Още едно Gaspari SizeonMax review

01.08.11
16:38

Здравейте, ще се опитам да направя качествено ревю на тази креатинова матрица. Имам 3 годишен стаж, а друга креатинова матрица, която съм ползвал е Green Magnitude. Предварителните ми очаквания бяха доста големи - дали се оправдаха, ще разберем по-късно. Приел съм кутия и половина преди да пусна ревюто. Време е да започнем с истинското ревю.
Цена - тъй като съм в щатите бих му дал оценка 9/10, тъй като за 35 долара получавам 24 дози. Ако се върнем към родната действителност - 5/10. все пак 120 лева за 24 дози, по 5 лева на доза, което много.
Вкус - когато отворих кутията се притесних, все пак миришеше на макарони и сирене. Но самият вкус ме изненада. Харесват ми наситените вкусове, а на Гаспари е точно такъв. Имай малък афтъртейст и устата ми изсъхваше. Крайна вкусова оценка 7/10.
Разтворимост - Влиза в шейкъра, клати се 10 секунди, излиза течност. Ако се остави повече време без да се пие, се появява утайка и пак трябва да се клати, но не е болка за умиране. 7/10.
Сега е време да разгледаме всеки един матричните комплекси в Сайзон-а и всяка съставка.
Първо имаме Аскорбинова киселина, или витамин Ц. Количеството и в Сайз-а е само 60мг, което не е бих казал, че е достатъчно за един човек с натоварено ежедневие, така че не може да се разчита на тази добавка за обезпечаване на нуждата от витамин Ц. Препоръчвам да се приема или добавка или да се наблегне на плодовете. След това имаме Тиамин - водноразтворим Б1 витамин, който участва в биохимичните процеси на всяка клетка. Следва Рибовлавин, който подпомага метаболизирането на макронутриентите. Ниацинът пък увеличава метаболитната функция на клетките. Фолиевата киселина подпомага изграждането на ДНК, поправката на ДНК и повишава качеството на делене на клетката. Накратко - единичните съставки не са в достатъчни дози, за да имат някакво значително влияние върху организма.
Идва ред на “леба” в тази добавка, а в същност Креатиновия комплекс и въглехидрантата матрица. При креатиновия комплекс няма нищо странно - 1,5 монохидрат+креатин магнапауър и креатин фосфат. Монохидрата е класическата форма, но при 1,5 грама не съм забелязал задържане на вода. Креатин магнапауър набира доста популярност и се рекламира като формула без страничните ефкети на монохидрата. Какво е количеството в него? Никой не знае. Креатин фосфата е високо енергийна формула на креатин, която уж подобрява метаболитните качества на организма, но отново не знаем дозировката, за да кажем дали има някакъв сравнителен ефект.
Въглехидратната матрица е изградена от 3 захари с ниско молекулно тегло, които не предизвикват инсулинов пик. Единият от тях гори за 15 минути и служи като “инжекция” на клетката за креатина и белтъците в сайзон-а. Също така предизвиква енергиен прираст. Следващият гори между 45 минути и час. Отново идеята му е да поддържа гликогена в мускулите висок и да не предизвика разпад. Последният гори до 5 часа като поддържа инсулиновите нива в анаболни граници. Самите захари се усвояват без проблем и не предизвикват подуване. Изпивал съм цяла доза Сайзон на “екс” и не съм имал дискомфорт.
Протеиновата матрица е също една от основните части на Сайз-а - имаме Хидролизат, който за съжаление не знаем в какви количества. Идеята на хидролизата - тъй като това са ди и три-пептидни протеини, то стомаха няма работа с тях. Направо отиват в черния дроб и се изстрелват към клетките за поправка, а всичко това става за минути. Идеята е, че така клетката се предпазва от разпад, и дори се гарантира анаболност, ДОКАТО тренирате. Така поне твърди производителя. 7те грама БЦАА е ясно. Следва една изключително интересна съставка ЛОЛА или Л-орнитинг-л-аспартат. Когато тренираме, то нивата на амоняк в тялото се покачват и се уморяваме по-бързо, а ЛОЛА-та ги намаляват. Но ни трябват доста по-големи дози отколкото има в Сайз-а, така че това си остава само твърдение на производителя. Следва хидратиращият комплекс, в който няма нищо интересно, освен Сустамина. Отново дозите са МАЛКИ! Препоръчвам да се пие доста вода по време на приема му.
Та докъде я докарахме сега... В Сайзон-а, както и в повечето матрици де, има доста излишни неща. Всичко можеше да е супер, ако бяха оставили само въглехидратната, креатиновата и протеиновата матрица. Другите неща просто са сложени, за да изглежда по-интересен етикета. Самите дози не са достатъчни, за да имат някакво влияние върху анаболността на организма. Оценка за етикет - 6/10.
Сила - не се чувствах като Херкулес, но определено мръднах на гимнастиката, олимпийските и клека. Колко е от Сайз-а, от тренировката или храната - не знам. Тъй като скока не бе драматичен - 6/10.
Издръжливост - наистина се тренира дълго, особено ако обема е голям, а интензитета нисък. Възстановяването е повишено, но нищо драматично. След тежък комплекс пак си убит. Оценка - 7/10.
Ментален момент - никакъв. Идеята на продукта не е да бъде стимулант.
Растеж - качих 7 кг за 3 месеца. Но по-скоро го дължа на храната и тренировките отколкото на добавката. 8/10.
Странични ефекти - уринирах по-често по време на тренировка.
Обща оценка - Ако търсите нещо интересно на пазара и се абстрахирате от целия хайп, ще останете доволни. Само не очаквайте 15 килограма мускулна маса за 2 седмици. Ще ви помогне да разбиете някое плато, но за тези пари аз бих заложил на БЦАА, Глутамин и някаква обикновена формула креатин + ВВД или ВМ-НВД. 7/10

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1