Протеин и креатин - по колко и кога?

29.07.11
13:33

Здравейте, колеги! Ще започна с това, че никога не съм взимал никакви добавки, но един приятел ми нахвали протеина и креатина, които си е бил взел. Той ги е взел на дребно. Да взимаш хранителни добавки без ясен произход ми прозвуча като да прекосиш магистрала със завързани очи. Все пак той ме нави да си взема. Вчера ми донесе две торби с протеин 1кг и креатин 500гр. Когато го попитах по колко да взимам и кога, той ми каза протеина да го взимам 2 супени лъжици 1 час преди и след тренировка, а креатина само преди тренировка по 1 чаена лъжичка. Не го питах дали да разтварям протеина в нещо или да го пия с някакъв сок (не ми е много ясно как се взимат добавките). Той отиде на почивка в САЩ и до края на лятото ще е там, а на мен ми се иска да започна да ги взимам сега. Каза ми, че протеина е яйчен, а за креатина каза само да го взимам 3 месеца и да спра. Сега въпросите са ми по колко креатин и протеин да взимам и кога? Моля помагайте!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1