06.08.11
11:41
Добре де, купих си рибено масло, на което пише следното:
Препоръчителна дневна доза – по 3 капсули дневно от 1 до 3 пъти.
Съдържание в 3 капсули;
Омега-3 мастни киселини - 500 мг
от които
ЕРА (ейкозапентаенова киселина) – 240 мг
DНА (докозахексаенова киселина) – 160 мг
Витамин Е (смес токофероли) – 4,5 мг
Съдържа още желатин, глицерин, лецитин, аскорбинова киселина
и аромат: лимон
Всяка капсула е 0,5г като в 3 капсули има 500мг омега-3 мастни киселини. Четох на много различни места и всеки препоръчваше съвсем различни дози от рода на 1,6гр. на ден, 600:400 ЕПА/ДХА и всякакви други, достигащи дори и до 2-3гр дневно. Последно колко според вас би било добре да се пие? Знам, че имате опит, затова се обръщам към вас.
Поздрави!
Темата беше редактирана от Габриел Димитров на 06.08.11 16:34.
06.08.11
20:30
Колкото повече, толкова по-добре...но все пак не бива да се прекалява. 2-3 до 4гр. чисти омега 3, общо от храна + хранителна добавка са супер според мен.
Аз лично приемам по-малко, но принципно мисля горното. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 06.08.11 20:31.
06.08.11
21:56
За да достигна 2гр, това означава да изпия 12 капсули! Все пак ми се вижда доста. Интересното е, че за дозата 500mg на кутийката пише, че е 45% от ПДДД. За спортни хора като нас предполагам, че това е доста по-малко от нужното. Така че обмислям да сведа приема до 6 капсули дневно, понякога може да пробвам и 9. Ще хапвам и рибки по-често и така. :) А една риба средно колко Омега-3 мастни киселини съдържа? Да речем в една печена скумрийка? Виждам, че на 100гр. има около 5г полиненаситени мазнини, но дали всичко е Омега-3, не съм чак дотам просветен.
07.08.11
12:27
Аз лично когато пиех рибено масло, си взимах по 2 капсули 3 пъти дневно.
07.08.11
12:38
Бая капсули са...аз затова написах, че не приемам толкова много. Не е изгодно...финансово. :)
Иначе в 100гр. печена скумрия има около 1,5 до 2.5гр. омега 3. Числата варират според източника на информация, но средно 2гр.
Омега 3 има и в ядките, семената, зехтина, соята и др., та и те влизат в сметките.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 07.08.11 12:40.
07.08.11
13:03
Ами те са 105 капсули, ако взимам по 6 дневно, това ще рече, че ще ги имам за около 18 дни. Цената им е 14лв, при такова положение ми се струва що годе приемлива :) А печени ядки и риба при мен често попадат на масата, тъй че долу-горе ще компенсирам... И те така! Благодаря ви.
Поздрави!
07.08.11
13:07
Това което ще кажа не е шега
Внимавай с дозите риба,рибено масло и тнт,за всеки човек е строго индивидуално,едно че пречи на съсирването на кръвта има и един ...ароматен ефект,който придава на семенната течност,при който дамите изтръпват от ужасТ
Или по скоро вкусов,така поне твърдят някой мои познати дами :)
Предполагам маслото е Ескимо-3. От къде си го купи? В повечето аптеки го нямат и ми казват, че го намало по складовете от които зареждат.
07.08.11
13:26
Това за съсирването ми е ясно, ама за другото... лошо! :D Все пак засега ще си го ползвам без притеснения. Да му мисля, като започнем училище... тогава НЕ ЗНАМ как ще е! :D Вероятно ще има проблеми и с дъха, не само с наш’та работа.
Иначе рибеното масло е Ескимо-3 и е закупено от аптека “Здраве” в Ямбол.
07.08.11
14:59
ще ми разясни ли някой за какво се пие рибено масло ??!!?!?!
07.08.11
15:39
казано от dimitar dimitrov на 07.08.11, 14:59:
ще ми разясни ли някой за какво се пие рибено масло ??!!?!?!
Сърдечна и чернодробна дейност,кръвоносна система,костна и ставна такава,муслулен тонус,перисталтика ако искаш:
Нали знаеш?
Ползи от Омега 3
Съсирването на кръвта си е фактор, но като цяло е общо взето единствения сериозен проблем (това със семенната течност не го знаех, но да кажем, че тоя проблем не е от “моите” :D ) при предозиране. Поне за други неща не се сещам да съм имал, а съм предозирал сериозно, за това по-долу :D
Иначе за финансовата страна това със сигурност не е от най-изгодните варианти, по принцип мисля че повечето марки за добавки имат продукт, в който една капсула събира нещо от типа на 4-5 от тези като състав и за 30на лева си взимаш 70-80-90+ капсули и си ги праскаш по 2-3 на ден. Не съм много навътре в пазара, но такива са ми впечатленията общо взето.
А едно време като бях добарал едно течно за кучета по под 20 евро май беше литъра и жулех по 20 грама всеки ден с месеци, така че с предозирането да не се плаши някой - трудна работа е (само това със съсирването е факт, ама няма да се режете и това е .. :D ).
Мнението беше редактирано от G33K на 07.08.11 16:01.
07.08.11
16:37
Момчетаааааааа, за добро или зло станах пряк свидетел на вашите откровения по-горе. Уникално. Не се бях замисляла за вероятното съществуване на вероятност за евентуален подобен проблем в следствие на прекомерен прием на рибено масло! Деане, от къде знаеш, че “ефектът на пеперудЪТ” се дължи на маслото?
пОздрави
07.08.11
22:52
казано от Miss Fight на 07.08.11, 16:37:
Момчетаааааааа, за добро или зло станах пряк свидетел на вашите откровения по-горе. Уникално. Не се бях замисляла за вероятното съществуване на вероятност за евентуален подобен проблем в следствие на прекомерен прием на рибено масло! Деане, от къде знаеш, че “ефектът на пеперудЪТ” се дължи на маслото?
пОздрави
И аз не се бях замислял за това допреди извесно време,но нали знаеш Ягодке,питай патило а не старило
Някак си,е много неприято при толковато усилия положени от теб във всяко едно отношение някоя дама да ти изтърси:Скъпи ,не си вкусен:МЕКО казано,да не изпадам в подробности
Та,като се яви проблема,се поразрових,и установих че “вкусовите” качества на “мартяла” зависят от диетата ви....общо взето,повече босилек,магданос и червено месо и воала
Няма как да е другояче,при положение че аз не долюбвам рибата
Да не влезем у бисерите с тия словоизлияния,но е факт :)
07.08.11
23:35
Сега разбирам. Какво да ти кажа, аз от малка имам ужасна непоносимост към рибата, та и аз се бях запалила по маслото (чудя се при мен на какво ли е повияло 6 капсуловото дневно количество :D ) .
Е много кофти ситуация наистина. Толкова качествена храна (имам сляпа вяра в теб) и едното рибено масло да съсипе всичко. Интересно, дали средиземноморците имат подобни “характеристики”??? :D :D :?
казано от Андриан К на 07.08.11, 23:47:
На мен ми е интерестно дали при жените се променя “вкуса”? :D :D ;)
По-скоро думата би била “засилва”, а не променя :D :D :D
Мнението беше редактирано от Valdis на 08.08.11 00:02.
08.08.11
11:28
Май е най-добре да прекратим дискусията. :D Стана доста интимно, а и се отдалечихме от спорта.. :D :)
08.08.11
11:39
Особено след пряката реч на Деан Петров стана много задушевно.Като в 90-тарски лексикон.