29.07.11
01:38
Здравейте приемам едни аминокиселини които им симпатизирам от известно време, но проблемът е, че са доста големи за прием. И преди като ги приемах целите само чаках момента да дам богу дух... (rofl), затова започнах да си ги троша на прах и да си ги добавям в протеина което предполагам не е много полезно. Аминото са на Optimum nutrition 2222 325tbs за да не помислите, че се лигавя и се оплаквам предоставям снимка. :D И главно въпросите ми са, вредно ли е, ако ги троша на прах аминото, и ако да от тази серия към кои да се ориентирам? softgel или таблетки, или liquid… Мерси предварително.
Темата беше редактирана от sarfios на 29.07.11 01:39.
29.07.11
01:47
Мисля, че в случая не става въпрос за полезно, а за смисъл. Добавяш аминокиселини в протеин ?!?!? Че протеина какво е? Единствената разлика е във времето на усвояване ... Разбира се, удачен вариант е да прибавяш БЦАА или Глутамин към протеин, за да обогатиш аминокиселинния му профил, но да добавяш комплексни аминокиселини към протеин е меко казано безсмислено.
п.с. иначе според мен колкото и да са големи, с повечко вода и 1 по 1 не би трябвало да има проблем. Вярно, не е много комфортно, но какво да се прави, всичко е в името на спорта :D Сещам се и за вариант с кисело мляко, аз така си пиех лекарствата преди половин година (бая големи бяха някой), когато бях болен от грип и влизаха перфектно.
Протеина който ползвам има 5.5г BCAA и 4g Глутамин. В допълнение с аминокиселините някак си закърпвам нещата. А и нямаше да си правя труда да пускам тема, ако искам да сменя някой продукт защото сегашните препарати които ползвам ме възстановяват добре и съм много доволен. А и съм си скептичен към новите продукти, макар, че това не е хубаво, но какво да се прави. Иначе и с кисело мляко пробвах, и всичко и съм изпил изобщо с вода около 40-50 хапа, но наистина имам чувството, че някой ден мога да си умра и да се задуша. Без шега, даже се чудя дали няма такива случаи вече. :D
29.07.11
08:28
Не е добре да ги смесваш с протеина. Аминокиселините се взимат, защото се усвояват изключително бързо - 15-20мин. и са ти в кръвта, докато протеина, макар и течност, пак се усвоява бързо, но не както аминокиселините, защото трябва да претърпи обработка от ензимите в стомаха и тънките черва. Т.е. при смесването на протеина и аминокиселините има голяма вероятност първото да забави второто.
29.07.11
10:07
И моите са същите тебешири :Х (Mega BCAA PLUS , BioTech). И аз ги троша на прах, само че ги гълтам направо :D а когато нямам време направо ги ям ... Първите 2-3 пъти ги пиех с кисело мляко, но прочетох някъде , че приемането им с храна ги прави по-бавно усвоими :). Да ти кажа направо нямам търпение да свършат и протеина (отвратителен е) и аминокиселините :ХХ Да си взимам екстенд на прах и скайвейшън уей.
Мнението беше редактирано от dorianyates Borisov на 29.07.11 10:10.
Пробвах се да ги дъвча, отвратително е направо е непоносимо... полепва ти по цялата устна кухина... :D Абе единственото което ме притеснява дали е вредно когато се трошат... иначе ще ги приемам първо аминото и след 30 мин протеина...
29.07.11
15:57
Троши ги, нищо им няма.
29.07.11
21:09
Пробвах се да ги дъвча, отвратително е направо е непоносимо... полепва ти по цялата устна кухина... :D Абе единственото което ме притеснява дали е вредно когато се трошат... иначе ще ги приемам първо аминото и след 30 мин протеина...
Тази чертичка по средата на хапа е точно за това ;) Ако напънеш хапа малко по-силно ще видиш, че се чупи точно там.
Тази чертичка по средата на хапа е точно за това ;) Ако напънеш хапа малко по-силно ще видиш, че се чупи точно там.
И това опитах, но като се счупи се получават 4 остри връхчета и дерът по гърлото, а и пак не е много лесно. Силно се надявам да не вреди трошенето на прах хапа, ама каквото ще да става... :D
31.07.11
10:04
Еее ти се глезиш вече :D слагаш в устата, дъвчеш малко и пиеш вода :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 31.07.11 10:07.