03.04.05
12:55
Добър ден,
Имам желание да започна да се занимавам със бб ,но нямам време да ходя на фитнес и за това обмислям вариянта да си взема лежанка заедно със 2 дъмбела и да пробвам във къщи ... по принцип се занимавам със лека атлетика (тичам по 4-5км 5 дни във седмицата).
Въпросите са ми следните :
1.Ако може да ми кажете подходяща програма за начинаещ.
2.Какво трябва да зимам като новобранец и дали има смисъл да го зимам.
3.Трябва ли да променя начина си на хранене.
Сайта е много готин харесва ми има много информация ,но за съжаление нямам време да изчета целия този материял
———
данке ппл!
[quote author=“Massacre”]Добър ден,
Имам желание да започна да се занимавам със бб ,но нямам време да ходя на фитнес и за това обмислям вариянта да си взема лежанка заедно със 2 дъмбела и да пробвам във къщи ... по принцип се занимавам със лека атлетика (тичам по 4-5км 5 дни във седмицата).
Въпросите са ми следните :
1.Ако може да ми кажете подходяща програма за начинаещ.
2.Какво трябва да зимам като новобранец и дали има смисъл да го зимам.
3.Трябва ли да променя начина си на хранене.
Сайта е много готин харесва ми има много информация ,но за съжаление нямам време да изчета целия този материял
———
данке ппл!
Massacre, аверче, не знам какво ти е на главата, но чесно да ти кажа, с каквото да се занимаваш, щом нямаш време да се грижиш за себе си, то ти направо не живееш бе човек. Сори, ама е така.
Ако искаш да направиш нещо за себе си/каквото е и мотото на “компанията”, отдели време и се запознай с материала в сайта. Обмисли си и си прецени.
Лично за себе си преценям, че колкото и да ми отнема/а то фактически не е много/ винаги ще имам впреме за фитнесче и хранене и сън
п.п. Ало, “компанията”, оправете си малко правописа бе хора, то и аз пишя едно към гъотере, ама вие 2-мцата горе... нищо не се чете направо. :)
04.04.05
15:11
И аз съм на това мнение, ако искаш нещо винаги ще намериш време за него ! Само във вас пак ще има ефект, но няма да е такъв, какъвто в някоя зала с 100-пъти повече уреди . Така ,че отдели време и не си давай парите за лежанка, с тези пари ще ходиш 2 години на фитнес. :wink:
[quote author=“Massacre”]Добър ден,
Имам желание да започна да се занимавам със бб ,но нямам време да
И аз започнах като теб - направих си лежанка вкъщи, направих си лост на струг и два дъмбела. За тежести използвах дискове от съединители на форд и москвич :) :) :)! Бях много ентусиазиран и мислех само за часа, в който започвам тренировката! :) И тъй като сам си правих лежанката 1 ден взе, че се строши на две както правех гърди с 80 килограма :) Тогава тежах към 75 кг и за късмет си паднах с цялата тежест на главата :) После 3 месеца ме боля глава и май с това се разминах :))) Продължих да тренирам, но вече в зала-не ми се искаше пак да си падам на главата :). Но ако си решил твърдо да си взимаш лежанка за вкъщи, поне гледай да е хубава - ако е от магазин непременно питай колко килограма общо тегло понася... Защото в МЕТРО има едни комбинирани лежанки... по-добре да не се доближаваш до тях! Иначе е напълно възможно да си направиш мини-фитнес! 1 лежанка и два регулиращи се дъмбела като за начало напълно те устройват, ако си монтираш и лост на някое подходящо място. През първите три месеца тренирай в една тренировка цялото тяло! Този период е за адаптация към натоварването и резултатите от тренировките са най-бързи. Преди време започвах с гърди - 4 серии, гръб на лост 4 серии, рамене - 2-3 серии, след това ръцете - пак по 4 серии за бицепс и трицепс, и накрая правех 40-50 коремни преси в 2 серии. Щом обичаш да тичаш, значи краката ти не са занемарени. Не прави дълги почивки между сериите - по-добре използвай умерени тежести, с който да правиш по 8-12 повторения в серия. Опитай да вместиш цялата тренировка в 60-70 минути. Три тренировки за седмицата са напълно достатъчни. Не забравяй, че това е адаптивен период и е важно да не се контузиш излишно, или да разтенеш някое сухожилие. И като минат три месеца, вече ще можеш да прецениш - трябва ли ти зала със всичките й разнообразни уреди, или ще предпочиташ тонуса в домашна обстановка! :) Успех ти желая!
05.04.05
21:07
Като се замисля, найстина от една страна е по-хубаво да изградиш нещо и тогава да тръгнеш на зала по простата причина, че може да се срамуваш, защото вероятно нямаш ‘’прилично’’ тяло, но пък всеки е минал твоя път и не трябва да ти пука . 8) Само не се отказвай ! :wink: Пожелавам ти успех ! :wink:
[quote author=“Unbreakable”]Като се замисля, найстина от една страна е по-хубаво да изградиш нещо и тогава да тръгне
Сакън! Не го стряскай човека! Как ще се срамува! Ами нали точно факта, че не харесваш нещо у себе си те води към физически занимания! Даже всеки, който практикува някакъв спорт трябва да се гордее със себе си, затова че е преодолял инерцията на ежедневието!
:)
Препоръчвам ти да не даваш излишни пари за лежанка и потакива специални уреди. Дъмбели можеш да си земеш, но не се занимавай с лежанки и т.н. . 1-2 часа на ден 3 пъти в седмицата не са много. Не видях някъде да пише че ходиш на училище или на работа. Добра идея е да бягаш с леки гирички, джогинг. Примерно 2 х 2.5кг. фащаш ги и почваш да бягаш 4-5 км. Естествено, движиш ръцете от време на време щото после те болят лактите от вътрешната страна. Но залата е специално направена за това, пестене на пари, нерви и неправилно изпълняване на упражненията(има хора които ще ти помогнат в залата). Така че: ходи на зала.
Massacre, браво за желанието, то с това се почва. Щом си лекоатлетист предполагам, че имаш и нужната воля за фитнес. Знай обаче, че тренирането вкъщи ще ти спести само времето за отиване и връщане до залата и нито секунда повече! Където и да тренираш, трябва да посветиш известна част от свободното си време, така, че помисли дали си готов на такава жертва и чак тогава действай!
Обаче съм готов за поспоря с колегите, че залата е многократно по-добра от домашните условия. Аз нямам нито един купен уред, въпреки това разполагам с лежанка, лост от тавана, шведска стена, дъмбели и експандер (той е наследство:)). Ако някой се сети кои мускули немога да тренирам с тея уреди, моля да каже. Банята ми е на 3 метра, а за “помоща” е относително. Не съм ходил в зала, но много хора казват, че помоща идва от всезнайковци, дето просто са длъжни да кажат нещо, ей така, колкто и да не е без хич. Ама тва друго.
Имаче Massacre, щангата трябва да е с възможност да качваш килограми, инак нищо нема излезе. Лежанката трябва да може да се повдига някак, за да помпаш и за корем. По мое лично мнение, за цената си уредите предлагани в Метро не струват. Но това разбира се е мое мнение. Би лал кайфа :lol:
14.04.05
18:59
Благодаря ви,