеин.
Мнението беше редактирано от ISB на 15.10.17 17:04.
Тренировките са в същия стил
Днес
Халки:
5 от
2@
- 2 силови халки
- Л вис
- предна везна
- задна везна
- свиване коленете от предна везна
- Л вис
Продължавам
- 4 набирания с главата надолу
- 2 силови на лост със смесен хват
- 4 широки кофи на халки
- Супермен 1 минута
10@2 БГ клек с дъмбели 2@55 паунда
Вечерта болдъринг от обратен наклон за час
15 часа фаст: 3 ябълки,2 банана,протеин,протеинов бар,100-200 свинско,100кашкавал,домати,краставици,парче баница около 100 грама.
Пак пичнах да се оглеждам в железата, хубаво е скалното, но не става тежък съм. Фастове,фастове,но бицагите не мърдат. Ще ходя да се катеря,но ще е разнообразие повече.
Вчера:
1.Бегови Енимъл - 22 и нещо. Не съм сигурен много за метража. 400 са около 370-380, 100-те са около 120.
2. 50@2 набирания през 10 секунди
3. 50@4 лицеви опори през 10 секунди
3. 25@4 кофи на халки през 10 секунди
4. 10@1 лицеви опори една ръка през 10 секунди
Днес
1. 20@4 клек@80 кг през 10 секунди
2. 10@4,5@3,5@2 обръщане тласкане @ 55 през 10 секунди
3. 50@3 изхвърляне @24 през 10 секунди на ръка
Вечерта комплекс на халките 2 пъти
Това го завъртях 4 пъти да тествам времена и локации. От Пинеделник ще зациклям сериозно на обема.
Кретенския глад ме налегна. Кот Такоа, не мога да избягам от себе си.